"Това е орташко управление между Борисов и Доган. Това е старата Мултигруп в ново издание с различни крила."

Така заяви депутатът от Реформаторския блок и бивш председател на парламентарната комисия по сигурност Атанас Атанасов в ефира BiT. 

"Ние от ДСБ по време на предизборната кампания обещахваме на хората, че ако влезем във властта, ще е за да извадим от там олигархичната група ДПС. Една година след като влязохме във властта установихме, че нямаме тази възможност, това не се позволява и че Борисов управлява с тях," обясни Атанасов.

Той все пак отбеляза, че е разбираемо да се опитва да се работи с различни политически сили:

„В политиката никога не трябва да се казва никога, защото не знаеш избирателят какво може да ти поднесе."

И заяви, перифразирайки Ахмед Доган:

"Доган и компания са тези, които заедно с Борисов сега разпределят порциите."

Той описа накратко последната година и малко за ДСБ:

"Проблемът не е в това, че ДПС е етно-религиозна партия. Проблемът е, че тя действа като мафиотска организация. Надявахме се, че заедно с ГЕРБ, с Борисов ще застанем срещу тази олигархична групировка и бавно ще я изтласкваме от държавата. Получи се обратното."

После Атанасов се обърна към колегите си от ДБГ и СДС:

"След като те с очите си се убедиха, че Борисов управлява с Доган, какво ще правят в това правителство? Какви реформи ще завършват?"

Бившият шеф на Национална служба "Сигурност" даде и пример за намесата на една власт в друга:

"В ДАНС, в помещенията, горе в сградата, се помещава цял един орляк прокурори, начело с Борислав Сарафов. И аз питам какво правят там? Имат си кабинети в съдебната палата. И представете си, при условие, че ДАНС нямат полицейски правомощия. Госпожа Ченалова как я призовават там? Там се е базирало онова звено на зам.-прокурора Сарафов. Недопустимо е да има размиване на границите между съдебната власт и изпълнителната власт. На практика в случая зам.-главният прокурор с колегите му ръководят оперативната дейност на ДАНС, което е недопустимо."