Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"На нас трябват ли ни сирийци тука, уее?!“, провиква се здрав мъж с подпухнало лице. „Цигани не ни трябват“, отговаря му тълпата. После се покатерва върху оградата на чужда къща и трофейно развява българското знаме. Останалите скандират „Бъл-га-ри! Бъл-га-ри!“

Сигурно и вие ги видяхте по телевизията. Резултатът е, че три сирийски семейства с малки деца – напълно легално пребиваващи в България и с напълно легален договор за наем на къщата, бяха прогонени от казанлъшкото село Розово и сега са принудени да живеят в нелегалност.

Защо не ги искат? Много просто – ами, не ги искат! Затова ги предупредиха да напуснат селото до тази вечер, за да няма „чупене на прозорци, побоища, трепаници и чупене на глави“. И те напуснаха.

Не може да не ви е свил стомахът от тези кадри и тези думи. Показаните хора от Розово със сигурност са добри към близките си, гледат си семействата, работят си работата. Но не съм съвсем убеден какво точно биха направили, ако от тях зависеше дали да тръгнат вагоните през март 1943 г.

Толерантният българин нарича бягащите от войната хора с малки деца „тая сган“. И им отрежда съдбата „да ги правят каквото щат“.

Лицемерно ще бъде, ако чак сега се стреснем от настъпващата сляпа омраза. Случката в Розово не е нито единствена, нито е нещо различно от редовните побоища над по-тъмни хора по улиците на големите градове, от нападението над джамията в София, от протестите срещу присъствието на деца с увреждания в близост до някои населени места.

Лицемерно ще бъде и чак днес да се изненадаме от варварската омраза върху стените ни. „Ром се пие, циганин се бие“, пише от няколко години на един калкан в Редута. Хиляди са тези надписи. Общината бързо чисти Паметника на Съветската армия след всяко изрисуване, но не забелязва паметниците на прословутата българска толерантност.

Арийците от Розово бранят селото си, защото то било най-чистото и „нямало нито един циганин дори“. Нищо че името на селото идва от маслодайните рози, които били донесени от земите на... Сирия.

А откъде знаят, че сирийците са лоши ли? От телевизора.

„Не ги познавам, чувам по новините. А моята дъщеря разсъждава, че и те били хора!“, възмущава се млада розовчанка. От дъщеря си се възмущава, не от новините.

Телевизорът наистина така им говори. От парламентарната трибуна депутати обясняват как сирийските деца са обучени терористи. Цял един телевизионен канал проповядва денонощно омраза, която прелива и в други телевизии. Народното събрание обсъжда как хората с различна сексуална ориентация да бъдат поприбрани, да не се срамим много...

Държавата целенасочено си отглежда фашисти. Те не обвиняват управлението за бедността си, те повтарят опорната точка как бежанците взимали по 1000 лева на месец и така обясняват мизерията си. Те не обвиняват управлението за повсеместната престъпност, те се събират и пребиват наред циганите в селото си, без значение кой е крадец и кой не е.

И когато Human Rights Watch констатира, че отношението към имигрантите е нечовешко, същата тази държава казва „Пълни глупости“. Точно така държавата реагира и срещу филма на BBC за дома за деца с увреждания в Могилино, който по-късно всички видяха как е превърнат в лагер на смъртта.

Все още нито един т.нар. държавен мъж не е казал публично, че настъпващата сляпа омраза ще ни отведе в Ада. Защото засега това им е изгодно.

Сигурно повечето от вас са си казали „Е, чак пък толкова“, когато малко по-нагоре намесих влаковете от 1943 г. Радвайте се, че днес казваме „Е, чак пък толкова“. Утре може и да не е така.

Ключови думи

Коментари

ksharp

Интересен текст. Не одобрявам по никакъв начин ксенофобията и липсата на толерантност, но за да си оябсним такова поведение, може би трябва да разгледаме: 1. факта колко точно са образовани въпросните хора от Розово, тоест, дали все пак не са леко изостанали спрямо останалия цивилизован свят, по една или друга причина? Агресията много често е лиспа на информираност и признак за невежество. 2. факта, че българите толкова много са лъгани, толкова много време. Гладният на сития на вярва.

DogWoman

Абсолютно прав е Бедров, поздравления за позицията! Гледах репортажа и сутринта и бях отвратена!

Наско

И къде остана прословутото Българско гостоприемство? Тези сирийци са по-цивилизовани от същите тея хора в Розово които съм сигурен, че незнаят дори къде се намира Сирия!

THE REFORMIST

Ако се чудите колко са образовани людете от Розово, аз ще ви кажа: те НЕ са образовани. И ще ви ги опиша: постоянно псуващи пияндурници, които поради мизерията си, редовно упражняват насилие и демонстрират надмощие над жените си, вечер „гледат телевизора“, пийват домашни опиати, хапват салата и псуват всички политици, опяват как държавата няма да се оправи (а самите те не съзнават, че са рухнали и нямат оправия), мрънкат, оплакват се (а не осъзнават, че в тях няма грам предприемачество и склонност към поемане на риск, затова ще останат вечно бедни) и внушават на децата си поредната животоунищожителна максима, че „трябва мама да учиш, за да не работиш“ - еманация на селската простотия на българските селяни. Това са бедни и тъпи скотове, пролетарии. Ако питате мен, заслужават съдбата си.

chobi43

Приех в кьщи две сирийски семейства с малки деца,за 15 дни си вьеха статут и заминаха ьа германия,Вьзрастният//бащата на когото бяха убили жена му и двете му дьщери///знаеше перфектно английски.Е някои мои комшии ме питаха колко лева сьм им взел.Кьде отиде човечността

Деян

Прав е авторът. Яко скотове сме станали като народ...

мдааа

Днес е Йом ха-Шоа (денят на катастрофата) - Ден в памет на загиналите в Холокоста

Бай Хой

Какъв холокост бе хора? Вие съвсем изперкахте. Вземете о прочетете малко и се ограмотете. Това е най-голямата лъжа и заблуда на 20 век. Платена и измислена история, която облагодетелства фамилията Ротшилд.

123

ВСЕКИ НАРОД СИ ИМА ДЪРЖАВА!!!

Вяра

Преди години на нашата улица живееше афганистанско семейство-бежанци. Мъж, жена, две дечица и родителите на жената. Дълго време хората страняха от тях и ги гледаха с недоверие. Започнах да ги поздравявам, защото те много любезно и усмихнато поздравявах всички. Полека лека се спиятелихме. Какво се оказа, жената - журналист от радио Кабул,с докторат по литература в България. Мъжът - икономист, представител на "Найк" за Афганистан, допреди идването на талибаните. За комшиите обаче, те си останаха и до последно "циганите".Не за всички комшии, разбира се, само за онези, които и до днес търкат столовете на кварталното кафене, наливат се с изветряла бира и проплакнато кафе, но се имат за голямата работа. А какво стана с афганистанското семейство? Заминаха преди години за Холандия и по съвсем прясна информация, там са много добре.

Искаме да ни приемат добре в чужбина,а ние какви сме?СРАМ.СРАМ.

