Не може 240 срещу 700 000. Това заяви пред бТВ Слави Трифонов по повод въпросите за референдум, които вчера внесе с близо същия брой подписи.

СЛАВИ ВНЕСЕ 673 481 ПОДПИСА ЗА РЕФЕРЕНДУМ

Той коментира в детайли и два от въпросите. За предложението да бъде намален броят на депутатите до 120 разказа:

"В Холандия са 130 за 17 млн. и, знаеш ли, че всеки ден ходят на работа с колелета – не е като закон прието. Харесва ли ти в България да има депутати на брой по-малко, но за сметка на това да са по-качествени и да ходят на работа с колелета? Представих си как Цецка Цачева идва на работа с колело - и ми хареса."

На критиката, че в такъв парламент ще влизат само големите партии, Трифонов отбеляза, че сега влизат малките, но не "ми иде да пея и да пляскам с ръце".

Той отбеляза и предложението да избираме пряко местните полицейски шефове, тъй като според него гражданите са в състояние да направят преценка за един професионален пост, защото преценяват и за същото толкова важното депутатско място. Но на възраженията на водещата каза:

"Съгласен съм с теб. Съгласен съм да имаш това мнение, и да го изкажеш."

И цитира Волтер (всъщност библиографката на философа Евелин Хол):

"Не съм съгласен с теб, но съм готов да умра за това да си изкажеш мнението."

Трифонов отбеляза, че не вярва в морала на българските политици, но все още вярва в логиката и Конституцията.

Шоуменът коментира и какво мисли за Меглена Кунева и рокадата, при която тя стана министър на образованието, и каква връзка има това с подкрепата, която "Шоуто на Слави" оказа на ДБГ през 2011 г., представяйки я за кандидат-президент.

„Направили сме го, защото ситуацията беше такава – тогава чакахме с месеци (премиерът Бойко Борисов) да посочи кой ще е президент. Знаеш ли как се дразня от такива неща – да чакам някой да посочи нещо на други хора. Това е много мерзко. Тя ми е изглеждала като противовес”, обясни Трифонов.

И коментира това, че Кунева вижда себе си като българска Маргарет Тачър:

"Виждал съм много хора в дългата си практика, бидейки популярен, които са абсолютно убедени, че говорят с извънземни. Меглена Кунева може да вижда прилики между себе си, Тачър, извънземните... и Хелмут Кол”.

За разлика от вчера, когато не бе напълно ясен за политическите си амбиции, днес Трифонов твърдо каза, че към момента няма такива. Но добави:

"Тоест искаш да кажа какво ще се случи след 1 година? Ако сме живи и здрави, тогава пак ще говорим."

За финал, на фона на песента на Франк Синатра I Love You Baby, Слави говори и за плановете си за празника на влюбените Свети Валентин:

СЛАВИ ТРИФОНОВ ЗА ЛЮБОВТА СИ

"Може би с този, с когото имам възможност да празнувам, няма да имам тази възможност, защото той се страхува от мен, но, де да знам, може да му дойде друга идея.”

И уточни, че става дума за издателя на "Пик" Недялко Недялков.