Мюсюлманка трябваше да напусне предизборен митинг на републиканския кандидат за президентска номинация в САЩ Доналд Тръмп, съобщава в. „Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

56-годишната Роуз Хамид отишла на митинга в град Рок Хил, за да се застъпи за сирийските бежанци, които милиардерът обвинява за връзки с терористичната групировка „Даеш” (т.нар. Ислямска държава). Тя носела хиджаб, а на тениската й пишело „Салам, аз дойдох с мир" .

МЮСЮЛМАНИ ДА НЕ ВЛИЗАТ В САЩ, ДОРИ КАТО ТУРИСТИ, ИСКА ДОНАЛД ТРЪМП

Жената седнала на трибуната зад Тръмп. Когато в речта си той засегнал темата за бежанците, Хамид мълчаливо се изправила на мястото си. Присъстващите веднага я освиркали, а полицаите трябвало да я изведат от залата. Някои от привърженици на Тръмп започнали да викат, че у нея може да има бомба.

„Невероятна омраза е насочена срещу нас. Това е тяхната омраза, не нашата", заяви републиканският кандидат за номинация, след като жената била изведена от залата.

В началото на декември Тръмп предложи да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ. Позовавайки се на проучване, милиардерът твърди, че мнозина от тях таят омраза срещу американците. Изказването на му възмути мнозинството американци, както и хора по целия свят.

ДОНАЛД ТРЪМП: ОБАМА И КЛИНТЪН СЪЗДАДОХА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА"

В началото на новата година ексцентричният милиардер направи ново скандално изказване, като обвини настоящия президент демократ Барак Обама и бившия държавен секретар, а понастоящем също претендент за президентска номинация Хилъри Клинтън, че са създали „Даеш”.

До момента Доналд Тръмп е безспорен лидер в надпреварата за президентска номинация на Републиканската партия, а Хилъри Клинтън - на Демократическата партия. Според допитванията Тръмп има сериозна преднина пред Клинтън.