Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Спешна среща на експерти ще свика Световната здравна организация по повод вилнеещия в Америка "Зика" вирус, съобщиха световните медии. Още в понеделник "екип за бързо реагиране" ще прецени дали заразата да се третира като глобална заплаха, подобно на ебола. Очаква се да бъдат начертани и съответните мерки за преодоляване на епидемията в Карибския регион, както и за предотвратяване на такава в Европа.

Тревогите на СЗО са свързани основно с установената от учените връзка между инфекцията и развитието на микроцефалия при новородени. Известно е, че вирусът се разпространява от комари и причинява тежки мозъчни увреждания на ембрионите още преди да се родят. Епидемията в момента е обхванала над 20 страни в Карибския регион, Северна и Южна Америка, но вчера международните агенции алармираха, че заразата вече е в Европа.

"Зика трябва да премине от графата "средна степен на опасност" към състояние на тревога. Нивото на несигурност е високо, въпросите изобилстват и се налага максимално бързо да стигнем до отговорите", коментира генералният директор на СЗО Маргарет Чан, цитирана от BBC.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.