Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След Протестна мрежа и партия "Зелените" поиска оставка на премиера Бойко Борисов и правителството му. Екоактивистите също посочиха, че исканата оставка на Висшия съдебен съвет е пиар ход, с който се цели единствено да се отклони вниманието от негативния доклад на Еврокомисията за България.

Според тях целта на управляващите е Делян Пеевски да запази властта си над медии, банки и съда, което се доказвало от продължаващите покупки на ДПС депутата.

"Истинският лакмус за отношението на властта към задкулисието остава одобрението на кандидатите за строеж на нови 60 км от магистрала „Хемус“. Подкрепата на правителството и парламента за офертите на Пеевски и Валентин Златев за близо 1 млрд. лева за пореден път ще даде ясен знак, че приятелите на премиера държат здраво инициативата", се казва в декларацията на партията.

 

Ето и цялата позиция на ПП "Зелените": 

#КОЙ пое PR-а и на правителството

„Добрият“ PR остава най-ефективното оръжие на управляващите да останат на власт. След като 15 месеца залъгват обществото, че са на път да осъществят радикални промени в съдебната власт, само ден преди Евродоклада за напредъка на България поискаха оставката на Висшия съдебен съвет, с който иначе работят толкова добре. Не остава съмнение, че целта на това искане е да се разграничат от негативите в доклада. И да се запази властта от медии, банки и съд на депутата Делян Пеевски. За това говорят и продължаващите покупки на активи от негова страна. Видимо, към тази кризисна акция без конструктивна цел се присъединява цялата управляваща коалиция.

Да припомним, че Цветан Цветанов беше окончателно оправдан и по последното заведено срещу него дело точно в деня на искане на оставката на ВСС. Борисов нееднократно и публично обещаваше, че каквито и да е промени в съдебната власт няма да засегнат мандата на Сотир Цацаров и сегашния ВСС.

Зелените заявяваме отново, че подкрепяме предложенията за промени, направени от вече бившия министър на правосъдието Христо Иванов, и подчертаваме, че дори и съвкупната оставка на ВСС няма да промени начина, по който системата очевидно обслужва интересите на управляващата коалиция и ДПС. Качествена промяна може да бъде постигната само с въвеждането на контрол върху неограничената и безотчетна власт на Главния прокурор чрез създаването на независима институция по примера на Румъния, която има правомощияда разследва корупцията по високите етажи на властта.

И докато независимостта на съдебната власт е перфектното оправдание  за това, че искането на оставка може да остане на практика безрезултатно, истинският лакмус за отношението на властта към задкулисието остава одобрението на кандидатите за строеж на нови 60 км от магистрала „Хемус“. Подкрепата на правителството и парламента за офертите на Пеевски и Валентин Златев за близо 1 млрд. лева за пореден път ще даде ясен знак, че приятелите на премиера държат здраво инициативата. Оставката на ВСС не е достатъчна. Заедно с нея оставка трябва да подаде и премиерът Бойко Борисов последван от цялото правителство.

Ключови думи

Коментари

Avatar

След "Протестна мрежа" и партия "Зелените" поиска оставка на премиера Бойко Борисов и правителството му. *** А разликата между двете терористични организации каква е? Все едно да напишете "След Пърдан и Атанасов се насра"...

Вълю

..."терористични организации"..."насиране"...Това вече е параноя!Взимаш ли мерки,момко?

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/27/2693238_bulgariia_otnovo_e_nai-korumpiranata_v_es_spored/

дони

На зелените им издърпаха цицката и сега се чудят на къде да поемат...

Aктивисти нa герб преминават в ДСБ

Трябва да се направи съюз на демократичните сили без комунисти и ченгета!

Е тогава няма как да е сдс.

дебелян пеевский

Ко стаа, ше има ли ся протести или ша чакаме април да се стопли?

Януарското топене на снеговете промени графика. Както се получава и при разгонването на котетата.

Владо К.

Тия зелените на лилавата перука ли бяха? Те колко са 97 или 38 човека, дето им дават пари, за да не се строят писти.

Камене, какъв вкус има Лукарски?

bg

Оставка за Бойко Цацаров Пеевски

анонимен

Търси се подходяща кожа за нов тъпан за м.април.

Развеселен

тези пък са с 0.7%

Абе

То и гербавите не се знае с колко са останали....социолозите които иначе услужливо ни информират за това всеки месец, заедно с рейтингите на министрите, заедно си мълчат...вече месеци насам. Нито гербавите агенцийки, нито червен кольо се наемат да прогнозират хаха.

За сметка на това гласовити като 77,7%. С активната подкрепа на правилните медии, разбира се.

50 000-добре е!

Сериозна активизация се забелязва във Фейсбук във връзка с обявения пред парламента в четвъртък национален протест "Тук сме!" До момента в страницата на събитието в социалната мрежа участие са заявили около 2800 души, заинтересовани са 4400, а организаторите от анонимната страница "Национален протест срещу безобразията в България" са поканили над 122 000 души. Протестът е свикан в 15.00 часа в четвъртък, като исканията варират от подчертано социални, през националистически, до политически, като затопляне на отношенията с Русия и свикване на Велико Народно събрание (ВНС) за промяна на модела на управление на страната.

Otvanka zeleni otvatre cherveni. Kade byaha kogato se podpisvashe "yuzhen potok" , kadeto tryabvashe da seizseche suma gora

Факт

Зелените са на заплата, шеф им е Иво Прокопиев. Хранят се с грантове... Който не вярва да порови малко.

Според мен лъжеш

Според мен лъжеш

Ma verno? Tolkova prononsirani finni lizemeri , kato zelenite ne poznavam.I

Браво на Зелените!

Гражданин

Зелените отдавна нямат място в защита на гражданските интереси. Където има рекети и кражби, нямам място.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.