Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Осъждането на г-н Цветанов не беше случайно. Аз заявих вече веднъж и държа на думата си.

Главният прокурор, когато делото влезе в съда, заяви на г-жа Владимира Янева, че ако иска да остане председател на СГС, Цветанов трябва да бъде осъден. И трябва да ви кажа, че включително бях помолена да разговарям със съдията, на който бе разпределено делото, на което аз категорично отказах. Ако си спомняте, двете присъди на г-н Цветанов бяха прочетени в рамките на 2 или 3 последователни дни.

Когато съдия Любомиров (на 26 май 2014 г. съдия Десислав Любомиров от СГС оправдава бившия министър, че е изплатил 50 000 лв. обезщетение на Орлин Тодоров, б.р.) прочете оправдателната присъда – мисля, че беше понеделник, на следващия ден в съда пристигнаха служители на ДАНС. Иззеха записи от камерите и извършиха проверки – това беше истината.

Така бившата съдийка от СГС Румяна Ченалова изпълни заканата си да каже неща и около съдебните саги на Цветан Цветанов тази вечер в "Шоуто на Слави".

Главният прокурор постави Владимира Янева в ситуация да избира - или да остане председател на СГС и Цветанов да бъде осъден, или да бъде оправдан и тя да си отиде.

Ченалова допълни, че вече разбира бившата си шефка - тя просто е защитавала себе си, когато - според по-стари изявления на самата Ченалова, й предлагала финансова помощ, само и само да не говори срещу главния прокурор по телевизията.

В близо едночасово интервю бившата съдийка, наречена от френския посланик "гнила ябълка", разказа, че и тогава е искала да говори за тези неща, но нямало кой да я чуе.

Освен това, познавайки Владимира Янева и виждайки начина на работа, начина на управление на СГС и контактите с главния прокурор, контакти с премиера, контакти с председателя на ВАС (Герги Колев, б.р.), системни близки ежеседмични контакти с членовете на ВСС, аз нямаше на кого и пред кого да кажа. Аз не мога да отида при главния прокурор и да му кажа: Г-н главен прокурор, аз знам, че вие сте извършил нарушение.

Запитана какъв е Делян Пеевски, че в един от записите, разпространени от "Биволъ" се казва, че не минава назначение в съдебната система без негово одобрение, тя отговори, че по документи е никакъв. Всъщност, доколкото научила от медиите, е бил редови следовател.

Но той се оказа човек, който - дали сам или с определени съветници, е разбрал колко е важно да имаш медиен контрол , да контролираш съдебната система. Защото връзките на г-жа Янева с Делян Пеевски бяха много близки. Чести, може би в рамките на всяка седмица срещи.

Всеки ден българските граждани научават - как Делян Пеевски купил "Техномаркет", как сградата на бТВ, как участвал в поръчката на за магистрала "Хемус", как "Химко"... 

Нищо не се случва. Не се образуват проверки, не се образуват досъдебни производства, или ако се образуват, те не се огласяват. Мисля, че българското общество до такава степен се е напрегнало в своя гняв, смятам че лидерите на съдебната система, какъвто е главният прокурор, дължат на това общества малко гласност.

Ченалова даде пример със "страшната информация" за нейното издирване, публикувана на сайта на прокуратурата, и попита:

Кога прокуратурата ще каже, че срещу трима български политици в Лихтенщайн се извършва проверка за пране на пари?

Че проверява какви са доходите на Делян Пеевски, позволяващи му да купува неща за милиони - за пране на пари.

За лицата, които са имали доходи за милиони в КТБ,  какъвто е Александър Сталийски. А не, че е арестуван таксиметров шофьор...

Освен че разкритикува начина на статистика на прокуратурата и че ВСС са се оляли и се чувстват като властимащи само колко дисциплинарни производства срещу магистрати са завели, Ченалова даде пример и с бившия правосъден министър Христо Иванов.