НЕ ОПРАВДАВАМ ЖИТЕЛИТЕ НА РОЗОВО, НО НЕ ГИ И УПРЕКВАМ. БЪЛГАРИНА СТАНА СТРАХЛИВ. СТАНА ЧУВСТВИТЕЛЕН КЪМ ДРУГИТЕ ЕТНОСИ.. ХОРАТА НЕ СА ВИНОВНИ. НАЛИ ИМА СЛУЖБА ЛИ, АГЕНЦИЯ ЛИ, МИНИСТЕРСТВО ЛИ - НЕЗНАМ ТОЧНО КАК ДА СЕ ИЗРАЗЯ, КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА БЕЖАНЦИТЕ? НАЛИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ? КАК НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА УВЕДОМИ КМЕТОВЕТЕ НА КАЗАНАЛЪК И РОЗОВО - КОИ СА ТЕЗИ ХОРА, КАКВИ СА И Т.Н. КАК БЕЗ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ И БЕЗ ДА УВЕДОМЯТ НИКОЙ ГИ НАСТАНЯВАТ ТАМ? А ДОКОЛКОТО ДО ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛОТО И ТЕ НЕ СА ПРАВИ. КАКВО ЩЕ МИ ГОВОРИ ОНАЗИ ГОСПОЖА ОТ РОЗОВО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЧЕ НАБЛИЗО ИМАЛО ПОГРЕБИ. ЧЕ ПОГРЕБИТЕ НАЛИ ИМАТ ОХРАНА? АЗ КАТО ГЛЕДАМ КАДРИТЕ ПО ИНТЕРНЕТ ОТ СИРИЯ НА ОБЕЗГЛАВЕНИ И ПОСЕЧЕНИ МАЛКИ ДЕЦА МИ НАСТРЪХВА КОСАТА. АМИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ КАК ТЪРСИМ ПОДСЛОН И РАБОТА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ? И ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ - НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА КЪДЕТО ИМА ДАЛАВЕРИ С НАРКОТИЦИ, ФАЛШИВИ ПАРИ И ИЗТОЧВАНЕ НА БАНКОМАТИ И МА БЪЛГАРСКА СЛЕДА. ТАКА ЧЕ ........... НЕКА И НИЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ МАЛКО.

Ziezi

Всъщност, би трябвало да упрекваш Розовчани. Никой не е длъжен да уведомява кмета за сключен договор за наем. Няма агенция, която да е натоварена да следи къде ходят законно пребиваващите в България чужденци. И да имаше такава агенция, тя нямаше да има капацитета да залепи по един полицай към всеки бежанец. Хората (хора наричам бежанците - ако някой не е разбрал) пребивават законно в страната и имат право да ходят където си искат, включително и в Розово. Никой няма право да им забранява това. Сключили са законен наем и са си го платили. Въобще, добре е, че сирийците са проявили разум и са се спасили. Но действията на розовчани са престъпление.

Няма по-голяма глупост от тази статия!

Всички коментари сякаш са писани от един или двама души - приличат си по стила на писане. А що се отнася до статията - Иван Бедров явно не си е имал проблеми с такива хора, иначе той щеше да реве най-много. Повтаря там една 1943 година и се мисли за начетен. Айде бе!

от сърце

Бабината ти на припечина! голям специалист си, нема що!

mda

мда, повечето коментари са писани от идиоти като тебе...

Брава ли да кажа или евалла...

Браво ли да кажа или евалла, не е важно, но истината е, че има и съвестни българи, като този, който е написал статията...ако ви нямаше, тази родина щеше да бъде вече нетърпима...Браво!

Петкова

Защо не им дадоха някакъв шанс за адаптация? Поне месец да поживеят, да видят как се вписват селото, пречат ли толкова много на това щастливо и спокойно селце? Жалка картинка, никакви смислени доводи за изгонването...предполагам, че бежанците просто искат мир и спокойствие за да живеят и да отгледат децата си, без насилие и войни, без кръв и омраза....

Бързо забравихте онзи Аладин дето влезе в магазин да обира и дето намушка продавачката

Петкова

Всеки Божи ден българи извършват зверски убийства и кражби! Ако българи се настанят в тази, същата къша, селяните ще ги изгонят ли така позорно? Или не всички хора са еднакви....

странник

Не сме забравили. Тъкмо заради това трябва да се помага на чужденците, защото като са гонени отвсякъде и не намерят поминък, са изправени пред много страшен избор. Като им даваме възможност да заживеят с нас, всъщност си правим услуга. Между другото, правим услуга и на теб, при все че не я искаш.

Лицемери

Като българин, който вече над 20 г. живее в чужбина и който е живял в повече от една държава поради работата си, имам само едно пожелание към тези културни българи, които гонят чужденците: Да ви даде Бог същата съдба, че да преживеете същото отхвърляне, презрение и сърцето да ви се свива когато нямате какво да дадете на децата си да ядат. Бог съществува и Той е справедлив! И да не угнетяваш чужденеца; защото вие знаете що има на сърцето на чужденеца, понеже и вие сте били чужденци в Египетската земя. Изход 23:9 “Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с целия си ум.” Това е най-голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея, е тази: “Да възлюбиш ближния си както себе си.” На тези две заповеди висят целият закон и пророците. -Матей 22:34-40

Бай Хой

Тоя смешник Бедров взе и той да ми насажда състрадание към джихадистите от Сирия. Било война и милите хорица бягали от там с по 20000 евро в джоба. Питам се колко ли пари получават от Сорос такива платени драскачи като него???? И какво лошо щеше да има, ако през 43-та бяха заминали вагоните??? Много се гордеем, че сме спасили 48000 чифутски живота, а те ни ебават майката от 1393г. та чак до сега. И маслодайната роза не е донесена тук от Сирия, а от Иран, с чиито народ ние сме роднини, понеже във вените ни тече една и съща кръв-арийската.

za Iran i ariiskata kruv , taka e. Za rozata ne znam. Ama za t va 4e si rasist purvi4en e qsno. Bog da te opazi !

Д-р Сиктиридис

Аз съм напълно съгласен и подкрепям всяка една дума на Иван Бедров от тази статия. Подобно изстъпление на тълпата лумпени от Розово е напълно несъвместимо с всяка една форма на човешки ценности и морал.

Майс

Докторе, ти къде живееш? В София или на село? Да се обзаложим, че ако не в София, живееш поне в голям град! Ама не близо до циганска махала. Защо не прочетеш два коментара по-горе - на доктора опт Швеция?! Народът е казал: "На чужд гръб и сто тояги са малко."

като ги иска що не си ги прибере у тях, при неговите деца?

за Бедров, не знам, но аз съм прибирал. пробвай и ти, преди да даваш акъл

Jogy

А представете си навремето местните славяни да бяха приели така прабългарите бежанци .... щеше ли да има тука държава България?

Ели

Прабългарите са били завоеватели, не бежанци, за протокола.

