Медийният съветник на министър-председателя Бойко Борисов и на вицепремиера Румяна Бъчварова – Тома Биков, обвини "либералите и социалистите" за предизвикания шум около срещата на премиера със сънародници в посолството на България в Лондон.

Биков описва в профила си във фейсбук и как би изглеждал "новия десен проект", който трябвало да бъде алтернатива на настоящото управление. 

"Новият десен проект може да бъде само ляво-либерален. Той ще прилича на животното Тасманийски дявол, което е известно с това, че може да издава изключително силни звуци и да плаши всеки и че не може да живее с други животни нито от своя вид, нито от някой друг. Затова този вид е на изчезване."

Медийният съветник нарича "невероятна "новина" срещата на Борисов в Лондон, а широкото "обнародване и анализиране от страна на социалистическата и либералната общност в България е само симптом на новото политическо разделение".

"Затова анализите по въпроса, защо Бойко Борисов и Даниел Митов бяха в Лондон, с кой се срещнаха и какви решения взеха няма да се случат. Със сигурност отговорът на тези въпроси е далеч по-важен от отговора на въпроса: "Ко ши напрайти да мъ върнити в България".  

Това е втора реакция на член на политическия кабинет на министър-председателя. Още снощи ръководителят на пресслужбата на правителството Севделина Арнаудова определи случая като "сценарий" в най-добрите традиции на КГБ. 

АРНАУДОВА: КАКВО ВИЖДАТ В ОГЛЕДАЛОТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БТВ И НОВА СЛЕД СРЕЩА С ПЕЕВСКИ?

Тома Биков влезе в Министерския съвет като представител на Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева. На сайта на партията още стои изявление от 2012 година на Биков:

"Борисов може да е първият премиер, лежал в затвора".

Предлагаме ви днешния коментар на Тома Биков без редакторска намеса:

"Темата "Срещата на Борисов с българи в Лондон" показва, че либералите и социалистите вече са способни да намерят общ език и да действат единно на публично ниво.

Новият десен проект може да бъде само ляво-либерален. Той ще прилича на животното Тасманийски дявол, което е известно с това, че може да издава изключително силни звуци и да плаши всеки и че не може да живее с други животни нито от своя вид, нито от някой друг. Затова този вид е на изчезване.

Алтернативата на сегашното управление се крие в обединението на тези две групи Тасманийски дяволи. Пак няма да им достига някой друг глас, но представителят на третата група Тасманийски дяволи Сидеров при всички случаи ще им го даде, ако се наложи.

Проблемът на това обединение е, че то може да бъде ефективно само, под формата на разрушителна сила. Неговата политическа енергия е ялова в корена си, защото водещото й начало се крие в порива за предизвикване на хаос, революция и всякакви други деструктивни действия. Тази енергия може да руши, но не може да изгражда.

Призивът да сринем всичко и да започнем отначало е утопичен. Той може да бъде движеща сила само, когато не е осъществен. Когато тези призиви се случат, дори последователите им остават разочаровани и дълго след това се отдават на размисли от типа: "Каква я мислехме, каква стана".

Невероятната "новина" за срещата на Борисов с българи в Лондон и нейното широко обнародване и анализиране отстрана на социалистическата и либералната общност в България е само симптом на новото политическо разделение. Затова анализите по въпроса, защо Бойко Борисов и Даниел Митов бяха в Лондон, с кой се срещнаха и какви решения взеха няма да се случат. Със сигурност отговорът на тези въпроси е далеч по-важен от отговора на въпроса: "Ко ши напрайти да мъ върнити в България".  

 

Темата "Срещата на Борисов с българи в Лондон" показва, че либералите и социалистите вече са способни да намерят общ ези...

Posted by Toma Bikov on Saturday, February 6, 2016