Тя напомни, че когато Иванов се оказал непослушен, прокуратурата незабавно се самосезира за едни 4 обществени поръчки в МП, по пубикации, които излезли в едни медии, и които Иванов бил подписвал с 4 различни подписа.

Така, както не се самосезира при други престъпления, подкрепени със сериозни докумети, добави тя.

Тя напомни изказването на Иванов, че лично премиерът го е посъветвал, че всичко трябва да бъде съгласувано с главния прокурор, или по-точно, че ако не бъде съгласувано, то няма да се случи.

Ченалова попита още дали това няма връзка, че главният прокурор е образувал (досъдебно производство - б.р.) "на брата или на сина на Георги Първанов" и по този начин ги държи.

И  аз започвам да си мисля дали пък това не е някаква форма на контрол, попита тя.

Ключови думи

Коментари

Един

Не веднъж съм казвал, че гнилата ябълка на българското правораздаване е прокуратурата и имено прокуратурата носи вина за поне 80% от гадостите, на които сме свидетели! За огромно мое съжаление електоралните единици, населяващите тази иначе толкова прекрасна територия, са овчарляви и търсят под вола теле и не искат да разберат, че въпреки проблемите в Съда той е единственият останал гарант за държавност и демокрация - колкото и да е крехък!!!

Гнилата ябълка си ти, щото гласуваш не за реални проблеми, а за тъпата си "идеология", която пък е шамански микс от глупости. Честито.

Откривателю на топлата вода, прокуратурата има монопол върху входа на съдебната система, другото е следствие. Самата тя пък е "монополна", единоначална структура. Много удобно и затова никой не иска да я промени, всеки иска да я подчини.

БАЦЕ

ГОВОРИМЕ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ И КОНТРАБАНДА В ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ ОТ СТРАНА НА РАПОНА И НА ШОПАРА ,СЪЩО ТАКА ГОВОРИМЕ ЗА ПЛАСТМЕНТ НА ДРОГА И КОНТАКТИ С ИДИЛЦИТЕ ПАК ОТ ТИЕ ДВАМАТА,КОИТО ПЪК ГИ РАЗСЛЕДВА ТУРСКАТА СТРАНА!!!ЗА КРАЖБАТА НА МИЛЯРДИ ОТ ДЪРЖАВАТА ПАК ОТ ТИЕ ДВАМАТА ИЗОБЩО НЯМА ДА СПОМЕНАВАМ , МАФИЯ ТУКА СИ ИМА ДЪРЖАВА,ДА ВИ Е СЛАДКО

Не "говориме", а "фантазираме си". Щот плямпаме без факти.

Гнилата ябълка са българите, които търпят такава прокуратура, дрогаре, докато това не ви светне, няма да има прогрес. Сортир не е по-лош от Филчев, Боко не е по-лош от Лаборанта.

Да напомним: положението с проКУРатурата и съдебната власт е едно и също от десетилетия. Резултати: брой на осъдените по върховете, по власт. При Луканов: 0, при Попов: 0, при Димитров: 0, при Беров:0, при Виденов: 0, при Костов: 0, при Горския: 0, при Съсела: 0, при Рапоня-1: 0, при Шарко: 0, при Рапоня-2: 0. Брой на невинните: всички до един. Това е польожението, олигОфрени, играта не е вашите "политици" срещу "нашите", а политиците срещу вас.

