Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Точно 73 млн. лв. ще отпусне правителството по Националния план за действие по заетостта през 2016 г., за да осигури работа на над 21 400 безработни лица. С решение на Министерския съвет други 11 00 ще бъдат включени в различни форми на обучение, като част от парите ще бъдат предоставени на работодателите. 

Нов момент в политиките по заетостта през тази година ще бъде дуалното обучение за безработни лица без квалификация. Предвидените средства за него ще се дават на бизнеса за всяко разкрито работно място за обучение чрез работа.

За първи път се дава възможност и за аутсорсване на услуги за безработни лица. Регистрирните у нас посреднически фирми ще получават суми за "подкрепена заетост", когато съдействат на хората от рисковите групи, на тези с висока степен на инвалидност или на всички, които срещат трудности при намирането на работа. Парите ще им се отпускат при условие, че им намерят несубсидирано работно място за поне една година, след като са ги подпомогнали с различни услуги, консултации, обучения и прочие. Планирано е включването на 2000 лица.

Според друга насърчителна мярка работодателите ще могат да спестят половината от трудовите възнаграждения на всеки нает представител на уязвимите групи. Това са хора, регистрирани като безработни поне шест месеца, безработни до 24 години, такива с основно и по-ниско образование, както и хора над 50 години.

Междувременно с друго свое решение правителството добави в списъка на регулираните професии длъжността "лекарски асистент". Включването й в този списък отговаря на изискванията в системата на здравеопазването и на законовите изисквания за регулирана професия по Закона за признаване на професионални квалификации.

Ключови думи

Коментари

Франк Лойд Райт

Аз не мога да разбера какво означава "безработен"? Няма безработни, има едни хора, на които държавата плаща за да си седят вкъщи. Ако държавата поиска нещо в замяна на тия пари, тогава вече официално стават работещи, така ли? Ами накарайте ги тогава да правят нещо - аз като изляза на улицата и виждам поне двайсет неща, дето трябва да бъдат оправени - улици, тротоари, градинки, сгради, каквото се сетите.Защо тия хора трябва да получават пари за нищоправене, а в същото време държавата взима заеми, за да им плаща?

Без съдебна реформа не става,ако европарите идват при дребния и среден бизнес няма да има безработни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.