Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ВЕСЕЛИН ЖЕЛЕВ

БРЮКСЕЛ--Стотици сънародници, жители и гости на Брюксел извиха днес по обяд дълго българско хоро напук на проливния дъжд, който заваля още при първите му тактове.

Поведе го българският еврокомисар Кристалина Георгиева, а свириха и пяха учениците от училището по фолклор в Широка лъка. За втора поред година, облечена в национална носия, Георгиева води такова хоро на готическия и бароков централен площад на белгийската столица.

Снимка Веселин Желев

Тази година то съвпада с началото на етно фестивал под наслов „Балкански трафик“, който ще продължи през уикенда.

Танцьорките от Широка лъка показаха на публиката стъпките на танца и малко след това до тях се хванаха Георгиева и българският посланик в Белгия Веселин Вълканов.

Тук бяха и заместник-министърът на културата Васил Василев и кметът на Брюксел Иван Майор.

Ключови думи

Коментари

Вяра

Гротеска!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.