Кабакчиев

Много голямо браво на ClubZ за този материал! Пуснали са го още снощи веднага след интервюто. Аз го изгледах цялото. То продължи цял час или дори повече. Нямаше музика, комици, танцьорки. Само интервю. Ченалова беше точна. Как обобщи ставащото водещият? Завърши така: "Съдебната система е напълно прогнила и трябва просто да се изрине." Тоест каза нещо, което аз от дълги години вече го говоря в блоговете си, Фейсбук, "Правен свят", тук и на други места. Как да стане изриването? Според мен начинът е само един: КАТО БЪДАТ УВОЛНЕНИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ И СЛЕД ТОВА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА НОВА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ПРЕДИМНО ОТ НОВИ ХОРА, ЧРЕЗ АТЕСТАЦИОННИ КОМИСИИ В БРЮКСЕЛ, БЕЗ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН В ТЯХ! Магистратите, кандидатстващи за новата система от старата, да декларират писмено, че са некорумпирани и компетентни! Кандидатурите им да бъдат поставени във всички населени места за публична оценка - така, че всеки един гражданин да може да се изкаже и да представи документи и данни за деянията на всеки един магистрат. И накрая атестационните комисии в Брюксел да решават! Всичко друго нерадикално ще е ГЪРЧ ДО БЕЗКРАЙ - за цялото общество, за десетилетия напред!

Живея в Силистра , на 50 метра от граничната бразда / квартал Изток / Вече си мисля , защо не сме част от Румъния

дебелян пеевский

Само глупаците не разбраха, че делата срещу Цветанов са постановка

Кабакчиев

Пеевский, който каже А, трябва да каже и Б! Защо и как делата срещу Цветанов са постановка?

A

Ей този Цв. Цв. ще вземе да се окаже най-честният човек в държавата???? Няма да питам дали ни смятат за малоумни, защото повечето са точно такива!

анонимен

Добро утро роби! Изгонихте министъра и пак си останахте роби на ДС.

Пефектен кризисен PR! Не може да се отрече! Първо правим "огромен протест" в фейсбук и "медиите" с предупреждението колко лошо ще стане. Второ махаме едни министър,което отдавна се отлага,че е направил "много лоши неща"! Почти забравихме за цацаратурата/никакви решения за анализ на дейността от ВВС/, за зависимостите в тая власт, за "бизнеса" на пеевски и прочие! Евала -машалах аги!

Дейвид Линч

Държавата Туин Пийкс съществува, тя не е художествена измислица. Във филма поне накрая става ясни, а в България НЕ. Вкарването на общество ,партии в шизофренично състояние е вече отработено блестящо. Цацаров е изпълни разпореждане за "опраскване" ... и го е направил. Не знам дали вече има спасение за "болният организъм на България". Няма "критична маса граждани" . Една част системно са "опрасквани" заради изказани мнения за неправди и "практически запушени". По голямата част решават да изчезнат от страната на ОРКИТЕ. Има и такива ,които приемат факта да сме РОБИ на някого. С какво/кого точно ще се прави нещо??

А дали ДикОФ не съжалява ужасно, че Слави му отмъкна такава прекрасна събеседница? "Ченалова при Слави" е двойна рецепта за недостоверност и срамни изпълнения. Възниква въпросът защо има записи как си лакират ноктите с Янева и си говорят кой с кого спал, а точно на тези възлови разговори няма записи. Що така бе, "ваша чест"? В цялото мазало Цацаров почва да изглежда положителен герой. Да не би това да е крайната цел?

Приискало ти се е

да е положителен герой

до Кабакчиев

Много голямо браво на ClubZ за този материал! Пуснали са го още снощи веднага след интервюто. Аз го изгледах цялото..........Интервюто е на запис и казаното от Ченалова е било добре известно доста преди излъчването му, за да могат някои медии да му направят анотация. В случая обаче дори анотацията е направена от сценаристите на шоуто. Според мен интервюто не е записано вчера, а по-рано!

Кабакчиев

Добре, възможно е да е така. Въпросът е: какво ще последва? Защото Ченалова направи разкрития, които, ако са истина, са доказателство, и то от човек отвътре, за престъпността на съдебната система.

дебелян пеевский

По случай двойните никове, пак да питам Джамджиева, кога ще може дебелян да си възстанови паролата на ригистръцията?

"Ченалова обяви, че Цацаров е притиснал шефката на СГС да осъди Цветанов" - :) Може ли един пирует към SMS-са и темата за зависимостта /в единствено число според някои медии/ в съдебната система? Мислите ли, че плебса е толкова тъп, че да приеме версията за една или две линии на зависимост там? Мислите ли, че хората не осъзнават, че олигархията води битка за превръщането на тази територия в олигополия - територия в която олигарсите си имат и партии и главен прокурор и ВСС и конституционен съд?

