Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

12 вместо 20 заплати да получават новоназначените служителите на МВР при напускане на системата, предвиждат новият проект за промени в Закона за МВР, съобщи Дарик.

Проектът е бил представен от ръководството на ведомството на синдикатите в силовия сектор. Това е третият опит за обсъждане на реформа в министерството от ноември 2015 г. насам, когато в страната избухнаха масови полицейски протести.

Новият проект предвижда намаляване на годишния отпуск на униформените от 30 на 25 дни.

Промените също така ще лишат преподавателския състав на Академията на МВР от статут на държавни служители и на служители. Същото ще важи и за служителите на Медицинския институт на МВР. По този начин работещите в двете подразделения ще бъдат лишени от досегашните си компенсации.

Служителите в Инспектората на МВР обаче ще запазят всичките си привилегии, въпреки че спадат към категорията на т.нар. широка администрация във ведомството.

Новият проект за изменение и допълнение на Закона за МВР ще бъде официално публикуван на сайта на министерството в понеделник и ще бъде подложен на обществено обсъждане през следващите две седмици.

Ключови думи

Коментари

А повишенията за бой над граждани и набеждаване? Те остават ли?

дебелян пеевский

да, те са част от трудовата харакиристика.

безобразие

Как така 12 заплати? Другите професии при пенсиониране в дълбока старост получават от 2 до 6 заплати. Другите професии плащат осигуровкитеси сами, и не се пенсионират като младежи на 53г.

.....

112 им дайте на гадовете мързеливи

дебелян пеевский

112, но на гол задник.

mardafi

е да но пропускате един важен момент - куките са тъпи русофисилистици затова толкова се обгрижват

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.