Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Промяната в ръководството на ДПС в края на миналата година доведе и до промяна на политиката на партията по отношение на Турция. Отстраненият от ДПС Лютви Местан се стараеше да поддържа добри отношения с президента Реджеп Ердоган.

МЕСТАН С МЕТАН ПРЕД ЕРДОГАН

Днес обаче съпредседателят  на движението Рушен Риза се срещна с лидера на Републиканската народна партия Кемал Калъчдароглу, съобщи сайтът на ДПС. На разговора са присъствали депутатите Салиха Емин и Ердинч Хайрула. Делегацията на ДПС е в Анкара по покана на Калъчдароглу. На срещата той е бил придружен от Фаук Йозтрак, зам.-шеф на партията и Емре Кьопрюлю - депутат и член на председателския съвет на турския Меджлис.

Според информацията са били обсъдени възможностите за развиване на двустранните  взаимоотношения, както и за по-тесни връзки със структурите на двете партии включително с Младежко ДПС и женските  дружества. Домакините са заявили, че взаимодействието с побратимените общини ще продължи.

Официално поводът за отстраняването на Местан бяха критиките на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, свързани с прекаленото сближаване на доскорошния председател на партията с Ердоган.

ДОГАН СРЕЩУ МЕСТАН - ЕДНО КЪМ ЕДНО

Ключови думи

Коментари

Сега по скоро седи въпроса лидера на Републиканската народна партия Кемал Калъчдароглу знае ли с кого разаговаря?

Взе ми го от устата...

Чудесно знае, не бой се ти.

Лютви

а защо ДПС се меси и взема страна в Турция. Това точно е национално предателство, защото ДПС води сепаративна външна политика! Това е недопустимо.

Кабакчиев

Доган може да е всякакъв, но това е добра новина. Поведението на Местан беше безобразие - да се асоциира с ислямизиращите Турция.

ДПСар

Да ви имам заглавието! ДПС никога не е приставала на тази или онази партия в Турция. ДПС поддържа контакти с всички турски партии /без ХДП/и стои на еднакво разстояние от тях. Делегации на ДПС са били канени и са присъствали многократно на конгресите на АКП и на РНП... Така, че не търсете под вола теле!

оф

ДПСар - злучи като НАСрал, не ли?

Бай Ганьо

Поддържането на контакти с почти всички партии в Турция какво означава?

SRQBoyboy

Къде е главният ибрикчия, дето му свиха 3 кила злато след обир? Първо беше Меди Доганов, после стана Ахмед Доган , а по-насетне се разбра, че е турчин толкова, колкото Бойко Борисов е монголец от ордата на Чингиз Хан. Тази партия е едно криминално ООД, каквот не би могло да съещствува в нормална европейска държава.

Развеселен

ДПС не може да се изживява като фактор в друга държава и да претендира да управлява у нас

Дядо Мраз

Може ли някой да ми посочи една държава в света, където някаква партия работи за интересите на чужда страна?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.