:)

Я, материалът е в раздел технологии!!! Верно си е технология! :) Браво на редакцията!

Николов

Чаналова каза много истини, но в тях има много конкретни въпроси. 1. Кой е накарал Цацаров да притисне Янева да съди Цветанов? 2. Кои са тия трима видни български политици които са разследвани в момента в Лихтенщайн за пране на пари? 3. Какъв е произходът на парите на Сталиийски, за които вече е публична тайна,че са милиони. Плащал ли е данъци върху тях? ". И накрая- защо прокуратурата досега не излезе със становище има ли наистина българка с къща в Барцелона за 3 милионо лева, за която се твърди в записите, че Борисов я е купил за своята метреса. Ето няколко простички въпроса и ми е чудно матросовците по -долу,които бранят рубежа на своя безсмъртен индиански вожд, дали имат някакъв отговор на тях.

Радан Кънев мина в опозиция след като съдебната реформа, която искаха с Христо Иванов, не мина. Сега готви нов политически проект. Възможно ли е в крайна сметка да бъдат постигнати всички намерения на ДСБ по отношение на реформата? - Дайте да се успокоим малко, да излезем от тази рамка, която ни задава злобата на деня. Нека започнем първо с това - с какво помагат докладите на ЕК за живота на българина, с какво той става по-добър? С нищо не помагат! Това е моето мнение. Докладите са много безплодна работа, но много добре платена – по 15 000-20 000 евро вземат на месец европейските чиновници. Един български юрист трябва две години да работи, за да докара месечната заплата на един чиновник от Брюксел. Впрочем, тези доклади вече са и много постни. Пълни са с безцветни изрази. Освен това България е суверенна държава. И обикновеният човек вече започва да се дразни от унизителното положение, в което сме поставени – постоянно да ни правят проверки, да пишат доклади с препоръки и да ни размахват пръст от богатата Западна Европа, станала богата въз основа на колониалните войни и изсмукването на кръвта на другите. Ние сме държава с древна история, имали сме военни победи, дали сме своя принос за цивилизацията на Европа, на славянството, на православието. - Дали сме, но сега в Европа четат разговорите на „двете каки“ и ни се смеят! - Секунда, искам да отговоря на въпроса за Радан Кънев. Какъв фактор може да бъде той? Външният му вид е на едно много сбъркано момче. Как това момче ще дава препоръки накъде да ходи държавата, какво да правим? Откъде черпи този кураж? От своя патрон и духовен учител Костов, който е фалирал крадец. Що се отнася до някакви каки, аз познавам тези момичета. Ченалова, тогава беше Бечева. Тя беше по-известна с освободеното си поведение, отколкото със своите правни знания по юридическите дисциплини. После в един момент ѝ се наложи светкавично да напусне прокуратурата, питайте я защо. Беше 1997 г. В цялата мръсна история, в дисциплинарните производства, става дума за това какви пари взе и как реши дело според заплащането. Аз си плащам, ти ми решаваш делото. Това какво общо има с правосъдието? Това е отрицание на правосъдието. Това е, което прави госпожа Ченалова. За другата голяма откривателка и пазителка на морала - Владимира Янева се признавам за много виновен. Аз я взех в съдебната система за младши прокурор по молба на Иван Григоров (по това време председател на Върховния административен съд - бел. ред.). Той ми донесе едно листче. Не знам къде са се запознали, някъде по ресторантите ли, написал ми на ръка: "Моля те, вземи я за младши прокурор". Оказа се, че Янева е завършила преди 4-5 години, работила е в десетина ресторанта, барове, кафенета, механи. И какъв прокурор ще стане от теб като си завършил и не си отишъл да работиш по специалността, ами си търсил работа в една друга достойна за определен кръг жени професия? Тъй или иначе, отказах! Мина половин година, Григоров се сърди, плаче, мяучи и накрая махнах с ръка и се обадих на заместник-главния прокурор и му казах: "Вземи я тази!" /Янева/. Тогава аз го решавах. Като видите приказките им, изпълненията им, преживяванията им, ценностите им, се питате: Какво правосъдие може да се чака от хора с такъв духовен свят?