до Иван Бедров

Красиви си тези толерантни приказки. реалността обаче е друга и всеки човек го знае. Днес са им докарали 10 сирийци - след 10 години може сирийците в селото вече да са 200-300 и да почнат да набират самочувствие и да тормозт хората в селото Ставало е хиляди пъти лекар съм по професия и живея в Швеция - в града има голям арабски квартал - не работят и крадат на поразия. Местните хора ги е страх поголовно, но вече е късно нещо да се направи

БЪЛГАРИЯ

В БЪЛГАРИЯ няма място за за хора,които 4акат помощи,ние на себеси не можем да помогнем,а камоли на хора с друга вяра,религия,съзнание,което аз както и пове4ето българи не разбираме.Ние сме европейци,а бавно и сигурно се превръщаме в някаква анодолско-цигънска държава.Саудитските шейхове и Арабските емирства да им помагат.ЗА ТЯХ СМЕ НЕВЕРНИЦИ И НЕ УВАЖАВАТ НАШИТЕ ЦЕННОСТИ,НЯМАТ МЯСТО НИТО У НАС ,НИТО В ЕВРОПА

Петър

И аз не уважавам "нашите ценности", изразени с: "ууу", "вън", "долу", "България не е за всички", а само за белите, за мафията, за корумпираните и другите които си мълчат, т.н., т.н. т.н.

Бай Ганьо Балкански

Иначе ревем, че на Запад не ни приемали както трябва, имали ни за цигани и нам какво си... Представям си, ако примерно в някое немско градче се организира такава акция срещу семейство българи, какъв рев ще ревем. Ние обаче винаги гледаме само едната страна на медала. Срам за България са тези селтаци - ония Ганьо с големия ланец сам каза, че бил много из чужбина. И къде в чужбина те посрещнаха така бе, аланколу?!?

Ziezi

Въобще не си казвам „Е, чак пък толкова“!!! Казвам си, че Бедров е прав, дори е умерен. Истината е, че пропагандата на насилие и беззаконие е държавна политика.

Любо

Интересно. Според автора, България е пансион за имигранти от Мали, Афганистан, Кот д'Ивоар , Алжир, Либия и между тях, някой друг от Сирия. Куцо, кьораво сакато от цяла Африка, преследвано от местните власти се изсипа на балканите, кой да избяга от закона, кой да ислямизира с пари от Саудитска Арабия, кой да цоца социални от държавите членки на ЕС, Франция взе само 50 семейства, а ние, великодушните българи и гърци, пак трябва да спасяваме конфликт, причинен точно от държави като Франция и САЩ. Съжалявам, уважаеми( или не чак толкова) г-н Бедров, заделете половината доходи вие, за тази "сган" и приберете у вас си произволно 10 имигранта от Ирак или която държава ви се падне, а не подбрани такива и изложете на риск семейството си. Напомням, че за 2 години, 4 студентки бяха изнасилени от имигранти зад НБУ, тъй като там са общижитията. Примери като Вики и журналиста на БНТ няма да ги споменавам, нищо, че току що го направих, но аз не искам! Достатъчно цигани и турци имаме. Ако трябва да даваме гражданства на някой, то това може да са на българите от Македония, Молдова, Украйна и Румъния, както и Беломорието. Но ако се стигне до там, вие ще мълчите, нали?

К.Ангелов

Не е интересно, нито ново. България винаги е била, и винаги ще бъде, транзитно място, където някой идва, друг си отива. Добрите стопани ще се радват и печелят от новодошлите. Привикналите да се носят по течението ще обедняват още и още... България има недостиг на население и гледайки демографските тенденции, единственото което може да се направи е, да се доставят поне милион - два емигранти от цял свят, на които да се осигурят условия за приемственост на българските език, нрави, традиции и култура. Даване на гражданство трябва да е следствие от предходното, без значение дали ЧОВЕЦИТЕ са с европейски, азиятски или африкански генотип. Такива сме хората, разбиращи защо наричаме себе си Българи - гостоприемни и добри и строги, но не злобни и завистливи - стопани. Останалите явно са дошли по-скоро в тези земи, но ние ще им помагаме да се научат да са Българи точно тъй, както и на новодошлите.

Просто е , бе хора ! Има сирийци - има проблем ! Иване , хубаво звучиш моето момче , но реалността е съвсем друга ! Познавам много сирийци , повярвай ми ! Имам и приятели между тях.Разбира се , че има добри и измъчени хора между тях! Но проблема е , че с добрите и измъчените , навлизат и много боклуци ! А ние боклуци си имаме достатъчно !Помисли , ако не дай си боже стане нещо на етническа основа , те на коя страна ще застанат- набългарите християни , или на турците и цигани , мюсулмани? На този въпрос ми отговори ?

Ако имаше закони в тази държава , нямаше да ме е страх ! Но беззаконието е държавна политика ! Те от сега не искат да спазват законите , а представи си след време !

Петър

Кои са те?

Покрай тези,навлезе още много друга измет.Как няма да ни е страх? И аз не ги искам.Ако имахме държава ,която да каже "30 000 могат влязат" -тогава щеше да е друго.А не всякакви от кол и въже.Кой им доказа на тези хора,че това са сирийци със статут на бежанци? Кой им показа договора за наем? Много ясно,че ще ги гонят.Достатъчно мюсюлмани има в България,повече не желаем!

К.Ангелов

Страхът не е нищо повече от липса на вяра. Вяра в себе си и способността да си добър. А за да си добър, първо трябва да си честен (поне пред себе си). За лошото управление в България не са виновни потърсилите убежище и помощ от Европа. Дали на някой в ЕС му е минавало през ума, че "православните са му достатъчно", когато приемаше България и Румъния?

Свидетел

ХЕЙ,палячо,ти отишъл ли си им някога в Сирия да им насаждаш твоя начин на живот,ти нещо за твое облагодетелстване получил ли си от Сирия????Слепите пацифисти не забелязват ли че това е част от световния план за насилствена ислямизация,обсебване на земи и села,и невъзможността да се завърнем един ден отново там.Тази земя е наша,турци и руснаци ни взеха половината,и другата половина ли си готов да дадеш бе боклук!????

ХАХАХАХАХАХ комплексииии :D

ELENA

Leki4ko si izperkal ..... stiga ve4e s tezi fobii ... plan za islqmizaciq ... baq vreme ste mine dokato se osuznaqt horata i jertvi ste ima ei takiva kato teb i vas deto tursite vrajda purvi4na s drugi religii i etnosi, doakto vsi4ki sme ednakvi i edni i susti = hora ... Ama tez deto pravqt konsipracionnite planove , za pari mislqt , za cenossta âri , ne cenostta 4OVEK, stoto samo togava mogat da NE uspeqt... Ama dokato ima takiva kato teb , ste provyrvqt i te ... ama i tehnia (vashia red ste doide): Toz otgore gleda ... AAA i ako si pomislish da me kritikuvash za latinicata ... spolai. Smisyla a vajen, ne drebnavostta! Amin , inchallah , khodarshukr i spored vsi4ki religii i ezici bih go izkazala ako znaeh ....

