Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес в 12 ч е първата среща между преговорните екипи на ГЕРБ и Реформаторския блок за анекса в коалиционното споразумение. Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

"И се надявам, че в настоящите 10-15 дни ще имаме някаква конкретика, която да можем да дадем пред вас," добави той. "И в момента сме дали възможност на всички участници в преговорния екип от ПП ГЕРБ да се запознаят и днес в 12 ч да можем да говорим и да очертаем параметрите по следващите разговори, което ще проведем."

ЦВЕТАНОВ: АНЕКСЪТ С РБ - ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА

Цветанов разкри и някои от депутатите в преговорния екип, които са подбрани във връзка с обсъжданите теми:

"Знаете, че част от акцентите са съдебна реформа, изборно законодателство, здравеопазване, образование, електронно правителство, енергетика, и в тази посока, колегите, които ще участват са Делян Добрев, Милена Дамянова, (Даниела) Дариткова, Дани Кирилов, г-н (Димитър) Лазаров, и аз в този преговорен екип."

Дясната ръка на Борисов коментира и призивите за още промени в Конституцията - от АБВ, които преди дни обявиха, че трябва да се промени ролята на държавния глава във върховния закон, и от президента Плевнелиев вчера.

"Политическите партии и представителите на съответните институции имат право да лансират теми. Аз смятам, че към настоящия момент в 43-тото Народно събрание трудно ще се стигне до подобен консенсус от 180 гласа, които да подкрепят каквато и да е било конституционна промяна. Повече го отдавам на настоящите президентски избори, и всеки ще може действително да представя съответните си аргументи за конституционни промени, но смятам, че трябва да бъдем реалисти. И като един нормален човек, който е реален във всички тези политически разговори, смятам, че няма да може да се съберат 180 гласа по каквато и да е тема."

Обективно за промяна на Конституцията са нужни 160 гласа. Лидерът на ПГ на ГЕРБ явно визираше нужните гласове за бързата процедура.

На въпрос дали ГЕРБ вече има кандидат за шеф на комисията по сигурност на мястото на подалия оставка Атанас Атанасов, Цветанов заяви, че това ще е част от разговорите с РБ, но и с другите партии, тъй като ГЕРБ искат председателите на комисии да получат широка подкрепа.

Ключови думи

Коментари

ба

че то както върви за 6 месеца споразумение, ще преговаряте 2 месеца??? Цецо какво стана с идеята, че НЯМА да преговаряте за Ново споразумение. Май нещо ножа опря до кокала и страх тресе ГЕРБ. Никой не иска да управлява с вас.

Avatar

Най-големият кошмар на сектата ДСБ е на път да се сбъдне, поради което сме свидетели на масираната атака от костовата мафия по-всички възможни фронтове - лимонките в съдебната власт, медийните бухалки, истеричните изявления на Радан Кънев, че без ДСБ нямало десница в България... Кошмарът им всъщност е, че след неуспешния преврат с излизането на ДСБ в опозиция и отказът на останалите партии от блока да го последват, предстоящите реформи, описани днес от Премиера Борисов ще бъдат осъществени не благодарение на, а ВЪПРЕКИ партията на Костов, която вече се обяви за опозиция. Това без съмнение ще доведе до допълнителен отлив на избиратели, които вече са достатъчно разочаровани от всички лъжи и трикове, които им приложиха Кънев, Атанасов и компания за последните две години. Явно като последен шанс да разклатят доверието в ГЕРБ, от костовото политбюро са намислили да си пазарува членове и симпатизанти от ГЕРБ, както твърди статия в някакъв благоевградски сайт. Е, тук трябва да попитаме Пърданчо и компания - след като всички в ГЕРБ сме безмозъчни милиционери, мутри и не сме "умни и красиви", що се опитвате да пазарувате нашите хора? Или като минат към вас, вече няма да са "безмозъчни милиционери", "мутри" и ще станат веднага "умни и красиви"? Но да оставим костовия бардак, те стават все по-жалки, и да видим какво предстои: Boyko Borissov -> "Честно правосъдие, работещи съд и прокуратура са едно от най-важните условия за нормална бизнес среда. Те са нужни на всеки гражданин, за да се чувства уверен, че държавата съществува. За промени в Конституцията никой не говореше през 2015 г., когато парламентът прие стратегията за съдебната реформа. Успяхме да постигнем много, но реформата не е завършена. Най-важното сега е да продължим. Аз ще предложа да се съгласим за конкретен времеви график за продължаване на реформата в съдебната власт. Това са решения, които са важни за всички, а техният минимум включва: - Изменение в Закона за съдебната власт, на основата на измененията в Конституцията. Те трябва да засилят до максимално възможния предел съдийското самоуправление, както и отчетността и децентрализацията в прокуратурата. - Антикорупционният закон. - Изменение в наказателно процесуалния кодекс: по-бърз процес, по-малко формализъм, ограничаване на възможностите за безкрайното връщане на делата за доразследване. - Изменение в наказателния кодекс. - Изработване на проект за Закон за мерките срещу тероризма. Надявам се, че в най-скоро време тези промени ще минат през Министерски съвет, а след това с конкретни срокове ще бъдат внесени и за разглеждането им в парламента, подкрепени от ПГ на ГЕРБ. Вярвам, че тези промени ще срещнат разбирането и на партньорите ни."

Още ли си носиш зелените чорапи и партийната книжка?

"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита"

ГЕРБО

Цвъце, всяка твоя медийна изява повишава в пъти пътникопотока на Терминал 2 - отвратени! Защо не поканите с Лидера Боко, да дойде Папата, и упорито да те гали по главата?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.