Avatar

Незнайно защо десебарските тролове са си наумили, че могат да задават дневния ред на обществото. И че като са ревнали колко страшен бил доклада, всички трябва да си зарежат работата и да се занимават с техните щения. Тц. Такива филмове не се прожектират. Докладът си е доклад, институциите ще си работят по него и животът ще си продължи. Въпреки мераците на Пърдан, комуто ще се наложи да мисли как да обясни на оскотелите си поддръжници изхвърлянето на ДСБ от ЕНП (незалегнало в доклада). Таквиз неща...

роско

Мда, те 15 години вече работят институциите по доклада, а той става все по остър. А и не сме чули още Боцето да го коментира, но не сме забравили и ще питаме всеки ден :-)

Един от създателите на сайта „Биволъ“ Асен Йорданов беше гост в „Шоуто на Слави“. Той коментира документа на разследващите органи от Лихтенщайн, които са започнали проверка за пране на пари срещу трима високопоставени български политици. На въпросния документ имената на политиците са скрити, но в интернет се появи информация, че под задрасканото са имената на Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски. Друга информация, която се появи в интернет пространството е, че това е атака от създателите на сайта “Биволъ”, който е българският еквивалент на Уикилийкс.

Биволите пеят в хор с Миро Иванов, който пък е сред най-честите гости на Цв. Василев. Написаното не е новост, който не се е поинтересувал, той не е разбрал. Просто една от конспиративните теории за КТБ. Не е като да си имал необезпечен кредит от Цв. Василев. :)

Моят сайт се занимава с неща, с които никой не смее да се занимава в България“, заяви Йорданов пред Слави. На въпрос дали от “Бивол” са пуснали въпросния сигнал до разследващите органи от Лихтенщайн, журналистът отговори: „Това, което излезе в интернет, не е излязло от нас. Ние извършваме разследване за нещо, което интересува цялото ни общество. Това е наше мащабно разследване, което засяга – къде и по какъв начин бяха източени парите на Корпоративна търговска банка.“ Йорданов изрази учудването си защо никой от медиите не разследва къде са потънали 5-те милиарда лева от КТБ, които сега трябва да бъдат възстановени от българския данъкоплатец. „Осъществена ли е корупция чрез тези пари – висша политическа корупция?“ – попита Асен Йорданов. Той се изказа скептично по въпроса дали ДАНС работи по разследване за изчезването на тези пари. Йорданов заяви, че имената на Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски са се появили впоследствие, именно в медиите, контролирани от Пеевски. „Получава се – гузен негонен бяга“, заключи Слави. Йорданов отбеляза още един любопитен факт – от Прокуратурата в Лихтенщайн са поставили задължително условие да уведомят за извършваната проверка Българската Прокуратура. „Аз знаех какво ще стане в момента, в който уведомят Българската Прокуратура, бяхме наясно че срещу нас ще започне безпрецедентна в историята на българската журналистика медийна екзекуция“, заяви Йорданов. По думите му след това информацията изтекла към определен кръг медии:“Тя няма от къде другаде да изтече тази информация, освен от Българската Прокуратура, защото не е изтекла от Лихтенщайнската Прокуратура…, няма друго обяснение“. Според госта единственият друг вариант за изтичане на тази информация е чрез подслушване.

Смела жена

Рядко има вече "мъжки материал" за конкретика. Представям си ГЕРБ машината какво ще предприеме:( Ако срещу нея не може ,ще започне срещу семейство, приятели,... така че да остане сама и с угризения че говорила. Колкото до "греховете". В държава като България всеки ден правиш "престъпления",....просто е необходимо време ( да кажем 10години) за да се конкретизират от ОРГАНА.

