Един от най-великите нападатели в историята на френския футбол - Жан-Пиер Папен, идва в София за юбилейния звезден мач на Христо Стоичков на 20 май на стадион "Васил Левски".

Жи Пе Пе, както още го наричат феновете, е 23-тото голямо име за шоуто. Първият французин. И третата "Златна топка" - след самият Стоичков и Роберто Баджо.

Голмайсторът на "петлите" и на грандове като "Олимпик" (Марсилия), "Милан", "Байерн" (Мюнхен) и "Бордо" има няколко срещи с българския футбол, така че визитата му в София няма да е първата. Той е излизал срещу Камата като капитан на "Олимпик" в четвъртфинал за Купата на шампионите с ЦСКА.

Тогава излезе краен победител, но не и на 17 ноември 1993 г., когато бе сред френските национали, изживели кошмара (за тях) на "Парк де пренс". Година по-рано - в същите световни квалификации, България победи Франция и на ст. "Васил Левски" - 2:0, а реализаторът отново бе титуляр. 

Папен е отбелязал 30 гола за Франция в 54 мача. Той участва на "Мондиал`86" в Мексико, където „петлите“ станаха трети и на европейското първенство в Швеция през 1992 г. По време на успешната си кариера в "Олимпик" Жи Пе Пе извежда тима до четири поредни титли в Лига 1 на Франция, наред с Купата през 1989 г.

Беше съотборник с Емил Костадинов в "Байерн", с който двамата спечелиха Купата на УЕФА през 1996 г., а приносът им бе съществен. 

В последните години Папен беше треньор, но поне засега без успех.