Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българските власти очевидно са убедили Комисията да "заобли" най-острия ръб в черновата на евродоклада - за аферата известна като "Двете каки".

Това показва сравнение между окончателния текст на документа и черноватата му, публикувана за първи път в Клуб Z.

В окончателния текст е заличена формулировката "сериозни системни проблеми" в правосъдието. Липсва и констатацията, че "съдържанието повдига въпроси за независимостта в съдебната система, а появата им идва след предишни скандали за действията в миналото на СГС". 

Ето и двата пасажа в тяхната цялост:

Окончателен доклад: "През есента на 2015 г. в медиите се появи информация за предполагаем запис на разговор между две от основните лица, замесени в нередностите, установени в Софийски градски съд, което добави нови елементи към вече съществуващата полемика. След многократни призиви за независимо разследване ВСС и прокуратурата обявиха, че ще започнат разследвания във връзка със съдържанието на записите. С оглед на надеждността на процеса ще е от значение да се предприемат всички стъпки, за да се гарантира, че разследването се провежда по прозрачен и безпристрастен начин".

Чернова: "През есента на 2015 в медиите се появи записан разговор между две от основните фигури, замесени в описаните нередности в Софийския градски съд от есента на 2014 година, който добави още елементи към наличните съмнения. Разговорите предполагат сериозни системни проблеми, които са отвъд действията на двете съдийки. Но първоначалната реакция на българските власти бе фокусирана върху законността на самите записи и не върху по-голямата картина. Чак след неколкотратни призиви за независимо разследване, ВСС и прокуратурата обявиха проверки по съдържанието на записите. Доколкото съдържанието повдига въпроси за независимостта в съдебната система, а появата им идва след предишни скандали за действията в миналото на СГС, ще бъде важно, заради доверието в процеса, да бъдат предприети всички стъпки за гарантиране на прозрачно и безпристрастно разследване."

Ключови думи

Коментари

:)

Бай Ганьо упражнил морално влияние чрез Дочоолу и Гочоолу.

:)

Бай Ганьо упражнил морално влияние чрез Дочоолу и Гочоолу.

Развеселен

антибългарите беснеят заради нелошия доклад

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.