Футболистите на "Левски" получиха днес удари от две места - запалянковската организация "Фонд Сектор "Б" и тръста "Синя България", заел се с организацията на юбилея на "сините".

На Фейсбук страницата си от "Сектор "Б" са написали следното:

"Единственият мач през този сезон, в който няма да имате "честта" да наблюдавате позорната бездарна трупа, наречена футболисти на ПФК Левски, ще бъде юбилейният срещу Лацио. Не и в този мач, спокойно! В мач, в който трябва чест, сърце и душа, няма как да участват 90% от тези хора... В този мач ще участват единствено малцината, на които поне им трепваше сърцето, докато нашите кървяха. Останалите докрая на сезона не играят и за Левски. Левски свърши сезона преди 2 кръга, благодарение на тях. Те докрая на сезона играят за собствената си бездарност и за мижавата възможност да си уредят трансфер в трета турска дивизия. Имат да изиграят още няколко мача и после отиват заслужено на бунището на историята. Или където искат, на никой не му пука. 24.05.2014 ще бъде празник! 24.05.2014 ще бъде сигнал, който заедно, много и силни, ще изпратим на всеки един в тази страна - Нашата любов е по-силна от вашата омраза"!

По обед пък тръстът "Синя България", в който членуват почитатели, общественици, журналисти, бивши футболисти и бизнесмени, призова играчите от тима да дадат пари за юбилея на 23 май, като по този начин се реваншират за проваления сезон. Както е известно, тече кампания за набиране на средства, като за целта бяха разданени и специални талони.

"След като футболистите ни се извиняват вече 13 пъти след всичките загуби през този сезон, аз ги призовавам следното - организирайте се и вие, включете се в кампанията и ни се извинете така, предложи на пресконференция председателят на организацията Васил Колев. - Те са с достатъчно високи финансови възможности. Да съберат едни 10 хиляди лева, а ние ще напишем "футболистите на ПФК Левски". До момента има само бивши играчи, които искаха да помогнат, а първият от тях е Станимир Стоилов. Призовавам да го последват и други. Той си е запазил номер 3 в клуб "100"." 

В стила на Тити Папазов, но без неговата емоция, журналистът прикани "сините сърца" да не бойкотират празника, а да дойдат на стадиона за шоу мача с "Лацио". И да направят рождения ден по случай 100-годишнината наистина паметен.

"Нека тези, които се сърдят на Левски, да не се сърдят между 23-ти и 25 май или от днес до 24 май, призова Колев. - После могат да продължат, ако се чувстват обидени. Това събитие има нужда от всеки левскар, тъй като първата цел е да направим даренията за юбилея. После следва другата голяма цел. Да се напълнят всичките 42 000 места на "Васил Левски", където мечтая в полунощ всички сини сърца да запеем: "Честит рожден ден, Левски", а на терена децата от школата да направят едно голямо "Л" с бенгалски огън. Това ще остане на всеки в съзнанието. Аз мечтая това да ми се случи в този живот."