Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Даеш" ("Ислямска държава") обяви предстоящо намаляване наполовина на месечните заплати на бойците ди в Ирак и Сирия, съобщи в. "Дейли телеграф".

"Поради изключителните обстоятелства, през които преминава "Даеш", бе взето решение заплатите на муджахидините да бъдат орязани наполовина", гласи официално изявление на джихадистката групировка.

Изключения нямало да бъдат правени за никого, независимо от позицията, която заема в организацията. "Даеш" обаче ще продължи да раздава храна на хората си по два пъти месечно.

Според базираната във Великобритания сирийска обсерватория за човешките права това означава, че сирийските бойци ще вземат вече по 200 долара на месец, а не по 400, както досега. Вербуваните чуждестранни джихадисти ще получават по 400 долара вместо досегашните 800.

Кризисните мерки може да се дължат на усилените напоследък въздушни удари срещу петролната инфраструктура на "Даеш". Руската авиация бомбардира обекти на групировката в Сирия. А оглавявана от САЩ международна коалиция удря мишени и в Сирия, и в Ирак.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.