Собственикът на румънския футболен гранд "Стяуа" (Букурещ) Джиджи Бекали ще коси веднъж седмично тревата на академията "Георге Хаджи", пишат днес вестниците в северната ни съседка, цитирани от БТА.

Осъденият на три години и шест месеца затвор по няколко дела мултимилионер е получил разрешение от комисия на затвора в Констанца да излиза веднъж седмично, за да работи. Ако лекарите потвърдят, че е годен за това, Бекали ще работи във футболната академия на легендата Георге Хаджи, който му е кум. В началото на годината школата поиска от националната администрация на затворите да разреши задържани да чистят спортната база.

Бекали няма да работи на бюро, каквито бяха надеждите му първоначално. Затворниците ще трябва да косят тревата, да боядисват трибуните, да метат и дори да чистят бутонките на децата и юношите. Собственикът на "Стяуа" вече излежа почти година от присъдата си.

За всеки четири дни работа присъдата му ще бъде намалявана с един ден. Според регламента Бекали ще получава заплащане за труда си в академията, като 70 процента от заработеното отива в затвора. 20 на сто ще му се превежда на карта, а последните 10 ще получи при освобождаването си, за да има пари за път, в случай че никой не го посрещне на портата на затвора, пише в. "Евениментул зилей". Така е по закон.

Последното е шега - макар и затворник, Бекали продължава да се сред най-богатите румънци. Но пък правилата са си правила.