"Имахме среща с Даниел Вълчев и Димитър Танев по повод документа, който в момента те изготвят за така наречения анекс."

Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като бе видян да излиза от кабинета на председателката на парламента Цецка Цачева с Даниел Вълчев от ДБГ и депутатът от РБ Димитър Танев.

Инициативата за новото управленско споразумение се появи, след като ДСБ заяви, че става опозиционна партия. С анекса ДБГ и СДС се опитват да аргументират решението си за оставане в мнозинсвото. Очаквано, ДСБ и депутатите от гражданската квота отказаха да подпишат предварителния документ.

ДСБ И ГРАЖДАНСКАТА КВОТА ТВЪРДО ПРОТИВ АНЕКС С ГЕРБ

"До края на месеца трябва да бъдат приключени тези разговори. Другата седмица да започнем да преговаряме за това, което искаме," обясни още Цветанов.

Той отбеляза, че тримата не са обсъждали нито конкретни въпроси в анекса, нито персонално кой е подписал или неподписал предварителния документ. Срещата била по-обща.

"За тях първостепенна задача ще бъде антикорупционния цикъл. Аз смятам, че при една работеща атмосфера ще може да се приеме едно добро законодателство", обясни Цветанов.

Законът "Антикорупция" бе приоритет на лидера на ДБГ Меглена Кунева, но бе отхвърлен миналата година.