Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двама от останалите живи членове на легендарната рок група Pink Floyd Роджър Уотърс и Ник Мейсън написаха открито писмо до всички свои колеги, които планират да изнесат концерти в Израел през 2014 г. Повод за акцията им е новината за предстояща изява на ветераните Rolling Stones в еврейската държава. 

"Изнасянето на концерт днес в Израел е все едно да свириш в южноафриканския курорт Сън сити по времето на Апартейда", казват Уотърс и Мейсън. 

Те подкрепят движението BDS - Boycott, Divestment and Sanctions (Бойкот, лишения и санкции), което цели да притисне Израел да спазва правата на палестинците, да освободи окупираните територии и да позволи на арабските бежанци да се завърнат по родните си места.

Роджър Уотърс е известен със силната си ангажираност към редица каузи през годините. Той изнесе концерт и в София на 29 август миналата година. В разгара на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, Уотърс изписа на стената зад него "О-став-ка" по време на изпълнението на песента Mother от легендарния албум The Wall.

Ключови думи

Коментари

Първото изречение звучи така, сякаш Дейвид Гилмор го няма вече...

трекат

Роджър Уотърс шибан фашист

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.