Прословутата българска толерантност е останала някъде там, където е и прословутото българско трудолюбие (а може би и двете са удобен мит). Аз бих искал да продължа малко разсъжденията на г-н Бедров за вагоните. Да, тогава българският народ спасява евреите си и спира вагоните. Защото това са нашите, съседите, децата са играли с техните и така нататък. Но българският народ не прави нищо за чуждите - от окупираните територии - и те заминават по лагерите: не от днес българите не ги е еня за "чуждите"

Майс

Ако искаш да "продължиш" темата за вагоните, нали няма да пропуснеш едни 45 години комунистическо управление?

kings

Авторът може ли да обясни колко от хората, които същите тези телевизии наричат/ха бежанци, са наистина бежанци и въобще са сирийци. А това Е от значение, защото не съм чувал, виждал или чел за сириец-негър, а в София повечето от "бежанците" са именно такива-от Судан, ЧАД и тн. Ако някой смята, че многохилядна маса(които реално не попадат под определението бежанец) безпричинно и за кратко време може да се изсипе в друга страна и всичко да е ок, то значи дискусия с такъв човек няма смисъл да се провежда. Статията е плоско либерастна и за съжаление либерастките представители, които само за фашизъм говорят са абсолютно същите при водене на дискусия, разговор; а недай си Боже да се доберат до властта, тогава ще разгърнат хуманизма си както го направиха шумкарите и прозводните престъпници след 44-та. А такива като цяло нелепи ситуации като горната са просто последствие...А в квартал Редута и останалата част на София пише такива неща, защото всеки директно или индиректно е бил жертва на тоя етнос, отричащ всичко цивилизационно. Трябва да си откровенно тъп, за да не вържеш 2 и 2 що мнозинството от хора мразят циганите. И затова такива борци за човешки права не се различават ама грам техния обект на нападки фашистите, квото и да разбират под това

срам...срам...срам :(

Срамувам се от роднините си!!!

Моите прабаба и прадядо са от с. Розово. Там е родена и баба ми. По стечение на обстоятелствата аз съм родена в Казанлък, но съм отраснала в София. И знаете ли, отледана съм с много любов, научена съм да дърся доброто и човещинката във всеки човек. На това ме научиха именно прабабите и прадядовците от "Долината на Розите". В моето детство тамошните хора бяха усмихнати, сплотени и честни. Бяха гостоприемни и не заключваха портите. А аз винаги съм била горда, че съм родена в най–красивото и уютно място на България. Гордеех се до днес. Днес не видях тези лица. Не видях и хора. Това бяха скотове!!! Не ми го побира ума как е възможно да са деградирали до неузнаваемост. И да, сред тази ТЪЛПА аз видях моя леля.Протестираща и озверяла. Срамувам се. Ако имам възможността да срещна погледитена децата на бежанците бих се извинила. Извинявам се, заради роднините си!!!

Илко

А не си ли зададе въпроса"щом леля ми е "озверяла" какво ли е наистина?? И дали леля ми не е по-права от новините и репортажите по телевизията? А въобще ти наистина ли си тази за която се представяш??Или си просто тролче? Как изобщо вярваш на телевизията,че това са сирийци? Доста въпроси,с очаквано кофти отговори!

илко

Ами г-н Бедров,вие сте телевизията ,която гледаме!!!Да си спомняте някога един като вас съвестен журналист да е излязъл и да каже пак по телевизията:хей,ние изпълняваме това което ни наредят,а не това което виждаме в действителност??? Вие сте четвъртата влас,вие манипулирате хората,и после ми пишете статии,колко сме коравосърдечни! Къде беше задъхания водещ на НоваТВ когато майдановците палеха полицаите в Киев? Къде ви бяха репортажите как майдановците биеха полицаите в Киев за да изгонят Янукович????Бяхте слепи и глухи тогава,въпреки,че отлично знаете всичко от YouToBe!!! Продажна сган сте вие журналистите,търсите новината ,но тя тази новина трябва да е угодна на вашите шефове,иначе сте слепи и глухи за нея!!!!! Затова и вече стана модерно и полезно едно семейство да няма телевизор у дома си,или поне да не ви гледа новините и репортажите,защото няма да види истината,а ще види това,което е угодно на вашите работодатели!!!

Луд гидия

Тия селяни, сигурно са боядисвали яйца преди седмица и са викали "Христос воскресе" - добри люде "ристиени". Тази седмица обаче са забравили, че са "ристиени", или това беше май само за празниците,а? Ей, дребни хорица, с дребни душици, Онзи отгоре гледа!!!!!!

Българин

Извиняяяяяяйте ама .... тези Сирийци като се накачулят тука 1 милион души нали ви е ясно че циганите са 1 милион и турците са 2 милиона грубо ... Българите оставаме 4 милиона , и кво прайм ? Виждате че ни избиват на улицата и ни крадат хляба от ръцете и пак защитавате поробители . 500 МАЛКО ЛИ СА , ЗАЩОТО НЕ СЕ ЛИ ВЗЕМАТ МЕРКИ СЛЕДВАЩОТО РОБСТВО МОЖЕ И ДА Е ВЕЧНО ! ;Х

Ивайло

Невежите хора трябва да развият едно много важно качество - да не показват невежеството си. България никога не е била под робство, прочети истрическите извори, а не учебниците. Толерантността е висше човешко качество, трябва да се стремим към него, а не към страхове, които са безпочвени.

розова вода

а поне запознаха ли се с тези сирийци– някой каза ли им добре дошли.