смела жена и още травестит

Що се хабите? Това е Мариан Бачев! Обаче казаното за Цветан Цветанов е истина. Плевенският цървул го прави, за да скара Борисов и Цветанов, но това е страница от друг сценарий. Не знам какво ще стане, ако Цветанов реши да си отмъщава на Моника Станишева и помиярските й пиарски фирми за това, което му причиниха?!

Все

Пак на ПИК льовците им трябва свободни медии :)) Има създадена "виртуална реалност" и симулирана свобода ...с много цинизми. Другото го триете или блокирате . Нищо не ви правят ! Харесвам как Слави ви праща подаръци ..., нека да продължи с риба,конски глави и билки. Да обхване всички крепители на Мафиота БУДА ! Всъщност кой е Мариан Бачев ??

ozzy

"аватарчо" тъпако, "Докладът си е доклад, институциите ще си работят по него и животът ще си продължи" това е най тъпото което е раждала досега простата ти ГЕРБаджийска главица. Гьонсуратлък, Мутренско нахалство и безочие, вярно ви чака по-къс втори мандат и от първия 3.5годишен пеевско нервзче нискочело.

Николов

До 29.01. Пишеш ,че добре ги познаваш, лично ти си им дал старта в тая система. Само не казваш дали това което разказва Янева е истина. Мислиш ли че ще има кураж да клюкари срещу Бойко и Цацаров. По скоро такъв тип хора, които са се промъкнали с помощта на такива като теб, могат да се разприказват и да снесат цялата истина.. Защото мнозина бягат като ощипана мома от големия въпрос-ама истини ли са думите на Янева. Да не мислиш, че народът е тъп и не си е отговорил. Просто е задръстен с отврат. Представяш ли си - да управляваш и народецът ти да му се повръща от твойто управление.

Ели Павлова

Когато някой е толкова дескредитиран,как да му се вярва. Защо сега, когато е наречена Гнила ябълка, реши, че тя може да раздава правосъдие по отншение на колегите си. Да,не може да се пребориш с началниците си, но можеше, щом имаш претенции за морал, да беше напуснала съдебната система.Едно, което трябва да й се признае , че НЯКОЙ за първи път официално задава въпроса, ЗАЩО НЕ Е ОБСЛЕДВАН ПЕЕВСКИ ЗА ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ МУ. Това се отнася за Ковачки, Доган, Христо Бисеров, Масларова, Генов, Манджуков и други известни милионер, забогатяли от фалита на КТБ, сина ха Първанов СЪДИИТЕ КОИТО ЖИВЕЯТ В ПАЛАТИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НЕЙНОТО ИМУЩЕСТВО . За подобни проверки няма срокове, така че Цацаров е длъжен да направи това . В противен случей, се приема че и той участва в грабежите, и да си подаде оставката.

Югозомби

Прелюбопитни неща се случват в този сайт. Месеци наред ни се обяснява колко съществени са разкритията на Ченалова и Янева. Всеки мъничък запис в "Биволъ" с продължителност от 1-2 минути бива коментиран обстойно. Когато обаче Ченалова дава интервю от 48 минути, двете статии по темата попадат в разделите "Технологии" и "Калейдоскоп", втората впоследствие и в "Икономика". :)

зомбоеб

Глупак!

..

Не съм част от тази система и не мога да преценя кой е по-по-най- компрометиран.Но знам ,че най-силният,движещ мотив е личният.Ясно е,че говорейки Ченалова се защитава,но за обществото това е перфектния момент да видим кирливите ризи на недосегаемите,които упрвляват живота ни.А който иска-да вярва!

mardafi

Бих и го шляпал в бърните на това гадно грани

mareto

Възникват въпросите: 1. Защо Цацаров е притиснал Цветанов с тези нелепи обвинения? 2. Кой му е спуснал тази поръчка? 3. Какво са искали от Цветанов и какво са получили?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.