Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Внушението, че МВР не работи, е послание към престъпниците, към терористите, към всеки навън, който иска да дойде тук и да се възползва от една такава ситуация. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след участието си в парламентарния контрол", предаде БГНЕС. "МВР особено в последните месеци работи изключително мотивирано и резултатите, които има са дори неочаквани и за нас", посочи Бъчварова.

"Моят призив е да подкрепим МВР, за да има резултат. Навсякъде в Европа при тази ситуация се увеличава щата на вътрешните ведомства, реалният брой българските полицаи е 22 700 души, което не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места", уточни тя.

"Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който взема пари и едва ли не се облагодетелства от това, МВР работи при много трудни условия", казва министърът.

Бъчварова съобщи, ме са приети мерки за подкрепа на полицейските функции без увеличаване на щата в МВР, които ще бъдат обявени следващата седмица.

По време на парламентарния контрол Бъчварова тя каза, че с промени в Закона на МВР ще се поискат по-големи разследващи правомощия за Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).

Ключови думи

Коментари

Хорейшио

Проблемът не е само МВР. Това, което стана във Враца е много показателно. Повечето юристи са убедени, че Цацаров е предявил най-тежкото обвинение заради Обществения натиск(а не по юридически причини). Проблемът е в образованието на юристите. Те просто не осъзнават обществено-политическата роля на Наказателната репресия на властта. Не могат да интерпретират обществения интерес чрез наказателната политика. Юристите са се превърнали в едни ФОРМАЛИСТИ, БУКВОЯДИ. Затова част от юристите( дори се позовават на наказателната практика от последните 20 години, която точно трябва да бъде изхвърлена в кошчето) не могат да си представят, че БРАТЯТА ще влезят в затвора за 15 години САМО ЗАРАДИ побой и смърт(чисто принципно). Престъплението води отрицателен резултат освен за пострадалия(субекта на престъплението) и за ОБЩЕСТВОТО( Обектът на престъплението е и държавата и обществото). Когато е извършен побой от двама срещу един и има смърт, а цялото деяние е извършено на МЕГДАНА пред очите на цялата общественост, с тотално чувство за безнаказаност и незачитане на обществения ред, това представлява възможно най-тежко увреждане на ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ. Публичните екзекуции от страна на държавата са имали точно тази роля навремето - възпитателно-поучителна. Така че Цацаров е прав в юридически смисъл и това обвинение трябва да начало на НОВА ПРАКТИКА в наказателната политика на държавното обвинение! Просто да се преценява вредителския ефект върху обществото, според характера на престъплението!

сарайски полъх

Цветан Ушев,те следи и слухти осторожно,стрино!Патронът ти от Банкя,не може да стори нищо на този,бегач на къси и средни разстояния.Цъфтан и Дуган,са зинали да погълнат недоразумението герб,бульо Румянице.Първо ще разкарат тебе,после Бойча.Ушите цветанови,вече работят за друг господар-Пауните!Жал ми е за тебе,добра жено!

дебелян пеевский

Щом Бъчварова го казва, така е. Престъпленията при нея се разкриват, както не са се разкривали никога досега. ??

Разклати се стола на другарката Бъчварова и нещо се загрижи за националната сигурност!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.