Двамата адвокати на Роман Логвиненко - един от заподозрените за атентата срещу Алексей Петров, днес въобще не оспорваха състоятелността на обвиненията срещу него по време на гледане на мярката му за неотклонение. Затова пък буквално затрупаха Софийския апелативен съд с цели 10 здравни документа, говорещи за тежки заболявания на украинеца, които не му позволяват да остане в ареста.

Оказа се, че Логвиненко има хепатит С, изваден далак, затъмнение на белия дроб, което тепърва трябва да се изследва и получава инвалидна пенсия в родината си.

Съдът уважи искането на защитата документите да бъдат приложени и насрочи ново гледане на мярката за след седмица. През това време ще бъде назначен превод на всичката медицинска документация, както и българска съдебно-медицинска експертиза, която да установи състоянието на арестанта.

ЧЕТИРИМА УКРАИНЦИ ЗАПОДОЗРЕНИ ЗА АТЕНТАТА СРЕЩУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Миналата сряда МВР и прокуратурата дадоха съвместна пресконференция, на която обявиха удара срещу 4-мата украинци (другите трима освен Логвиненко се издирват, б.р.) за небивал успех в най-новата ни история.

"Пресконференции не ме интересуват. Доколкото си спомням, имаше едни пресконференции и за кечърите, и за Емилия Масларова", каза след днешното съдебно заседание един от адвокатите на Логвиненко.

Според защитата прокуратурата има 2-ма свидетели и трябва да се изчака те какво ще кажат.