Интернет платформата за споделени пътувания Uber започва да инвестира сериозно в България, обявиха от компанията.

Дружеството стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София.

Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Освен това Uber стартира и рекламна билборд кампания, в допълнение към специален микросайт за набиране на инженери (www.uber-bulgaria.com), който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

"Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги. Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като "Силициевата долина на Европа", заяви главният технически директор на Uber Туан Фам.

Според генералния мениджър на Uber за България Димитър Радуков компанията ще помогне на много способни млади ИТ инженери да не емигрират, а също и други да се върнат от чужбина в България.

"Предлагаме интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора. България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии", заяви Радуков.