Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес най-успелият български футболист за всички времена Христо Стоичков навършва 50 години. 

Излишно е да се припомня защо е най-успелият. Ще изредим само няколко факта от славната кариера на Камата. Стоичков е единственият български футболист, спечелил "Златната топка" за №1 на Европа.

Единственият българин, вдигнал Купата на европейските шампиони (в днешни времена Шампионска лига). Единственият, взел "Златна обувка" като голмайстор на световно първенство.

Дълго след края на кариерата му трансферът от ЦСКА в "Барселона" на стойност 4 милиона долара бе №1 в родния футбол. Сега още е в топ 3 за сделки от България зад граница.

За това кой е Христо Стоичков говорят имената на величията, които ще дойдат в София за кулминацията на празненствата по случай юбилея му на 20 май - шоумач на стадион "Васил Левски". Ето част от тях: Диего Марадона, Ромарио, Лотар Матеус, Роберто Баджо, Георге Хаджи, Жан-Пиер Папен, Деян Савичевич и т.н. и т.н.

Обожествяван и мразен в родината си, Камата си остава една от водещите реклами на България по света.

Сега той работи като коментатор на мексиканска телевизия и живее в Маями, Флорида.

Честит юбилей, Ицо!

Ключови думи

Коментари

Бре, мамата!

15/15

жив и здрав, баце

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.