Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новата партия на Лютви Местан ще се нарича Демократи за отговорност, свобода и толераност (ДОСТ). Това каза самият Местан пред Нова тв и поясни, че името е подсказано от речта на Ахмед Доган. На турски език дост означава приятел.

"Едно от най-важните изречения, които определям като крайно неприемливи е изречението, в което с говори, че "ако някой от ЕС говори реално за приоритет на свободата, толерантостта, отговорността, значи не познава реалността. Няма такова нещо". ДПС се определя като либерална, демократична партия. Това отрицание на тези принципи е неприемливо", каза Местан.

Той коментира и твърдениятята, че неговата партия ще е протурска и фактът, че неговият политически проект бе обявен първо в турски медии.

"Не мога да бъда отговорен за интерпертациите на чужди медии. В продължение на десетилетия ДПС се коментираше като турската партия, предвид на преобладаващия етнически състав. Това са журналистически клишета. Каква ще бъде тази партия ще се види от манифеста, учредителната декларация. Ние ще създадем автентична, либерална, българска политическа партия. Стратегията да се определя като ислямистка е написана в едни лаборатории", заяви Местан.

Той поясни, че истинската причина за създаването на новия политически проект е, че в България има реална необходимост от ясен, либерален, евроатлантически, политически субект. Партията щяла да продължи правилните политики, които Местан отстоявал през цялата си политическа кариера, особено като председател на ДПС.

"Това не е разцепление на ДПС. Ако има разцепление то е породено не от нас. Ценностното разцепление настъпи с прословутата реч на Ахмед Доган. Там бях обвинен, че декларацията (за свалянето на руския самолет) е политически гаф. Категорично не споделям тази оценка. Речта на Ахмед Доган в съдържателен план е не просто грешка, тя е стратегическа грешка. Аз не избързах с намерението да обявя партия. 40 дни обикалям страната и регистрирам критична маса избиратели, които не споделят тази реч. По-голямата част от тях са избиратели на ДПС. Те се чувстват непредставени. Тези хора не могат да останат без представителство", обясни Местан.

И изтъкна, че цялата тази кампания срещу него, че е шпионин и национален предател е чиста проба заплаха.

"Близо месец мълча. Исках да видя докъде ще стигне тази атака срещу мен и хората, които са с мен. Стигна дъното, прескочени са всякакви морални, етични, политически, човешки граници. Не пощадиха и семейството ми. Оказа се, че живея в палати в полите на Витоша, големият син е посреднкът на сделката за ваксините, от което печели 39 млн. Аз се оказах шпионин, предател на националните интереси, национален лидер. Не съм тук, за да отговарям на медийните бухалки. Би трябвало колегите, които ме познават от десетки години, би трябвало да имат проблем със съвестта си. Но да не се занимават с нея, това ще попречи на тяхната кариера. Мога да нося бой, защото не съм бил галеник на съдбата", каза Местан.

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

хаха

Местан нещо се е насрал от страх.. Даже не посмя да спомене Пеевски,плюеше само по Борисов. Явно Прасчо и него го държи с нещо,щом не изважда папката с компроматите .

срам

Голям срам! Този двуличен моше-ник, който до оня ден хапваше от пачките на Пеевски и се къпеше във властта на ДПС, осигурена му от Доган мълчеше като г-ъз! Що бе Лютвичка мълча? Като ги правихте тия гнусни номера, дето сега Грухчо ти ги свъртя на теб, пак мълча! Що? Даже се възполваше и се кефеше! Сега си мислиш, че някой ще ти повярва и ще те вземе на сериозно? Абсурд! Марш, гнидо на политическото бунище!

Аз като турчин мога да кажа че на изборите Местан едва ли ще събере и 1% Не ни трябват безброй турски партии Турците трябва да гласуват нормално за всяка партия

Наздраве!

Ама защо ДОСТ?!? Направо ТОСТ - да започва с тарикати! Давайте мезетата да се почерпим! Амин!

хитро

достът, доста, мн. достове, м. Разг. Близък, уважаван приятел, другар. Ние сме достове с него.

Консерватор

Помня, когато Пеевски се зъбеше и заплащваще от трибуната, как Лютвито се подхилкваше на стола. Тогава защо го нямаше този морал, който сега ни раздава? Жалка еничерска пачавра!

еее

Абе това което аз помня е ,че се зъбеше и заплашваше Цветанов,а не днешните "герои" Раданчо и Лозанчо.

ozzy

Местан коментира и темата за това кой предложи депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Според него отговорът на въпроса е в анализа на поведението на определена група медии, които от 2009 г, до 2012 г. "бяха основните глашатаи на г-н Борисов и г-н Цветанов". "Нещо се случи към края на 2012 г. Там е отговорът. След което се отиде към предсрочни избори. Отговорът е срещу какво се промени тази медийна политика и защо г-н Борисов е толкова внимателен на въпроса кои са олигарсите. Освен ако не го е страх отново бухалките да се насочат срещу него", поясни Местан.

