Дружеството "Труд Медиа" на Петьо Блъсков заедно с марките "Труд", "Дневен Труд", "Жълт Труд", "Седмичен Труд", "Нощен труд" е било заложено срещу 3,7 млн. евро в Първа инвестиционна банка в края на миналата година, съобщи първо "Капитал".

Това става ясно от договор за залог на търговското предприятие, който е бил представен пред Агенцията по вписванията миналия петък, но все още не е вписан.

Проверка на Клуб Z установи, че сделката е отбелязана в Търговския регистър. В момента от изброените търговски марки излизат само "Труд" и "Жълт Труд".

ПЕТьО БЛЪСКОВ КУПУВА "ТРУД"

Това явно е финалът на обявеното още през пролетта на 2014 година разделяне на "Труд" и "24 часа". Още при назначаването на Петьо Блъсков за главен редактор на "Труд" бяха разкрити плановете медиите да бъдат разделени като редакционния шеф стане и собственик.

След това обаче сделката дълго стоя "на трупчета", като реалното разделяне редакциите стана едва преди миналата Коледа. Тогава редакцията на "Труд" бе преместена от Полиграфическия комбинат на адрес ул. "Лъчезар Станчев" №7, където се намира Музеят на социалистическото изкуство.

Досегашният собственик на изданията с марка "Труд" - "Медиа холдинг" продаде търговските марки на Блъсков срещу 3,6 млн. евро, като в договора беше предвидено обезпечение за плащане на пълната цена.