Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кметът на Бургас Димитър Николов излезе с нетрадиционно обръщение към местните ученици, за да им обясни, че дървена ваканция няма да има. Въпреки усилия им, изобретателността им и атаките към фейсбук профила му. Накрая с чувство за хумор Николов се подписва с "Чичо Кмет". Ето и какво написа "Чичо Кмет" във фейсбук:

Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци.

Благодаря за милите обръщения - Миташки, брат, скъпи чичо - имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н.

И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите - няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас.

Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност. Поздрави: Чичо Кмет

Ключови думи

Коментари

Ощавен маркиз

Модерен кмет, подходяща личност за управленската си роля в нелесно време за обществото ни. Комуникативен, мислещ мъж.Енергичен в инфраструктурните, социалните, културно-развлекателните, спортните нужди на Бургас. Естествено - с много /но намаляващи с всеки следващ избор/ врагове и зли езици от предгерберианското властово пространство. Изкарахме късмет с този кмет. ПП: Пропуснал е да каже, че в автобусите от градския и общинския транспорт е по-топло, отколкото "у дома". Да е здрав и да работи!

Роудс

Маркизе,лошото е че Простия Вожд Бойку,ще му заповяда да му стане носач на Лулата на Мира!Митр е станал слуга на Винету!Митр,знае как да менажира,но е подвластен на един прост,уличен боец.Митр,ако се еманципира от самодържеца Борисов,ще бъде кмет завинаги!Хубавите ябълки прасетата ги ядат!

Ощавен маркиз

В древните времена, а и по-късно, мнозина философи и мъдри администратори са служили на своите "началници". Това не е вредна традиция. Народецът оценява и едното, и другото. Съвпадането на такова служене на общия интерес е по-добро от никаквото служене. Идеалният "вождизъм" и идеалната полезна прагматика просто рядко, да не кажем, никак не могат да се срещнат в недостатъчно развити общества. Т. е. граждански. Но пък ние нали натам сме тръгнали. Не става за три деня, три години, даже и за три мандата, нали.

Ощавения

"т.е, АКО НЕ СА ГРАЖДАНСКИ...",да се доуточня.

Радев

Да се чуди човек какво търси този очевидно читав кмет в мафиотската клика на Кратуната.

мдаа

а къде да отиде-при турците,при комунистите ,при лудите или при педалите?

Проданов

Изглежда никой не обръща внимание на детските гласове. Разбира се, че учители и родители ще искат да няма "дървена" ваканция. Те искат да ходят на работа, а не да се занимават с "ученически приумици". Но не забравяйте, че това е най-натоварената част от народонаселението и най-онеправданата. Училището буквално тормози децата с това ранно ставане и ходене на училище! Възрастните, които отиват толкова рано на работа като учениците са пренебрежително малко на брой спрямо тях. А пренатоварените учебни програми? Тази най-консервативна и не реформирана образователна система все повече и повече иска да набутва децата в класните стаи, а за т-н. домашно образование, например, никой не говори.Училището на индустриалния ХХ-ти век постоянно ще създава проблеми пред децата и възрастните на информационния ХХI век.Това противоречие трябва най-сетне да започне да се осъзнава, защото кризисни ситуации в този сектор тепърва ще изплуват на повърхността на общественото внимание. Дано не стане прекалено късно...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.