дебелян пеевский

Както казах, дпс-тата с тиретата много ме радват. Единственото, което ще ме зарадва още повече са гербери с тирета още тази година. Догодина ще ги има така или иначе.

Напротив. В съчетание с учиндолската завера може би ще се сдобием с перманентно еднопартиен парламент, а не с перманентно двупартиен, както се очакваше. Няма да ти хареса.

камъче

Дано не сте изпуснали тази сутрин три особени презентации - на селския наглец Слави Трифонов, на градския лигльо Радан и на софистицирания Настрадин Ходжа! Лъжи, въртене на пилон, подсмърчане, змийски погледи и обещания за битка със статуквото до окончателната победа на незначителните, подлите и неморалните! По две телевизии /тлъсти бенефициенти на пари от държавата/, видяхме дубльорите на тризначките от Благоевград и можем да им поставим диагнозата "пълната амнезия". За вчера, за миналия месец, за миналата година, за преди 5, 10, 20 години.... Кое може да те направи такъв гьон? Кое или колко?

:)

Радва ме това интервю на Мектан, не заради Местан, а заради акцента върху олигархията. Говоренето срещу олигархията набира скорост и отваря ветрило в политическото си представителство. Хората ще припознаят своя говорител, а ако сгрешат, ще се поправят. Теренът на олигархията обаче ще се стеснява. В този дух един цитат, който тук е пропуснат: "Олигархията е функция на незаконната властова протекция. По тази причина най-компетентни да посочат кои са олигарсите в България са министър-председателите" - отбележете множественото число.

в помощ на ozzy

В края на 2012 г. Борисов се срещна с Обама във Вашингтон. Това стана месец преди Обама да влезе във втория си мандат. А иначе енергийната мафия /олигарсите, навъртели 3 милиарда дългове в енергетиката/ свали Борисов заради „Белене“. Тогава "социалните мрежи" бяха използвани така, както днес ги използват джихадистите. Медиите на Пеевски обърнаха палачинката след посещението в САЩ. Знаковите събития тогава бяха опитът за покушение срещу Доган, провалът на референдума за Белене, протестите. Изводите си ги прави сам и стой далече от огледалото!

ozzy

Поради каква причина веднъж любовта им е безмерна, веднъж омразата.Веднъж е Тиква, веднъж Премиерът?Питаш ли ме да ти кажа нискочело?

ДОСТа

И кво праим сега с БОСТАН-а?

Сега трябва да се помогне на Местан за доброто на България.

Франк Лойд Райт

Тоя водевил вече сме го гледали с АБВ и НПСД. Леият тестис на шефа изведнъж бива изключен от партията и той няма вече какво да направи, освен да си регистрира нова такава - нали призванието му било да е политик...

А на коалициите вече ще казваме достлук.

Отоман

по правилно щеше да бъде Бивши Агенти на ДС за Демокрация :)

умник

съкращението явно ще бъде "гаДост"

цаки

тъпак

haha

поредния каскет в политиката!!!

Радо

Много добре започва, ама въпросът за "Кой" го препъна. Защо толкова се страхуват да назават името на Пеевски не разбирам. За каква прозрачност става дума щом на този основен въпрос не иска да отговори. Местан и Станишев тогава бяха основно отговорните лица за това безобразие.

Boris

Пак празни приказки, както винаги и от всеки. Имена са нужни, не неопределености като, нещо се случи... Нещо се случи и като те изритаха, но за да се е случело, трябва да е дошло от някъде нареждането. И ти го знаеш от къде, но бягаш по периферията като подгонен заек и не казваш нищо. Така постъпваш защото знаеш и те е страх, че там не се церемонят и може да дойде съответната заповед, та да заприличаш на вълците с които се беше снимал. Правилно, Бойко и Цецо ги е страх, за това и не продумват и гък против Цацаров. Само едно да ти кажа, ти си политически труп на който НИКОЙ няма да помогне реанимация, понеже досега пееше в хор подадените ноти. Никой няма да ти повярва, освен шепата от съпартийците ти, които по същата линия са ги подгонили. Това нито за нас, нито за вас подгонените е нещо ново, ощше по–малко аргумент за те последваме. Само тогава могат да те последват хора, когато започннеш едно безпрецедентно разобличаване с имена и най–вече ФАКТИ. Хайде имената можеш така да ги завоалираш, че да станат определено еднозначни, но не явни за да не те търсят ючидически. Така да се каже, изказваш предположение, твое мнение, поради тези и тези факти... И всичко това в един непрекъснат репортаж. Само така ще можеш да си осигуриш аудитория, да покажеш, че си се променил и вече си друг. В момента не си друг, а обикнобен кучи син, извергнат от глутницата ръфаща и късаща живо месо от България.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.