"Внушението, че МВР не работи, е послание към престъпниците, към терористите, към всеки навън, който иска да дойде тук и да се възползва от една такава ситуация. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след участието си в парламентарния контрол", предаде БГНЕС. "МВР особено в последните месеци работи изключително мотивирано и резултатите, които има са дори неочаквани и за нас", посочи Бъчварова.

"Моят призив е да подкрепим МВР, за да има резултат. Навсякъде в Европа при тази ситуация се увеличава щата на вътрешните ведомства, реалният брой българските полицаи е 22 700 души, което не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места", уточни тя.

"Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който взема пари и едва ли не се облагодетелства от това, МВР работи при много трудни условия", казва министърът.

Бъчварова съобщи, ме са приети мерки за подкрепа на полицейските функции без увеличаване на щата в МВР, които ще бъдат обявени следващата седмица.

По време на парламентарния контрол Бъчварова тя каза, че с промени в Закона на МВР ще се поискат по-големи разследващи правомощия за Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).