Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Много нервен министър Лукарски (МНМЛ*) не скри раздразнението си от въпроси на Клуб Z за продажбата на активите на "Химко"- Враца.

Бившият торов гигант, който е в несъстоятелност, вчера бе продаден за 11,7 млн. лева на компанията "НСН Инвестмънтс", в която 90% от собствеността е на депутата от ДПС Делян Пеевски, а останалите 10 на сто - на майка му Ирена Кръстева.

Направихме опит да разговаряме с министъра на икономиката Божидар Лукарски на два пъти. Първо при влизането му в столичния хотел "Хилтън" за събитие на "Майкрософт" с негово участие. Тогава получихме отговора:

"Бързам".

След това, когато вече си тръгваше, министър Лукарски бе "по-словоохотлив". Ето разговора ни с него на въртящата се врата на хотела:

- Г-н Лукарски, кажете за "Химко"...

- Какво да кажа?

(ускорява крачка към очакващата го кола.)

- Как ще коментирате тази сделка?

- Това е ваша работа. Вие коментирайте... Аз не съм синдик.

(качва се в автомобила.)

- Не сте синдик, но "Химко" е важно предприятие. Структуроопределящо. 

- Важно предприятие е било винаги. Сега се сетѝхте да питате.

(затръшва вратата на колата.)

Ето въпросите, които останаха незададени:

- Дали Лукарски е доволен, че едно неработещо от години предприятие в район с изключително висока безработица и застаряващо население може отново да заработи?

- Дали ще се обади да честити и благодари на Делян Пеевски, че го купува?

Ако имахме възможност, бихме попитали и как приема думите на бившия финансов министър Симеон Дянков, че министерството на икономиката реално е липсващо и че ако се закрие, никой няма да разбере за това. И за мерките за увеличаване на икономическия растеж до 4,5% бихме питали, но лимузината на Лукарски вече бе много далеч.

По-късно от пресслужбата на Министерството на икономиката се обадиха да уточнят, че в бившата врачанска гордост на централно-плановата икономика държавата няма акции и затова Министерството на икономиката нямало отношение към сделката, за която представител на новия собственик вече обяви, че ще създаде работни места и ще съживи закъсалия икономически северозапад. 

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Всички ми обичат парите, ама никой не ме обича истински. Ако бях обикновен гражданин, а не успял суперспособен бизнесмен, щях да напълнея от скръб и покруса.

Развеселен

какво има министър да коментира частни сделки?

По-късно от пресслужбата на Министерството на икономиката се обадиха да уточнят, че в бившата врачанска гордост на централно-плановата икономика държавата няма акции и затова Министерството на икономиката нямало отношение към сделката.. За съжаление е ТОЧНО така!

gopeto

Най-добре е Поничките да се намерят на работа. Като отиде свинята там разбира се.

ha

те хора от типа на понички се кланят на такива

смехът помага

Гледам снимката и си мисля: "Туй 70 килограмово ... нищо, вече си и придоби походката на мутра." :)

Радев

Най-големият боклук в правителството.

иМА И ПО-ГОЛЕМИ КРАДЦИ!

Мегабоклук, да сме по-точни.

Radev e TROL.

На трола на Лукарски май са му орязали парите за минусите.

Много са готини тези коктейлчета на Micro$oft, където се договарят пасиансите на държавните служители. Едно сандвиче ни излиза милиони.

Ева Петрова

Роди се нов Сценарист.Отчаян пит, да се напише по интересен материял, в вид на сценична постановка, Добре де, сложили сте Гн Метанов Гн Лукарски за главно действащо лице, но откровено казано, и аз се замислих, защо се обръщат към министера на икономиката, който не отговваря за частни предприятия, Защ не тидоха да отправят въпросите си към Пеевски,Защо не отихоха да питат главният Прокурор Цацаров, не го ли смущават тези сделки на лице, декарирало в Сметната палата плачвевното си състояние, че не притежава нито пари в наличност, нито имущество, а само една кола , и то втроа ръка, ТОВА Е ОЧЕВВАДНО, И ЗА ТОВА ЛУКАРСКИ НЕ Е КОМПЕТЕНТЕН, А РАЗСЛЕДВАЩИТЕ И ПРОКУРАТУРАТА. На това поприще, ако бяхте написли статия, щехте да сте по полезен,

Лошо няма

Природата не търпи празни ниши, обществата също. Сценаристът зад ГЕРБ се изчерпа и е редно друг, по-приспособен към днешните условия да дойде на неговото място.

Психолог

Олигофрен.

Пиздец

Руските мурзилки, които са човекомразци, търсят удовлетворение на собствените си садистични нагони върху бедния български народ и клатят властта!

Сия

От интервюто се сетИх, че Лукарски е не само некадърник, но и простак.

Владимир Т. Василев

Завода никога няма да тръгне отново. Най-напред цените на газа са толкова високи, че дори и да тръгне ще фалира малко след това. Това е в най-добрия случай. Баща ми работеше там и от него знам, че за да тръгне този завод ще е по евтино да се заравни мястото и да се построи на ново. Значи ще го разглобят за вторични. То друго не остана.

За всичко си прав ,освен за СКЪПИЯ ГАЗ...тОЮ Е ВЪРЗАН С ЦЕНАТА НА НЕФТА.

щом го е купил дилян, смятай го поне половината руско, така, че вероятно ще има евтин газ..

Радан

Днес, кварталната лаФка не отвори. Тъжна купчина шарени "вестници" събира влага върху празен фризер. Така е. "Бизнес", създаден с кражба и за кражба, с политическо влияние за политическо влияние, не е жизнеспособен. Империята Доган/Пеевски ще рухне, както рухна Мултигруп, както КТБ. И пак се сещам за студената зима на '97 и нашето наивно "Не искам аз да съм отдолу / за да не падне върху мен". И така - половин живот...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.