Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Икономическият министър Божидар Лукарски и депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев влязоха в спор с библейски мотиви по време на днешния парламентарен контрол. Причината - цените на горивата.

Лукарски трябваше да отговаря на въпрос на Слави Бинев за това как ръководеното от него ведомство следи дали няма картели в сектора горива в страната, които да определят крайните им цени на пазара.

В пазарни условия цените на стоките и услугите се определят чрез свободно взаимодействие между търсене и предлагане. Министерството на икономиката няма функция да определя цени, а само Комисията за защита на конкуренцията има правомощия да следи за картелите, каза Лукарски. В компетенцията на Министерството по отношение на пазара на горива е контролът на качеството и продаваното количество чрез Българския институт по метрология и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, обясни Лукарски.

"Искам да излезете и повторите, че нямате никакво отношение към търгонията с горива и че вашето министерство няма отнош към нея", репликира Бинев.

Лукарски се върна на трибуната и отговори на Бинев:

"Явно не сте ме слушал внимателно. Не съм казал, че нямаме отношение към пазара. Министерството на икономиката няма правни възможности да оказва влияние върху цените, не върху пазара. Г-н Бинев, внимавайте в това, което ви отговарям!"

"Вие се държите като фарисей и садукей, който гледа буквите и числата. Никой не е чул да имате мнение по въпрос, който интересува обществото", отвърна пък Слави Бинев. ова не е в позицията на един министър, който казва къде са проблемите. опитвате се да ме иронизирате, но тази ирония е на гърба на българския народ", заключи той.

Б.р., Фарисеите и садукеите са съставлявали управляващата класа на Израел по времето на Исус Христос.

По времето на Христос и Новозаветната ера, садукеите били аристократи. Те обикновено били богати и заемали властови позиции, включително местата на главни свещеници и първосвещеника, и държали мнозинството от 70-те места в управляващия съвет, наречен Синедрион.

За разлика от садукеите, фарисеите били предимно бизнесмени от средната класа и затова имали контакт с обикновените хора. Фарисеите се радвали на много по-висока почит от садукеите от страна на обикновените хора. Макар да били малцинство в Синедриона и да заемали по-малко места като свещеници, изглежда, че те контролирали много повече процеса на вземане на решения в Синедриона, отколкото садукеите, защото, както вече казахме, се радвали на подкрепата на народа.

Източник: gotquestoins.org.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

интересно ми е дали симпатизантите на ДСБ от форума ще подкрепят бияча Славчо Бинев, само и само да са на контра спрямо СДС

Подкрепяме Славов смешко.

:)

Лукарски верно е некадърник, но пък пръв си призна честно, че рб са готвели оня трик за съглашение с мутрата.

Avatar

А кой от ръбаците НЕ Е некадърник?

Радев

Лукарски е най-рядкото лайно в кабинета.

15/15

На мен ми е е ясно, че ме цакат и никой в държавата не може/иска да ми помогне. Това положение не ми харесва.

socialen

Лукарски не разбира от макроикономика, защото е адвокат. Глупостите, които говори го е научил Каролев, който е либертарианец и класически пазарен либерал и като такъв също не разбира от макроикономика.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.