Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няма сериозен напредък след поредната среща за промени в коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, разкриха водещите преговорите от двете партии.

Анексът към коалиционното споразумение бе предложен от Движение "България на гражданите" и СДС, след като Радан Кънев обяви, че ДСБ минава в опозиция. 13 депутати от парламентарната група на Реформаторския блок подписаха декларация, която да стане основа на новото споразумение. 

ЕДНО КЪМ ЕДНО: ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК КЪМ ГЕРБ

Цвета Караянчева от ГЕРБ даде финална дата за преговорите:

"Продължаваме да работим по меморандума, по много от нещата сме постигнали вече консенсус, някои точки обаче се работят малко по-бавно, затова ни трябва още време.Другият четвъртък ще имаме финални точки."

Даниел Вълчев от РБ пък посочи основните проблемни точки, които са същите като отпреди седмица:

"От една страна, праговете по ДДС, от друга страна - преференцията в изборното законодателство."

ГЕРБ искат да се ограничи или дори премахне възможността за пренареждане на партийните листи, РБ обаче са за запазване и дори сваляне на прага за валидност на преференциите.

"Работим," заяви лаконично Вълчев на последвалите въпроси за това как ще протече последната права от преговорите, и призна, че между партньори компромиси винаги са възможни.

Ключови думи

Коментари

ozzy

Да не бързат, има време до следващите парламентарни избори, не,че Мутрата няма да се самосвали преди това.

Кънев ли така ти каза, глупендъре?

От декември почнаха...Така се изкарва цял мандат!И милиони еврофондове.Питайте пеевски.

repeater

"Има сериозно основание, че зад Меглена Кунева и Даниел Вълчев стои генералският кръг „Монтерей” начело с Любен Гоцев. Затова говори и присъствието на Даниел Вълчев в партията и то много близко до лидера Кунева. Колко по-добра възможност от това на генералския кръг да контролира и влияе. Политически хамелеон ли е Даниел Вълчев? „Краткият отговор на този въпрос е – да, такъв е”, казва разследващият журналист Антон Тодоров и продължава: „Даниел Вълчев се опита преди дни в телевизионно предаване да се представи за най-последователния човек, докато настояваше, че не е „политически хамелеон”. Действително, за много от политическите анализатори неговото поведение е на „хамелеон”, но с едно малко, но важно уточнение – това е режисирано поведение. Меглена Кунева е достатъчно обиграна за да разбира, че зад нея и Вълчев стои един и същ могъщ покровител – генералското „задкулисие”. То е възложило много важна роля на младата партия на Кунева и на нейната дясна ръка Даниел Вълчев. Те трябва да заемат мястото в управлението на държавата, което турската партия ДПС декларира, че ще освободи. Това се разбира и от последното изказване на Вълчев пред бТВ: „България на гражданите” няма да влезе в коалиция, но би подкрепило съставянето на правителството”. А това определено е заявка за бъдещо участие в управлението на България. Тежко й!" апр 06, 2013

Развеселен

нормално е да се разговаря, и двете сили трябва да свикнат с компромисното мислене

ехе

хехе - значи 3 месеца преговаряш за изпълнение на неща в СРОК ОТ 6 месеца?!!! Кухи лейки. След Борисов и Пръмова във властта, дясно управление няма да има в следващите 45 години.

Avatar

А сега ляво ли е управлението? Я посочи кои са левитее политики?

ene

автаре коефициента ти на интелигентност е по-нисък от 6 годишно дете! Повтарям бавно, за да разбереш - след ДЯСНОТО управление на Борисов-Пръмова, десницата няма да помирише власт в следващите 45 години!

дебелян пеевский

"А сега ляво ли е управлението? Я посочи кои са левитее политики?" -- Постоянното и неспирно раздуване на държавния сектор е лева политика, наАкантарче. Това е, по съвпадение и главната рецепта на герб за печелене на гласоподаватели след фалшифицираните протоколи.

да се знае

Корумпирана държавна администрация и мангаля,това е шайката герб!

Хахахахахха

3 месеца преговаряте какво ще правите следващите 6 месеца? Верно ли бе хахахахахахха. Тъпи тъпи гербави ДС мутагени сте всичките там :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.