Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДПС депутатът продължава навлизането си от политиката в реалната икономика.

Компанията  "НСН вестмънт", в която той държи 90% от собствеността, а останалите 10% са на майка му Ирена Кръстева е купувачът на активите на фалиралият торов завод "Химко" - Враца, съобщи economix.bg.

Цената е 11,7 млн. лева.

На 20 януари активите на завода бяха предложени за четвърти път за продажба, а единственият кандидат е била фирмата на Пеевски.

Първият търг за продажбата на „Химко“ беше проведен още през пролетта на 2014 година при цена 28,5 млн. лв. За разлика от първите два търга, сега избраният метод е преговори с потенциален купувач.

Необезпечените задължения на "Химко" - основно към НЕК и „Булгаргаз“ са 82 млн. лева, показва последният публикуван отчет.

Пеевски има срок от два месеца да плати цената.

 

Ключови думи

Коментари

Деян

Този се гаври с цяла България. Пред очите ни я ръфа, а ние стоим и мълчим. Няма ли край това унижение?

Реститутка

Ти кандидатства ли по тази приватизационна сделка? Пише, че са били единствен купувач.

Само да се нареже метала на скраб ще спечели говедото!

bg

а народът спи зимен сън...Ало, Цацаров, няма ли да има някаква проверка на мама Кръстева и произхода на парите й?

tt

Както върви скоро управляващите боклуци ще започнат да ни чукат,а ние ще си траем

хаха

А оная свиня Цацаров ще провери ли тоя дебелак Пеевски с какви пари придобива активи на Булгартабак, Химко, медиите на майка си и дружества в чужбина. Та до оня ден прасчо Пеевски нямаше нищо

мии

Сигурно е продал стария Опел.. ако е бил със зимни гуми и газова трябва да му е взел добри пари

анонимен

Пеевски поема и данък сгради.

Курил

Спокойно българе, като гледам как лакомо лапа, дебелака ще получи инфаркт до 2-3 години! #обещавам

дебелян пеевский

Не виждам за какво се нервирате, в нашата бизнес група си увеличаваме активите както ни завеща Лаборанта -- с инвестиции и приватизация, както истински десни. Ако някой от вас толкоз го искаше тоя завод, що не си го купихте?

denim58

"Само да отбележа, че основната суровина за производството на торове в "Химко" (мисля около 80%) е природният газ и ако си го внасяш сам и си договориш добра цена с "Газекспорт" или им станеш партньор, сметката можеи да излезе. За един новогодишен скандал напомням..."...това е цитат от Евгени Петров, публикувам го, защото той казва всичко!Просто се чудя кога Пеевски ще си признае, че е собственик на Левски?!Тогава искам да видя реакцията на феновете, не на ултрасите, а на феновете!

До хаха

Е, как с кви? Със същите, с които му плаща. ;)

оппсс

За цена- 11.7млн , а вътре има за 30 млн скрап и как ще се платят задълженията до 82 млн ?рушвет на синдика 1 млн и айде на скрап !

Костов, защо фалира Химко? Защо го продаде за жълти стотинки, звяр такъв?

дебелян пеевский

"е природният газ и ако си го внасяш сам и си договориш добра цена с "Газекспорт" или им станеш партньор, сметката можеи да излезе" -- няма как да излезе сметката, Химко е руина, няма и кой да работи, тая работа не е като оная работа, трябват кадри, каквито няма, няма и да проима. Това си е чиста проба план-перачница, в стил гад зееви и "дълговете срещу 1 лев".

бг мафия

ne samo СКРАП !!! ИМА и материални активи - сграден фонд , земя вероятно ниакви машини ... всичко ше бъде разпордадено и до зкарито за бърза печалба .... такъв е мантлитета на българина .... на бай Ганио ! всичко в имшето на парите и бързата печалба .... за тва нема се оправим никогаж !!!!

"има сериозно намерение да възстанови част от производството" хахаха. Дори да има не става само с намерение трябва и да знаеш как. Прасето може само да краде.

Николов

До " Химко" от дядо ми имам една нива. В миналото са сяли тикви на нея, щото само това расте. Предлагам на Пеевски да прати адвоката си да му я продам.

Ти там ли порасна ?

Николов

Забравих да питам: " Кой е истинският собственик на Левски?"

Развеселен

Само "Левски", оле!

Вероятно,ако Пеевски вземе реално Химко,то парите,които ще вземе от начния там скрап(огромни количества метали)ще му донесе не малка печалба.Щото в момента Химко,освен за скрап,не става за друго.Химически завод,неработил и недобре стопанисван в продължение на 20 години,не може да бъде възстановен.Много е опасно.

Как така Костов беше виновен, че продава заводи на мутри, а сега Борисов не е? И то при условие, че по времето на Костов мутрите и ДС не даваха да стъпи западен инвеститор, чрез СИК и ВИС, а сега Борисов го тупат по рамото евролидерите и има западни инвеститори, макар и малко.

Пътешественик във времето

По времето на Костов това е било завод. Днес вече е купчина старо желязо.

Абе

Ако смесиш Делян Пеевски с Бойко Борисов се получава много хубава аморфна маса със сополива консистенция.

ozzy

Те са си смесени открай време.