Тиш

Това са легално пребиваващи хора в България. Те имат право на свободно придвижване и установяване. Така както всеки един от нас има това право в другите страни. Но за пореден път се убеждавам, че по-слабият, бил той инвалид, професор или просто бежанец нямо място в нашето общество. Няма и кой да защити закоонните права на по-слабия, просто защото от слабите полза няма. Те веднъж за загубилите битката като са изложили своята слабост на показ. Те вече са уязвими и трябва да бъдат наказани заради тяхната уязвимост, слабост или просто „незаконна“ необикновенност или различност. В интервюто си кметицата говори за “чисто село”, така както се е говорило за чиста нация в най-срамните години на Европа и как безкритично застава на страната на “тези, които са я избрали“. Това ли е моралния критерий, за едно общество? Който ме е избрал, ще бъде обслужен, а който не-няма. Какво ли ще стане с гражданин, който има нужда от кметската администрация, а „не е избрал кметицата“. Всички знаем отговора? Моделът е навсякъде и във всичко около нас. Всеки вижда примерите как депутати се „отблагодаряват“ на тези, които са ги „въздигнали“. Моделът се демонстрира ежедневно, ежечасово, ежетелевизионно, ежесекундно. Ако някой чужденец се разходи из София или друг български град, и забележи как пречупени кръстове и лозунги за хора на сапун, стоят по огради на детски градини, стени на блокове, ако щете и на обшински сгради и ако чуе и съпостави това срамно изказване на кметицата на с. Розово за „чистите Българи“, незнам дали ще успее да се сдържи да не изкрещи. И тогава той става част от кръговрата, за който ще ви разкажа. На същия човек, ще почнат да му обесняват, че трябва да е толерантен, спокоен и че не бива да си хаби нервите за две чути приказки по телевизията или два три пречупени кръста на някаква си порутена ограда. Защото българите сме „толерантен“ народ и с векове сме живели толератно. А хабенето на нерви си е слабост, и то не каква, а демонстрирана слабост. Ще му обесняват както са обеснявали на протестиращите селяни, че заради това, че безнаказано са грабени и бити с години от циганските набези, трябва да се толерантни и да си търсят правата в съда и че нищо друго не може да се направи. Ще почнат да го мачкат, защото вече е показал своята слабост. Та този човек ще развие ненавист, същата тази ненавист, която виждаме в тези хора от с. Розово и той ще почне да крещи още по-силно, и ще показва своята слабост още по-явно, и ще го глобяват, съдят и преследват, защото е неторелантен и ... слаб. А как са разбрали, че е слаб. Ами нали ако имаше връзки щеше да ги вкара в действие и нямаше да крещи, а щеше да мачка. И той човекът ще озлобее, ще започне да говори за беззаконие, погнуса, смъртно наказание,чиста нация, лъвове и мишки, справедливост, следене, отнемане на лицензи и емиграция, ще закрива, ще национализира, ще прекроява без закон - по свой образ и подобие, ще накаже Бълхария, Булгаристан и др. и това ще е сляпо и обезумяло, без да си поеме дъх и ще надигне вълна на съмишлие от себеподобни и ще започне да мачка всичко, което може и всичко, което е пред очите му и най-вече всичко слабо, а слабо е всичко, което е по силите му да смачка, недъгавия, заради физиката, професора, заради интелигентата сдържаност, необикновенния заради неговата толерантност и разбира се някой крещящ по-същия начин, когато той някога е направил грешката да изкрещи. И ще се отнесе с крещящия по-същия начин по който с него са се отнесли и това, за да отвърне на лицемерното безочио с родената омраза. И така ще създаде себеподобни, които ще повторят неговия цикъл, и така ще се затвори кръговрата. Но това е нереално. Един чужденец, просто ще си тръгне и ще разкаже за видяното, а на един българин, това просто няма да му направи впечателние, защото иска да мачка, да емигрира да наказва.

Майс

В цялата пледоария си пропуснал "само" сърповете, чуковете, петолъчките и Че Гевара.

Очевидно общността е решила , че не иска пришълци. Vox populi...

Българин

Защо да се учудваме, че селяните в Розово реагират така. Та много българи не искат и не знаят как да живеят в демократична държава! За тях демократичната държава е слаба (Ех, една време каква държава имаше!). Онази държава биеше превантивно, най-вече тези, които бяха против властта. Голяма част от сънародниците ни приемат всичко, което прави Путин за най-естествено, голяма част от съгражданите ни даже не искат да сме в Европейския съюз. Защо ли? Ами защото той "само взема, а нищо не дава". България е тотално разделена на хора, които живеят в България в годините между 1945 и 1970 и други, които живеят през 1914 година в държавата Българи, член на Европейския съюз. Празнината между тези хора няма запълване. В Украйна май е същото. "По-лошо от комунизма е само това, което остава след него" казваше някой.

Невероятно - все едно, че съм го казал аз!

Майс

Да, защото САМО това са видели хората на село - обедняване и безработица. Що не отидеш да им поговориш за евроценности, а? Защото знаеш, че ще те прогонят с тояги! Случайно да знаеш, че "помощите", които получаваме от ЕС са с МНОГО МАЛКО повече от вноските ни, за удоволствието да сме членове? Не се оплаквам и не обвинявам други за положението ни, но и глупостите ме дразнят.

Ралица

Доста изкривена и странна гледна точка е поставена в статията. Да, може и хората от селото да решат, че неискат да съжителстват с тези бежанци. И това е тяхно право. Защо да ги съдим или изкарваме едва ли не нацисти? Всички хора, които симпатизират на сирийците, както и автора на статията, биха могли да направят малко повече за тях, вместо да хулят избора на тези хора.

Срам

Авторът не хули хората от Розово. Обяснява защо сме бедни и нещастни и как ще ставаме все по-такива.

Георги Бяндов

Хубави думи, но малко...едностранчиви в критиката. За допълване на казаното от Иван Бедров:хората са насъсквани не от Атака, а от герберските си кметове. А ако погледнете писанията за нацапаните паметници, ще видите, че са пълни с атавистична омраза. Все едно е дали ще мразиш сирийци, цигани, комунисти , руснаци и хомосексуални. Лошо нещо е омразата, независимо към кого е адресирана. не мислите ли?

Миналата седмица имаше три случая на пребиване на цигани в София, Двата завършиха със смърт. ДА сте чули нещо по новините?

НЕ ми и трябва-София е в Европа ние сме долната провинция,щом там заплатите са над 2-3ооо лева а тук 300 и то ,ако си късметлия да работиш ---по 12-16 часа и да те ругаят като животно ,и да те пускат до тоалетна веднъж нА 10 ЧАСА,за яденето не иде ред,не че има и какво да ядеш,а къде ще го ядешш-в мизерията,в цеха свит като престъпник.

Бонд Джеймс

Чета и не вярвам на очите си... Господин Бедров, имате дар слово, ама защо толкова продажно?... Не говоря за голямата част неуки "коментатори" на "толерантни" позиции. За Вас се питам... Жонглирането с "покъртителни" термини, очернянето на нормалните жители на Розово и едновременното толериране на "сирийците (sic!)" и вездесъщите НПО-вампири, би трябвало да покаже на всички само едно - явното Ви пристрастие към "зеленото"... Впрочем - обезценяващо се с всеки изминал миг...

Йода

Да ви пикая на проблемите! Аз нямам пари за кемпер те с Розовци и Арабели ще ме занимават!

Много си алчен - тези хора нямат и за хляб. Кръсти се Юда , не Йода!

Ние не граничим със Сирия и нямаме никакви задължения да приемаме каквито и да са идващи от там, преминаващи незаконно държавна граница, а камо ли да ги хрантутим и плодим тук, за сметка на измършавялия ни от европреходни устройства, народ! Защо не отиват в близки на тяхната вяра арабски и по-богати съседни на тях страни, а идват тук?!? /точка/

ние не гранияим и с Америка, защо ходим там.........

5koff

"Правосъдието на тълпата" е характерно за средновековието, когато групата селяни с вили и факли решават кой е прав и кой-крив... През 21-век, в една Европейска държава, група хора, принудени да напуснат своята РОДИНА, защото там има гражданска ВОЙНА, ЛЕГАЛНО посещават НАШАТА страна, като решават да НАЕМАТ жилище за определен период от време... За съжаление избират село, в което средновековието не си е отишло. Избират "царството" на селяните, вонящи на ракия, облечени с дрипи, вериги и анцузи; невежите и пошли, толерантни, търпеливи, работливи български селяни.

Майс

Правосъдието на тълпата се проявява винаги и навсякъде, където е угаснала последната надежда за правосъдие.

