Протестна мрежа“ реагира с остра декларация на официалното изпращане от името на България на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Снощи Министерството на външните работи публикува на сайта си кратко съобщение, че е изпратило писмо с решение на предишното правителство на Пламен Орешарски, което номинира Бокова още на 19 юни 2014 година.

ОФИЦИАЛНО: БЪЛГАРИЯ НОМИНИРА ИРИНА БОКОВА ЗА ШЕФ НА ООН

Протестна мрежа“ припомня, че Ирина Бокова е завършила Московския държавен институт за международни отношения, „тясно свързан с КГБ“.

"Българското прaвителство се поддаде на политическия рекет на агентурата на ДС у нас.

Българското правителство се подигра с жертвите на комунизма и с паметта на избитите участници в антикомунистическата съпротива“, казва декларацията.

Предлагаме ви пълния текст на позицията на „Протестна мрежа“:

 

НОМИНАЦИЯТА НА ИРИНА БОКОВА — СРАМНА И НЕДОСТОЙНА!

Срамно и недостойно!

Българското правителство избра позора и безчестието и се примири с реставрацията и реабилитацията на престъпленията на комунизма.

Българското правителство номинира лице с ярка комунистическа кариера, завършила Московския държавен институт за международни отношения, тясно свързан с КГБ, за генерален секретар на ООН.

Българското правителство номинира лице, подкрепило режима в Москва и престъпленията на Кремъл в Украйна, за генерален секретар на ООН.

Българското прaвителство се поддаде на политическия рекет на агентурата на ДС у нас.

Българското правителство се подигра с жертвите на комунизма и с паметта на избитите участници в антикомунистическата съпротива.

България номинира Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Срамно и недостойно!

Идете си с добро, преди да е станало късно!..

ПМ

10.02.2016