Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Голяма част от депутатите подкрепят кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН и я определят като добра и с шансове за успех. Това стана ясно от коментари на народни представители в кулоарите.

"Няма съмнение, че това е най-добрата кандидатура".

Това заяви Джема Грозданова (ГЕРБ). Тя припомни, че кандидатурата на Бокова е била предложена още през миналата година.

"В бюджета за 2016 г. е заложено това име. Има отделени пари за кампания. Надяваме се страната ни да има шанс да получи един от най-високите постове в света", заяви Грозданова.

Според нея кандидатурата не е забавена и Бокова има своите шансове.

"Номинацията обаче не значи избиране. Процедурата е много тежка, изисква съгласието на шестте държави-членки на Съвета за сигурност. Това е много трудно. Всяка една отделна държава може да наложи вето на всяка една кандидатура. Очакваме да се работи много, ще има една национална кампания, която да завърши с положителен резултат", каза Грозданова.

Лидерът на БСП Михаил Миков призова правителството да ангажира посланиците за усилена работа. Той определи кандидатурата на Бокова като "положителна" и "чудесна" дори да е закъсняла.

"Сега трябва да се ангажира цялата държавна машина, за да стигне България до този успех. Кандидатурата има решение на МС от доста време. Ставаше въпрос да се изпрати писмото. Тази кандидатура е отдавна издигната. Сега е официално представена. Оттук насетне предстои работа и осигуряване на подкрепа", каза още Миков.

Четин Казак (ДПС) определи издигането на Бокова като добро и мъдро решение, което отчита реалностите и реалните шансове на България.

"Не мога да гадая, надяваме се да не изиграе лоша сега, мисля, че все още има достатъчно време. Добра новина е това, което се случи".

Така Казак отговори на въпрос дали официалната номинация на Бокова не е закъсняла.

"Нямаме позиция, защото не сме го обсъждали. Никой не е искал от нас да го обсъждаме. Моето лично мнение е, че тази кандидатура не е най-доброто решение. Но по принцип ще го подкрепя, защото трябва да има българска кандидатура и трябва да се гони максимално ефективната кандидатура".

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Ключови думи

Коментари

ГЕРБО

Според мене, бат Сали от ДПС е по-подходящата кандидатура!

hahaha

истинската управляваща коалиция лъсна в парламента!

Малък Тошко, че поне да не ни омайват че е заради качествата.

дебелян пеевский

Както често съм казвал, трите крила на БКП, БСП (БКП виша и средна номенклатура), ДПС (БКП-възродени) и Герб (БКП-лакеи и милиционер-възродители), винаги пеят в унисон.

Avatar

http://parlamentarniizbori.blogspot.com/2013/04/pregled-na-pechata-dnes.html#axzz3zl4YZCyf

тия така са свикнали

кпсс, бкп,кпсс, бкп ,кпсс, бкп!

Развеселен

за БСП и ДПС не се изненадвам, но от ГЕРБ очаквах повече - поне позицията на Валери

Ей общак!

Артелчик Стоян, пръдлив аватар, бегай да ръкопляскаш хахахаха.

Поредната журналистическа партенка. Браво Клуб3.

Хаха

И от САЩ я хвалят. Била много силна кандидатура. Ми какво да кажат от ГЕРБ бе клубаджий. НОМИНИРАХМЕ Я АМА ТЯ Е СЛАБА КАНДИДАТУРА И НЯМА ШАНС.

Ко? Не!

Кой точно я хвали че аз като чета виждам точно обратното.

През 2011г. САЩ се отказа от финансирането на ЮНЕСКО . Говорителката на САЩ Виктория Нюланд казва, че не им е останал друг избор.До момента САЩ доставяха 22% от финансирането на ЮНЕСКО. Решението на САЩ застрашава стабилността на бюджета", коментира генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. "Ние заедно носим отговорност за обезпечаването на дейността. Работата ни е твърде важа за човечеството", заяви българката.

Франк Лойд Райт

Сите комунисти в Парламенто подкрепиха голямата българска комунистка Бокова за шеф на най-голямата комунистическа организация ООН. Останалите комунисти по света очевидно нямат нищо против.

Avatar

Не са сите - костовите комунисти - радикали не са били запитани от любезните журналисти на ClubZ - защо ли? Може би защото също биха одобрили, а това щеше да наложи включването на малкото БКП - т.нар. ДСБ в гръмкото заглавие...

