Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Г-н Зеленогорски, като заместник-председател на "България за гражданите", говори от името на партията."

Така лидерката на ДБГ и вицепремиерка Меглена Кунева отговори на въпроса на Клуб Z дали подкрепя изявлението на Найден Зеленогорски, който преди седмица заяви, че ако до 6 месеца няма напредък със съдебната реформа, Движението ще напусне коалицията и ще призове целият Реформаторски блок да направи същото.

ЗЕЛЕНОГОРСКИ: РЕФОРМАТОРИТЕ В ОПОЗИЦИЯ, АКО СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ЗАЦИКЛИ

Така Кунева потвърди, че и тя е готова да се оттегли, но подчерта:

"Само че когато се правят едни преговори, не се започва с негативен анализ. Започва се с това, че ние очакваме да се свърши колкото се може повече в рамките на следващите 6 месеца. А в момента това "колкото се може" се обсъжда между РБ и ГЕРБ. Въпросът е да не трупаме само думи, а да имаме закони, които веднага да започнат да работят и да дават резултати. Това може да се прави още отсега."

Основната цел на изказването на Кунева от трибуна всъщност беше темата за председателстването на България на ЕС, което започва през 2018 г.

"Аз съм предложила и на двете комисии, с които днес имам обща среща, и на всички парламентарни групи, да участват много активно в подготовката на българското председателство. Утре е първата среща на т.нар. трио - Великобритания, Естония и България - по приоритетите. Моята цел е парламентът да бъде много плътно въвлечен в работата по определяна на приоритетите, както и да ги държим информирани как върви самата подготовка за председателството."

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Ще напраим реформата, ама летото. Само нема да ви каем кое лето :))))

?

Нюланд стегна редиците.

Тя нейния антикорупционен законопроект ако си прокара ще е цяло чудо.

Условно наклонение в бъдеще време. Само печелят време. Тая реформа да не стане като Прехода. Няма кой да ви чака 6 месеца!

Avatar

Тъй ли? Шо ке праите, революция? Да не забравите да се запасите с мАкедонска наденица, като тръгнете за шумата...

Развеселен

за мен разумното решение остава голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, евентуално с АБВ като посредник. Може господин Калфин да е президент.

Тъкмо ще се съберете на едно място.Амам трябва и Атака-от една кръвна група сте!

Бойко, ти ли се спотайваш зад "Развеселен", бе?! :))

Още по-развеселен

Е защо "евентуално"!?

ако питате мен Развеселен е прав. ГЕРБ по манталитет, по разбирания, по генезис са по-близо до БСП и АБВ. Не са център, повече са център ляво. И простотията им еднаква, и популизма им. Е, виж БСП и АБВ обичат Русия повече от ГЕРБ, ама Гоце не възрази с/у НАТО. И трите партии си имат олигарсите, ще се схортват.

А още по-добре с руски генерал-губернатор.

Копирам поста си от другата статия (само с корекцията на колегата): На луди ли се правят или наистина чавка им е изпила акъла на тези? Все едно вчера са се запознали с Борисов и нямат идея, че той реформи не прави. Никакви не прави! От 2001 година е в политиката. Моля някой да ми посочи една, една единствена реформа, която той е направил. Една! Като гл. секретар на МВР, като кмет или като премиер. Една! Няма!

Наистина, няма нито една, ама ДСБ влезе в коалицията (заедно с Лукарски и Кунева) без апетити и без илюзии. Провалът на усилията за реформи е важен опит за кланящите се по посока на Банкя. Мисля, че свестните от тях са си направили изводите. И трендът 115-97 -84 (места в парламента) ще продължи. :))

hanseatic

"ЗЕЛЕНОГОРСКИ: РЕФОРМАТОРИТЕ В ОПОЗИЦИЯ, АКО СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ЗАЦИКЛИ" Ами хайде де, тя реформата не само зацикли, ами и запече! Мърдане няма! Оставете Кунка,Дани, Анани и Лукчо да имитират движение, а останалите вън от "торбата с лъжите" !

Тази мисли,че българите са абсолютни балъци и плещи каквото й роди кукувичата глава.Никога сами няма да си мръднете краката за излизане от коалицията,ако хората не ви изритат по най жестокия начин.Сбирщината реаниматорски блок,на едни следващи избори когато и да са те,ще бъдете далеч за борда.

Ще прогледнат

Тези от Реформаторския блок, които не последваха ДСБ ще разберат най-накрая, че ГЕРБ ще ги изиграе и ще се оправдава с тях за несвършените реформи. Радан прозря пръв, че от ГЕРБ нищо не може да се очаква, че са дърти комунисти и че играят с ДПС, АБВ и останалите ченгета.

лимпида

аааа не така, не така. Направо ни попари. При този голям пробив (някои нахалници казват било празна дупка) който направиха миналия месец в Конституцията, за какви съмнения говори Кунева? Ще има напредък, нали когато няма кит и цацата е кит.

"а може и да съм самият Путин, знае ли човек..." -- Че си khuilo vulgaris е ясно, ама да си чак путин се съмняваме.

Хубава коса има, и дълга.

martindk

То до 6 месеца няма да има правителство, ама тя кака ако иска може да остане в коалицията и след това ..

Куневице,Бойко погреба съдебната реформа, няма да има напредък, може да напуснеш коалицията още днес.

ДидоВъТъ

Та'а,лицево ощетената, само така си приказва-както се е вкопчила във властта,няма начин да я напусне.Sic transit и след 6 месеца пак ще измърмори нещо за стабилност,"заедност" и пр. простотии.

Госпожата Кунева с цирковия номер на Първанов. Помним през февруари как щеше да подава оставка заради 16-те милиарда заем, те пък през април го преизбраха.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.