българин

Поклон пред тези истински патриоти милеещи за България .... дръжте си бежанците в София не ги набутвайте на хората в провинцията .

Теодора Георгиева

кланяй се, докато не са дошли да те пребият и теб... кой знае може да те объркат с не-българин, българино....

Теодора Георгиева

"Показаните хора от Розово със сигурност са добри към близките си, гледат си семействата, работят си работата"... не съм сигурна

Йорданова

Аз се чувствам засрамена от поведението на тези селяни. Та тук става дума за две семейства с деца, бежанци, не за банда убийци. Сирийците са изключително толерантна нация, която в джоба си ни слага по ред показатели.Вместо да им занесат храна и дрехи, да ги подкрепят в труден момент, принудени да си оставят домовете, нашите розовски селяни скандират простотии, насадени им от някого. Срам!

Теодора Георгиева

Зачетох се в коментарите, коментари на хора, които четат от сайта на Иван Бедорв все пак!... страх ме хваща наистина какво ни чака! И за разлика от много други, аз не намирам оправдание защо някои хора са "ДУШЕВНИ ИЗРОДИ", единствената надежда, която виждам е, ЕС да има изгода да ни опитоми и да намери начина за това час по скоро....

Майс

Да, ще ни опитоми. Като узакони гей-браковете, инцеста, легализира марихуаната...

Дали вече всичко ще им е розово, на жителите на село Розово?

AZ

ДА

ру

Не съм видял досега, ни един от тези дето изкараха обикновения българин фашист, да се премести да живее в циганска махала. Ми пробвайте, колко са готини за съседи, пък тогава ше видим.... Само внимателно там в махалата, да не мутирате бързо в фашисти :)

бам

Живял съм 10 години с циганска махала зад блока. И пак смятам българина за шибан расист. Дори обратното приятелю, тука ги биехме нацугите и не ги пускахме да приближават защото половината сериозни престъпления в квартала са предизвиквани от боклуците които наливат етническо напрежение.

един

Ако бяха християни нямаше да има проблем. И не питайте защо, а четете история на България!

двама

ти случайно да знаеш, че в Сирия има мноооооого голяма християнска общност??? Християнството, което се изповядва там е почти идентично с православието и много близко до първохристиянството

Значи - може да е най-големият престъпник , но е добър християнин и няма проблем.

Ми аз имам на село за съседи цигани. Никакъв проблем! Бабата ги строява и у тях е по-чисто и от аптека. Няма неработещ, заящто бабата ще му направи живота черен ако лентяйства. Та айде не папагалствайте, че от "бели боклуци" ми е писнало.

ru

Твойте може и да са някви готини /сигур има и такива/, но за работата, струва ми се послъгваш. То за грамотен човек да намери работа е трудно, та за циганин. Е, не изключвам смейството цигани до теб, да е примерно там от лекари или инженери цигани /има и такива/ и да работят. Но масовият слуай не е такъв.

na kolko ot vas sa vlizali siriici v kashtata da oberat vsicho koeto stava za qdene dokato maika vi spi v sasednata staq ?

...

А на колко от вас ви е влизал българин в къщата и ви е разрушавал апартамента и е убивал майка ви докато спи?! Сега ще се окаже, че нито един българин крадец няма, а тея пусти сирийци до един! И се чудя ако 1 седмица не си ял, откъде ще си намериш и какво ще направиш. Много е лесно да се говори отстрани, и то с ограничен мозък, промит. Събуди се! Ние сме 1 свят, само за правителствата сме различни, и по-добре за тях, не за нас.

AZ

Давайте давайте да приемаме сириици и цялата измет на Европа ,все пак българина е толерантен и гостоприемен.И мразя да чета коментарите на хора които устите им знаят много и след като си спрат комптрите да си легнат да си почиват спокойно, като зная,че в радиус около тях няма сириици и цигани и децата им спокойно могат да излизат и да си играят на улицата.И стига с глупостите за гостоприемството ,че вече ми се повдига кото го чуя !!!

5Коff

Тук дори не става въпрос за гостоприемство, а за елементарна човещина! А даже да не става въпрос и за човещина, извън контекста на това селско изстъпление, никой няма правото да се меси в отношенията между собственика на имота и неговите наематели, щом последните не извършват закононарушение. Толкова ли е сложно?

гражданин на света

Поздравления за статията на господин Бедров. На България основният проблем е в тези българи, които вместо да си отворят сърцата за да им въздаде и Бог, са потънали в злоба и оскотяване като така могат да загубят и останалото, което имат. Светът въпреки опитите на някои властимащи да бъдат скарани народи и религии в крайна сметка върви към смесване на културите, и на изток и на запад има все повече смесени бракове, които функционират, хората знаят все повече за другите и ги приемат. Така че това българско невежо средновековие и този фундаментализъм от Розово в край, където сутрин започват деня с ракия за закуска и са силни само на масата рано или късно ще е на доизживяване, защото светът се развива. Поне малко да бяха научили нещо за Сирия и за древните култури и религии, от които идват "боклуците" при тях. Милиони бежанци от Ирак и Сирия са приети вече в съседни арабски страни и са даже над 25-30% от населението там, лагерите са препълнени и това е свръх силите на приемащите държави, които въпреки всичко помагат. Понеже работата ми е такава знам и колко българи с цената на измами и хитринки доят социалните системи на запад или мамят държавите по друг начин, женят се по сметка, извършват престъпления и бандитстват, за да прецакат другите и това не са само цигани, както повечето хора си мислят, тлъстите риби в тези прегрешения са все етнически българи.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ЧУДЕСНАТА СТАТИЯ . ИМА НАДЕЖДА , ЧЕ ИМА И ЗДРАВИ УМОВЕ В БЪЛГАРИЯ!

"Обобщаването е най-краткият път към глупостта". Не помня, кой го е казал, но охотно го цитирам. Иван Бедров обобщава за българите, един коментатор - за сирийците, друг - за циганите... Господин Бедров, до 1943 година в България комунисти не са управлявали. И българският народ, макар и скептичен към всичко, е бил ВЯРВАЩ народ. А вярата те учи на други неща. Различни от школото. Други закони се учат по вероучение, не тези от университетското право. И ако малко по-бавничко пишете и по-дълго размишлявате, ще видите, че ВЯРАТА (по-скоро нейната липса!) е отговор на мнозинството от наболелит епрез последните 25 години въпроси. Апрорпо: Вие изповядвате ли се, постите ли, колко пъти ходите на църква, можете ли (честно!) веднага да изброите 10-те Божи заповеди и 7-те смъртни гряха? (Това между другото)

5Koff

Аз съм убеден атеист и това не ми пречи да уважавам и търся доброто у хората, без да съм наивник или да изпадам в крайности. Всеки има право да харесва или не харесва сирийците/циганите/гейове и прочее, но НИКОЙ няма право да ги заплашва, обижда, гони или унижава. А тези 17 души не са причинили никому нищо - само са имали неземното "щастие" да се намират на една и съща географска локация със розовите селяни.

бон12

Тази сган няма място в нашите села и градове.Нищо лично ,но който плаче за тях да си ги подслонява,гледа и храни.