През март предстои публикацията на унищожителен доклад на правителството на Великобритания за помощта, отпускана на международните организации (Multilateral Aid Review MAR). Предишният такъв доклад от 2011 г. посочва ЮНЕСКО като зле управлявана организация и оценява слабо нейната работа спрямо вложените пари от английските данъкоплатци (Poor Value For Money for UK Aid). Новият доклад MAR 2016 потвърждава заключенията от 2011 г. и отива по-далеч. Мандатът на Бокова е оценено като катастрофален за организацията. Тя е посочена като най-слабия мениджър в цялата система на ООН. Очаква се на базата на този доклад Великобритания да наложи вето на кандидатурата на Ирина Бокова.

Преброител

"Номинацията обаче не значи избиране. Процедурата е много тежка, изисква съгласието на шестте държави-членки на Съвета за сигурност." - Дж. Грозданова, ГЕРБ. Типично за нивото на тази партия. Аз пък ги броя само пет държавите-членки, които имат право на вето. Но щом ГЕРБ е казал ...

Avatar

Депутати казали нещо в кулоарите и това незнайно как се трансформира в заглавие "овации"? А каква е разликата между вашето "овации" и заглавията на ПИК със "сензации", "шок", "бомба" и т.н.? Боже, пази ни от слугинстващи журналисти, от политици ние знаем как да се пазим!

приятелите от Карлуково

Кажи нам,Стоянчо,как се освободи от усмирителната риза преди да избягаш от психиатричната болница?

b.krustev

"чудесна", "добро, мъдро решение", "няма съмнение, най-добрата" - това са си почти аплодисменти.

дебелян пеевский

"Аз пък ги броя само пет държавите-членки, които имат право на вето." -- не ги тормози толкова, все пак не им четат политпросвета понеделник вечер вече колко години?

Коалиция БОЙДОГОЦЕ!

Дянков : Схема Разликата в нивото на демокрация между държави с лустрация и без, Източна Европа. Или защо българската демокрация куца. ttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207082168464927&set=a.10205244028352573.1073741833.1002466090&type=3&theater

Разликата в нивото на демокрация между държави с лустрация и без, Източна Европа. Или защо българската демокрация куца. ttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207082168464927&set=a.10205244028352573.1073741833.1002466090&type=3&theater

hanseatic

"Няма съмнение, че това е най-добрата номенклатура" От тях, умиране има, отърване няма! Също и от ГЕРБ, БСП/АБВ и ДПС , които я подкрепят.

Мчи да

Герб, бсп и дпс са една и съща партия.

#КОЙ

Кой още не е разбрал, че в ГЕРБ има само комунисти?

Avatar

Искаме позицията на великият Пърдан! Членът на ДСБ Митов е подписал кандидатурата!

приятелите от Карлуково

Кажи нам,Стоянчо,как се освободи от усмирителната риза преди да избягаш от психиатричната болница?

Развеселен

форумците мисля могат да потвърдят или да ме поправят, но мисля, че Митов е от ДБГ

анонимен

Лустрация!

Avatar

Кастрация!

герб>БКП

герб>БКП!

Законът и светът обяви БКП за престъпна организация.Тя роди сегашната мафия!

Нещо за разследването в Лихтенщайн и имали такова в БГ прокуратурата?! "За тримата политици със сметки в Лихтенщайн вече е късно да променят нещо. Ще опитат, но няма да им се получи. Затова ще трябва да се справят с последствията. Може да пострадат хора, защото темата не е никак безопасна. Краят обаче е неизбежен."

Avatar

Даниел Митов - Политическа кариера През 2006 г. става член на на партия Демократи за силна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г. Изборите завършват неуспешно за партията и цялото ѝ ръководство, начело с лидера Иван Костов, подава оставка. При избора на ново ръководство Даниел Митов се кандидатира и е избран за заместник-председател на ДСБ. На парламентарните избори през 2009 г. е кандидат за депутат и водач на пропорционалната листа на Синята коалиция в 13-ти Пазарджишки избирателен район, но не успява да влезе в парламента. През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин напуска ДСБ и се присъединява към партията Движение България на гражданите, основана от бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава такъв до есента на 2012 г., когато поради ангажиментите си към НДИ се оттегля от политиката.

ударям си калпака о земе

За първи път да си коректен!Пу,да не ти е уроки!

Абе

Стига приказки, СВАЛЯЙТЕ БОКО!

До гербера аватар

Даниел Митов е от квотата на ГЕРБ в кабинета и те да му берат срама.Зад Митов е Боце, зад него Гоце, а най накрая Путин.Герберското аватарче непоръбено Стоян Стоянов - керкенеза е от червения миманс.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.