Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Възпоменателна плоча в подножието на дъб, засаден специално за случая на Площада на Републиката в сърцето на Париж, откри френският президент Франсоа Оланд.

На плочата, която държавният глава откри заедно с кметицата Ан Идалго, е написано:

Франсоа Оланд и Ан Идалго откриват паметната плоча на Площада на Републиката.

„В памет на жертвите на терористичните атентати от януари и ноември 2015 г. в Париж, Монруж и Сен-Дени. Тук народът на Франция им отдава почит.“

На строго охранявания площад в присъствието на семейства на жертвите певецът Джони Холидей изнесе малък концерт като изпълни „Една януарска неделя“.

Джони Холидей

Песента, композирана от Жана Шерал, приветства марша на 11 януари 2015 г., събрал в Париж няколко милиона души от цяла Франция и много чужди ръководители, предаде БГНЕС, като се позовава на Франс прес.

Прочетено бе изказване на Виктор Юго при завръщането му от изгнание на 5 септември 1870 г.:

„Да се спаси Париж, означава да се спаси Франция, да се спаси светът. Париж е центърът на човечеството. Париж е свещеният град. Който напада Париж, напада целия човешки род“.

С днешния възпоменателен ден завършва седмица, посветена на паметта на жертвите на януарските (17 загинали) и на ноемврийските атентати (130) в Париж и предградията му. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.