AZ

Ейй всички сте се разпищяли пожелавам ви да изкупят къщите или апартаментите до които живеете, и да настанят в тях сириици и цигани, много ще сте ми интересни вие мишки долни как ще реагирате тогава,ако искате отиваите с питки с мед и масло да ги посрещате ... Това е българина само лае докато не му опре в . . . .!!!!

...

Ако беше отишъл/отишла да занесеш питка хляб може би щеше безкрайно да се изненадаш като те посрещнат с отворена врата? Или не е възможно да има нормални хора сред тях? Какво си мислиш, че ще се случи, ако отидеш да живееш извън България? Мислиш ли, че за другите не си същата "източно европейска сган"? Мислиш, че ще те посрещнат с питка ли? Ще те гледат със същата сляпа омраза. БългаринЪТ само лае, докато не отиде в чужбина и не получи същото отношение чисто и просто защото е българин!

Allah pomaga na tezi,koito pomagat na drugi , no bezvenika ,ogranichen,tap,prost i kompleksiran ne bi razbral tazi maksima i zatova e v zastoy,ne napredak i obezludyavane veche 26 godini !

...............................

Ами подарете си домовете на сирийците,те може и да ви благодарят......................

..................................................

Никоя друга държава не ги приема,но българските политици-ПРОДАЖНИЦИ,какво ли не правят за пари?.?.?

иван българина

Българите ще дойде 1 ден дето едни хитреци (американци/евреи/турци/араби) ще ги затрият и то това ще се случи точно поради прословутата българска толерантност. Българина не си защитава родината, родната земя и всеки който пожелае, идва заселва се безпроблемно и получава гражданство и с това променя демографската картина и състава на народа. Ще дойде ден, в който много други народи по хитри от нас и по-родолюбиви от нас ще ни изместят от собствените ни земи и то доброволно. Ние ще сме толерантни и ще си отстъпим земята и дома ни, за който предците ни са си проливали кръвта. Автора изглежда е еврейн или проеврейн тъй като говори за някакви влакове и т.н. Защо не виждам вашият сайт да пише против тия олигофрени талибани-муджахидини и другата подобна ислямо-радикална сган от чужди наемници воюващи в Сирия, които избиват обикновените хора просто защото са християни или защото подкрепят Башар Асад, защо не пишете против тези които са причината тези хора да бягат от родните си места и да са немили недраги!? Защо не пишете против Съединените еврейски щати, против саудитска арабия, против оае, против турция, против израел - тези държави които финансират разрушаването на 1 суверенна държава и страданието на нейния народ???

И като пише? Тогава нормалните хора от тея държави съвсем нямат шанс. По колко медии се пише за българите ние каква сме сган, и тъпите хора от другите държави вярват, че щом са прочели статия във вестника, значи е ясна работата, всички българи сме боклуци. Ама нека и ние да поплюем върху другите, току виж ни станало по-добре, че самите ние сме гонени като просяци, точно заради статии като предложените по-горе. Не казвам, че не трябва да има информация, казвам, че хората са прекалено ограничени, за да разберат, че не всичко трябва да се взема 1 към 1.

един

Да, лошо е да се демонстрира омраза срещу невинни хора, семейства с жени и деца. Но това е резултатът от много години липса на държавност, липса на защита на българското население от издевателствата на цигани и наглостта на турците приближени на ДПС. Няма никаква политика за защита на интересите на българското население. Няма национална доктрина. Официалните приказки за евро-атлантически ценности са пълно лицемерие. И след всичко това съвсем естествен е страхът от всичко чуждо. От държавата се очакват по-скоро анти-български действия, отколкото нещо нормално - такъв е опита досега. Отделено може да се обсъжда виждането на г-н Бедров. Дали зад опита за предизвикване на симпатия чрез споменаване на жени и деца не се крие опит за прикриване на нещо друго. Нормално е масовото население да няма информация. Откъде да се знае със сигурност какви са хората, които влизат у нас - истински изстрадали бежанци със семействата си или търсещи лесен вход в Европа ислямисти, терористи и др. такива? Обикновеният човек трябва да приема всичко, което му се поднася без да има възможност за проверка на истинността.

Да, и кой от село Розово по-точно стигна до истината, разбра, че са "терористи", преди да ги изгони по такъв грозен начин? КОЙ? И кой ли не ни гони и нас българите като изчадия от ада от къде ли не, че решихме, че и ние ще гоним тогава...

kings

Всичките изявени толерасти щяха да свършат много по-полезна работа, ако бяха отишли да обяснят на сънародниците си(колкото и да ги мразят,щото както се вижда и от коментарите, толерастите мразят само един етнос и това е своя)какви хора идват, кои са и защо се настаняват там. Защото те може да са прости, но това ги прави дезинформирани, а не лоши и съответно възприемат нови лица(от очевидно далечна страна) като потенциални вредители и действат първосигнално като абсолютно всяко човешко същество, когато се чувства застрашено. Сигурен съм, че тогава нямаше да се стига до такива циркове. Авторът или някой от фанатичните му идеологични войни все пак щеше да е хубаво да разясни на нас, лошите хора-фашисти, ксенофоби, рептили и други хора, които просто не мислят като тях, КОЛКО от тези тълпи емигранти, навлезли в страната през последната 1-2 години са наистина бежанци, а не иноземни "клатиташаци", на които им е писнало от живота в Судан,например.

DDG - NEAPOLITAN

абе Бедров, старата песен на нов глас. Какво пак пищиш, бе протеженце долно ? А я разкажи за всичките случки на цигански терор и посегателство над толкова иначе търпеливия ни народ. НИе сме НАЙ-толерантната шибна нация, която съществува на Земята! за съжаление разбира се. и това ни коства всичко, миналото ни, и настоящето ни, и никакво бъдеще! ЯСНО ЛИ ТИ Е ТОВА?

Александър

А ти защо не разкажеш за всички случаи на български терор??? Имам предвид как българи ограбват и убиват българи. Какво - няма такива случаи ли??? Хиляди са ... Мислиш, че българите сме цветя ли??? Достатъчно е да си пуснеш новините и ще видиш колко крадци, убийци и изнасилвачи има и сред нас. Така че стига сте ми излизали с националистическите малоумия, че само циганите са престъпници! Както всеки циганин, който открадне, убие или изнасили, трябва веднага да се наказва, така и всеки българин, който го направи - трябва да бъде наказан. И още нещо - като ще защитаваш българщината, най-добре се научи да пишеш на български! Защото с твоя правопис си срам за България.

Истински българин

Преди 1944 година най-великото престъпление в София в централните части на града е било да се хване крадец на дюкяни за който цялата полиция е вдигната на крак, а днес българин българина убива дори, ако само го изпревари с автомобил по улиците на София! Пистолети, бухалки и тръби има в колите за да е лесно да пребиеш или убиеш всеки, който пожелаеш! Затова не говори неграмотно за толерантност днес и за българщина днес, когато комунизма е изродил и унищожил всичко българско! Левски какво казва да убиваме турците или да убиваме политиката, която е тиранична! По-големи българи от Левски не се правете и научете що е то истински българин копнеещ за чиста и свята родина!

