Сериозна като стойност, но скромна спрямо оборота санкция наложи Комисията за защита на конкуренцията на компанията "Практикер", защото миналото лято продавала надувеами басейни под себестойност в своя онлайн магазин.

Санкцията за нелоялна конкуренция е 83 655 лв., което е 0,1% от оборота на дружеството за 2013 г. Комисията е определила нарушението като леко, затова е наложила глобата в минимален размер при положение, че тя би могла да достигне 2% от приходите на дружеството - 1,73 млн. лева.

Проверка на ведомството е показала, че в периода 24 юни - 9 септември 2013 г. в интернет магазина на "Практикер" са продавани басейни с марката Intex на цени под разходите за производство, като всеки от тях е предлаган в различен период, вариращ от 28 до 94 дни.

Санкцията е ниска, защото от "Практикер" са признали, че продават стоките под себестойност, а освен това са оказали и пълно съдействие в хода на проучването, обясняват антимонополистите. Производството срещу компанията е по иск на фирмата "Сторе", която също продава продуктите на Intex онлайн.