Ева Петрова

С И Г Н А Л О Т КОЯ БАНКА СА ТЕГЛЕНИ ПАРИ ЗА ТАЗИ СДЕЛКА. на Пеевски, Това е нова подготовка за сриване на друга банка. Зад Пеевски трябва да се установи, КОЙ стои, Той няма акъл за подобни операции, но той е поставеното лице.Порачителят не се страхува, че ще бъде измамен , тъй ,като на Пеевски му е много яно, какво би му се случило , ако реши да приватизир нещо от загадъчните му богатства. Къде са разузнавателните служби, нито един от тях ли се е продал, Това се отнася и за Прокуратурата,Ако се започнат реформи, трябва да бъде преоритет ПРОВЕРКАТА на произхода на парите на всички съдии, политици, българските собственици на крупни предприятия,ТОВА Е ПЪРВАТА КРАЧКА, ДА СЕ НАМАЛИ КОРУПЦИЯТА ,ПРАНЕТО НА ПАРИ, И КРАЖБИ. Ако това не бъде направено, всички приказки за реформа са блъф С И Г Н А Л А Е НА ВНИМАНИЕТО НА КОМИСИЯТА ПО КОРУПЦИЯ И ЗЛОУПОТРЕБИ КЪМ ПАРЛАМЕНТА, ДАНС, НСО, И ПРАВИТЕЛСТВОТО В ЛИЦЕТО НА КУНЕВА, ОТГОВАРЯЩА ПО ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ. Спрете с игри и биенето в гърдите, че има реформатори, направете най сетне нещо Радане.

Дешифраторка

Блокира ми софтуера ма Евичке! Това ако го беше снесла отзад, щеше да си одрищиш чак петите, без майтап!

Ева Петрова

Прочетох това, което до сега е написано, и се възмутих, че сме толкова наивни.На Пеевси и майа му Кръстева трябва да бъде направенна провека на произхода на парите им. Трябва да се провери КОЙ или КОЛКО УЧАСТВАТ В ВСИЧКИТЕ СДЕЛКИ НА ФАМИЛИЯ ПЕЕВСКИ, Не вярвам, че цялото придобио имущество, е спечелено по законен път, няма как. В СХЕМАТА ИМ , ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ СТОЯТ ДРУГИ ЛИЦА, Кои са те, , фамилия Певски просто не разполага с такъв мозък, това са други лица, , които са анонимните собственици. Цялият семеен блясък е допуснат, за да могат по спокойно да продължат ограбването на държавата, влияние в съдебната систма, в политиката на страната ни.Чрез това поставено лице Пеевски , сигурноста на държавата ни е застрашена.Ако се оцени финансовото състояние на фамилия Пеевски, ще се окаже, че са по богати и от американските милионери. ИМАТ ЛИ АКЪЛ ЗА ТОВА, НА ТОЗИ ВЪПРОС СИ ОТГОВОРЕТЕ

Иво Илиев

АЗ ИСКАМ СЪЩО ДА СИГНАИЗИРАМ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ, ЧЕ СА ЛЪЖНИ ДА НАПАВЯТ ЦЯЛОСТНА ОЦЕНКА НА ИМУШЕСТВОТО НА Делян Пеевски, Съществува декларация подписна лично от него в Сметната палата, в която той декларира че не притежава никъкво състояние, вложени в банки пари, а само един автомобил втора ръка.КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ ЗАЩО НЕ СА ПРОВЕРИЛИ ЗАКОНОСТА НА ТОВА ИМУЩЕСТВО. Само си приказваме, как да се справим с корупцията. Ако започне подобна проверка, ще се установи, че това е мрежа на престъпна група от хора с влияние, Мрежата най вероятно започва от САРАИТЕ, тОВА ТРЯБВА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД.

Магистър

Ако дърпат конците на Пеевски от Сараите ,то да не забравяме , че Главния кукловод там е хидроинженер и не им пречи да извадят и едно тескере и за химик на Дълбокоуважаемата Свиня.

Иван

Тук се е събрала да коментира цЕлата реформаторска Ентелегенция. Пеевски е платил близо 12 милиона, за да "лапне" 82 милиона дълг. Ихааа, голЕма аванта.

Уаааау

Старото 15-годишно опелче да не е било златно бе Ваньо?

Запознат

Иване, не мисли, не ти е силната страна. Търгът както е посочено в статията е за активите на завода. Т.е. той ги придоби без дълга, коъто си остава във фалиралото Химко. Вярно, че и статията не е написана много кадърно. Но не се тревожи ДП няма да се прецака

д-р Дулитъл

Хора, спокойно, корабът потъва по правилата и ще има вода за всички. Знайно е, че който лакомо лапа има много голяма вероятност да не може да преглътне и да се задави. аз съм вярващ и разчитам на всевиждащото око на Господ.

ТАЗИ СВИНЯ МНОГО ЛАКОМА БЕ ХОРА.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПОЛУЧАВА ЗА ЯДЕНЕ ВСЕ ПО- ГЛАДНА СТАВА.А ЩОМ КАТО ИМА КОЙ ДА И ДАВА РАЗБИРА СЕ НЯМА ДА ОТКАЖЕ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ.А НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА.

ПРАБАБА 73

В КНИГАТА--ЖИВОТИНСКА ФЕРМА--НА ДЖОРДЖ ОРУЕЛ Е ОПИСАНО КАК СВИНЕТЕ УПРАВЛЯВАТ ОСТАНАЛИТЕ ЖИВОТНИ.ТУК В БЪЛГАРИЯ СВИНЕТЕ УПРАВЛЯВАТ ХОРАТА.

През последните години в Химко се завъртя един чл. 282 от НК, а сега спокойно се вихри прането по един друг текст - та, мисълта ми е, че е налице и предикатното, и основното престъпление. Само Цацаров не го виждам на хоризонта и защо ли?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.