Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Членът на председателския съвет на ДПС Четин Казак определи движението като непревземаема крепост. Казак обяви това в Кърджали, където партията чества днес 26 години от основането на местната си организация.

"ДПС ще остане вярно на своя идеен, идеологически, същностен профил като българска независима либерална политическа сила. Всякакви опити да се подмени, да се измени, да се присвои профила, същността на ДПС, той да бъде представен в изопачена светлина са обречени на неуспех. ДПС е партия, която е надмогнала предизвикателствата на времето. Доказала се е в не една битка, че е партия на хората, на всички онези симпатизанти и избиратели, които са представлявани от нея, и които са и повярвали, изреди приповдигнато Казак, един от триумвирата, който временно управлява ДПС.

Той повтори познати рефрени:

ДПС е партията, благодарение на която България постигна двата си най-важни външни приоритета - НАТО и ЕС.

Никой не може със спекулативни тези да нарисува ДПС в неверни краски. Искам да се обърна към всички избиратели в страната и чужбина.

Накрая директно се обърна към електората, за да обяви ДПС за непревземаема крепост:

"Скъпи избиратели, онова ДПС, което знаете е същото, непроменено. То ще продължава, както досега, да защитава вашите права. Не се поддавайте на натиск, който цели да ви отклони от вашата вярност към ДПС. Както Кърджали, така и ДПС са непревземаеми крепости. ДПС е крепост, която е изграден със сърцата, душите, умовете, доверието, любовта на всички свои членове, симаптизани, избиратели Тази крепост не може да бъде превзета нито отвътре, нито отвън".

Колегата му в председателския съвет Мустафа Карадайъ каза, че не е гледал вчерашната пресконференция на Лютви Местан, но направи разбор на думите на бившия си лидер, който прекалено много наблягал на "Аз"-овете.

"Не можахме да видим пресконференцията, но после попрочетохме. Бившият ни председател вчера е коментирал: аз това, аз онова, аз прозрях, аз направих. Едно от прозренията му е, че не му е мястото в ДПС. Кога е прозрял? Днес след изключването му от партията заради неговото поведение или вчера, когато беше председател. Но във всичките тези "Аз"-ове има още един извод. Той признава, че се е опитал да подмени ДПС без дебат в легитимните колективни органи на партията и без решение на тези органи. Това беше основният мотив и за неговото отстраняване от длъжност и изключване", заключи Карадайъ, когото някои сочат като възможен бъдещ председател на ДПС.

ЛЮТВИ МЕСТАН: ВЛИЯНИЕТО НА НА ПЕЕВСКИ В ДЪРЖАВАТА Е ЗНАЧИТЕЛНО

Карадайъ за пореден път призова Местан и последвалите го депутати да напуснат парламента. Като отрече към Местан да е имало ултиматум да си подаде оставката.

"Аз не знам да е имало ултиматум към г-н Местан. Доколкото знам той беше заявил, че ще подава оставка преди да замине в посолството. Той е бил заявил, че ще подава оставка - на медии, на колеги. Обаче нито оставка сме видяли, нито сме коментирали. Не знам да е имало ултиматум към него, какъвто и да е. Не съм бил в никакъв контакт. Чу се в пространството, че евентуално ще подава оставка. Ние в пространството това, което се върти не можем да предположим той какви мисли му минават. Очаквахме да се срещне с компетентните органи. Вместо да се виждаме в партията, той отиде и се укри в едно посолство. Чувствата на други хора не знам как да ги коментираме. Факти можем. Той се е чувствал застрашен - от кого, от мен? Аз не съм заплаха за никого. Не считам, че някой от колегите е заплаха за някого. Местан, че се чувства като пионка - това са негови чувства", даде своята трактовка Карадайъ.

Третият член на председателския съвет Рушен Риза заяви, че ДПС ще продължи да защитава принципите и целите, за които е създадено. Майчиният език не се изучавал като задължителен предмет в българските училища, а представителите на малцинствата трудно намирали реализация в държавната администрация, повтори някои от старите опорни точки на ДПС, развивани още от времето на Местан като лидер.

Според временния шеф на ДПС-Кърджали Хасан Азис заяви, че общинските и областната структура на ДПС са единни и сплотени въпреки бурните политически събития през последните месеци в партията.

"Няма разцепление в структурите на ДПС в нашия район. Диалогът с нашите избиратели не е нарушен. Няма промяна в евроатлантическата ни ориентация", заяви Азис.

Ключови думи

Коментари

denim58

Нещастни пионки на едно страхливо, вечно пияно старче!Марш при Пеевски да му направите фелацио!

Мери Драганова

Щв съм доволна не само аз, ноцялото общество, ако стане лидр на ДСП Мустафа Карадайъ, Това е най тъпият и бавно мислещ депутат от ДПС. Никой не се съмнява, че ще бъде послушното момченце на Доган но и той е следващата жертва, въпреки, че не притежава и една стотна от интелекта на Места, Емел и Октай. Това е последният , който ще бъде жертвено агне, особено, ако не сполети Сокола някоя тъжна вест, като тази на ЕМЕЛ.

На този тракторист Карадайъ ако турския му е като българския...

job

Казака вероятно малко е чел по история.Непревземаемите крепости се превземат ОТВЪТРЕ !

Жалка руска картинка.

"Аз не знам да е имало ултиматум към г-н Местан" - каза една от пьонките в ръцете на Доган. Естествено е че не знаеш, кой си ти че някой да те информира! Ти си изпълнител и нищо повече, солдат, каквото му кажат това прави. Едно нещо е напълно ясно, твърде прост си, за да го разбереш.

Наблюдателка

Карадайъ като лидер ще е най-адекватното лице на маргинализиралото се ДПС, за което нито един адекватен турчин или българин мюсюлманин, а и ром не гласува!

gogo

Истинска радост ще е ако изберат за лидер Карадайъ или Казак - първият е бесен селянин, вторият - олигофрен налаган от години на политическата сцена поради липса на кадърни кадри е ДПС.

Деян

Сравнението на ДПС с крепост е показателно. Крепостта е съоръжение, с което се пазиш от враговете. А това предполага наличието на враг, който е с кръвожадни намерения спрямо теб. Крепостта е излишна, когато става въпрос за обикновени спорове, та дори и когато те са политически. Кои са кръвожадните врагове на ДПС? Защо е изградена тази крепост? Ако анализираме историята на движението, тя показва недвусмислено, че функцията му е да обособи, да изолира своите избиратели от останалия свят. В този смисъл крепостните стени не са за да предотвратят проникването на някой от вън, а за да не позволят на намиращите се вътре да излязат навън, да се изолират, да нямат връзка с останалия свят. Никога до сега тази функция на ДПС като крепост не е описвана с толкова откровен цинизъм.

Развеселен

отново ме угнетява липсата на интелектуални възможности около Карадайъ. Толкова глупав човек начело на третата по големина партия у нас ясно показва, че не всичко в демокрацията ни е както трябва

Тос Черен ДАЙЪ знаели поне турски да говори защото ас не сам го чул да говори на турски той е КАТЪР нито е турчин нито е българин ае ПОМАК гъзоблизач

МЕПМЕТ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.