Съучениците на убития Тодор Йорданов организират пореден протес във Враца. Призивът за него се разпространява във фейсбук и вече има стотици записали се.

Шествието ще мине през мястото, където, след побоя, почина 18-годишният младеж, който бе пребиха до смърт, след като той им подсвирнал с клаксона на автомобила, докато двамата пресичали. 

Протестът срещу насилието в града ще започне в 19.30 часа от площад "Македония" и ще премине през мястото на трагичния инцидент.

Прокуратурата в града привлече като обвиняеми братята Иван и Десислав Дамянови, на 32 и на 36 години, за това, че "по непредпазливост са причинили смъртта на Тодор Йорданов вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда".

Двамата са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. Предстои внасяне на искане в Окръжния съд за вземане най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Това не се случва за първи път в нашия град.  Унищожиха му живота, на него и на приятелите му. Дори и доживот да влязат в затвора, никой няма да ни го върне", каза пред Нова тв съученичка на убитото момче.

Според приятелите на Тодор убийците му няма да получат справедливо наказание и са убедени, че двамата братя ще си платят, за да им намалят присъдата. Те са категорични, че момчето е зверски пребито.

"Това не може да продължава. Няма значение дали е млад човек или възрастен. Никой не трябва да си отива така от този свят", казаха учениците.

Според тях протестът им е насочен срещу всичко, което позволява такива неща да се случват в страната.