Тройката, която временно управлява ДПС - Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, гостува при Илиана Беновска в "Канал 3". Интервюто започна с това, че водещата прочете подпури от свое интервю с Ахмед Доган от началото на 1990-те, в което той обяснява, че вижда бъдещето си как се бори за добруването на всички хора.

- След 26 години г-н Доган може би пак е същият. Нещо повече – мисля, че и ДПС след 26 г. си е същата като ценности и като кауза - каза с удовлетворение след "антрето" Карадайъ.

- Аз не съм съгласна с вас. ДПС преживя една голяма еволюция. 25-годишна еволюция! ДПС се превърна в надбългарска националноотговорна партия - поправи го Беновска.

- ... Каквато винаги е била - пое паса Казак.

- Аз мисля, че трябва да се спре с етническите обвинения в етническия характер на ДПС - продължи известната с острите си въпроси и безкомпромисен стил тв водеща.

След като четиримата единомислено се доуточниха за основните ценности на партията - евроатлантически принципи, равни права на всички, и т.н., гостите казаха, че движението дори е разширило картата на присъствието си в последните години.

Относно Кърджали, Мустафа Карадайъ напомни, че там е сърцето на ДПС и са в процес на търсене на нов местен лидер. "Партията е стабилна в Кърджали и в национален мащаб. Вървим към националната конференция, след която ще бъдем по-силна партия. Предвиждаме тя да е към края на април", посочи Карадайъ.

Казак каза, че са опозиция, но са много ухажвана опозиция, защото никога не с били безцелна и радикална партия и конструктивно са подкрепяли решенията, които са били "в унисон с утвърждаването на европейския характер на България".

Тримата също така казаха, че случаят Местан е приключен, защото се изговорило много и  няма смисъл да досаждаме на хората.

Триумвиратът декларира и подкрепата си за съдебната реформа, но по друг начин.

"Надявам се, че сме си взели поука и новият проект за съдебна реформа няма да има нищо общо с този на Христо Иванов", обяви Казак.

Според него Висшият съдебен съвет трябва да бъде оставен да работи нормално.