Siderov (друг, не онзи лудия)

За всички бягали от час по география (да пушат зад училището): сирийците не са цигани. Ако се вземат примери от сирийското правосъдие, на крадците щяха да им режат ръцете, а убийците да ги бесят по стълбовете.

Вън изродите от страната!!!

И в Западна Европа така викат за нас ;)

шоп

Браво на хората от с. Розово. И стига сте ни набивали в главите , че българския народ е толерантен. От всякъде ни тъпчат и мачкат - а ние трябва да сме толерантни. Преди 100 години турци, гърци , сърби и румънци са ни клали и са ни оставили шепа народ на една човешка длан земя. Сега искат нея да ни я вземат.

Савата

Защо не споменаваш и дума за най-големия геноцид извършен в БЪЛГАРИЯ? Комунистическия режим, който и до днес е причина за демографска криза, беднотия, мизерия, злоба??? Вземи влез в час!

Хан Тервел

Е и аз не ги приех бежанците от Азия, кога беха обсадили Константинопол с прошение за приемане в Европата... и какво - сума ти години имахме силна БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! Какво стана кога потомците ми не удариха рамо на същия Константинопол кога беше обсаден от други азиатски просители за приемане у Европата? 500 години безпаметно робство и разорение! Опичайте си акъла ей! А ти Бедров ли си къв си за тебе какво да се каже ... или не си с всичкия си или си платена подлога ама и в двата случая само БОГ може да те съди, а като не ти харесва да си българин ходи в Азия.

Ох хайде още 200 години да си повтаряме каква велика империя сме били преди 1000 години. Преди 1000 години хората са живеели доста по-различно, има еволюция, има прогрес, има осъзнаване (при някой от нас), че се опитват да си промият мозъците и да ни разделят и владеят. А ти не си никакъв вярващ, щом смяташ, че Бог харесва теб, но не и съседа ти, да, съседа ти, да не кажа, че може и да ти е братовчед, ако се върнеш достатъчно назад сме дошли точно от този район.

СРЕДНОГОРЕЦ

Браво на хората от с. Розово. И стига сте ни набивали в главите , че българския народ е толерантен. От всякъде ни тъпчат и мачкат - а ние трябва да сме толерантни. Преди 100 години турци, гърци , сърби и румънци са ни клали и са ни оставили шепа народ на една човешка длан земя. Сега искат нея да ни я вземат.Никоя друга държава не ги приема,но българските политици-ПРОДАЖНИЦИ,какво ли не правят за пари?.?.? Някога ПРА - Баба и Дядо са подслонявали Бенковски ! Борили са се в Априлското въстание ! Имената им ги четат по тържествените зари ! Ще се обърнат в гроба , ако предам техния завет - ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ! А не циганистан !

Савата

Защо не споменаваш и дума за най-големия геноцид извършен в БЪЛГАРИЯ? Комунистическия режим, който и до днес е причина за демографска криза, беднотия, мизерия, злоба??? Вземи влез в час!

Българин

Браво на хората от с. Розово. И стига сте ни набивали в главите , че българския народ е толерантен. От всякъде ни тъпчат и мачкат - а ние трябва да сме толерантни. Преди 100 години турци, гърци , сърби и румънци са ни клали и са ни оставили шепа народ на една човешка длан земя. Сега искат нея да ни я вземат.Никоя друга държава не ги приема,но българските политици-ПРОДАЖНИЦИ,какво ли не правят за пари?.?.? Някога ПРА - Баба и Дядо са подслонявали Бенковски ! Борили са се в Априлското въстание ! Имената им ги четат по тържествените зари ! Ще се обърнат в гроба , ако предам техния завет - ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ! А не циганистан !

Савата

Защо не споменаваш и дума за най-големия геноцид извършен в БЪЛГАРИЯ? Комунистическия режим, който и до днес е причина за демографска криза, беднотия, мизерия, злоба??? Вземи влез в час!

Нетолерантен

Аз съм нетолерантен. Ама жич не ме вълнува кой от къде е и кой с кой си го слага. Обаче глупостта и простотията не ми понасят. Ето сега например навсякъде (не само от селянина с анцуга и ланеца) слушам за това, бивало ли да има или не толерантност към "другите", "чуждите", "различните" - това са глупости! Българинът е едно дребно, злобно, завистливо, алчно и изключително ТЪПО човече и това го е доказал нееднократно. Та то е ясно, че "толерантността" е за ТОЛЕРАСТИТЕ - демек, ония изроди от запад, дето, нали... Ама друг е въпроса - значи, ако бай сельо от Резово може да изгони тез мангали от клъщата на съседа си (мангали или не, те са били там законно и това го разбраха дори най-тъпите...с някои изключения) и ако това е законно в тази държава, то утре съседът не всеки един от тия тука с мозък на амеба, може да ги изгони и тях. И не си мислете, че белите ви кози и кафевите ви очи ще ви спасят от гнева на бай сельо - защото бай сельо, както казахме, е мега тъпо копеле - дори една идея повече от вас самите. Стига да има възможността, той ще ви извади и вас от къщи. Не, защото сте опасни, не дори защото ви завижда, а просто защото може. За да ви е гадно. щото не е важно той да е добре, важно е вие да сте зле. И когато вие подкрепяте престъпното самоуправство на вратата на съседа си не забравяйте, че утре то ще почука на вашата. И това, че не се сещате за това е именно тъпотата, към която съм АДСКИ НЕТОЛЕРАНТЕН!!!

Истински българин

Мерилото е какво би направил българина преди 1944, защото след 1944 всичко е извратено и уродливо и това не е България и това не е българско!!!!!

Истински българин

Преди 1944 година най-великото престъпление в София в централните части на града е било да се хване крадец на дюкяни за който цялата полиция е вдигната на крак, а днес българин българина убива дори, ако само го изпревари с автомобил по улиците на София! Пистолети, бухалки и тръби има в колите за да е лесно да пребиеш или убиеш всеки, който пожелаеш! Затова не говорете неграмотно за толерантност днес и за българщина днес, когато комунизма е изродил и унищожил всичко българско! Левски какво казва? Да убиваме турците или да убиваме политиката, която е тиранична? По-големи българи от Левски не се правете и научете що е то истински българин копнеещ за чиста и свята родина!

Божидар

Няма държава, няма държавност, хората се оправят както могат - в случая като не гласуват доверие на никой "чужд". защото ако гласуват и онези се окажат боклуци - след това ще разчитат само на себе си. Затова Розово продължава да българско, а в село Мечка понеже навремето са били "толерантни" вече не останаха българи... При липсата на държавност и законност - това са методите за оцеляване!

ДокогаТака

А само ако знаеха все още живеещите в България как в чужбина българите са третирани като абсолютно същата "сган" дали щяха да си запазят отношението? Ксенофобията и омразата са изключително полезни само за едни - за правителствата. "Разделяй и владей" казват те, а по-глупавите от нас казват "Съгласен/на!". Срамота е на целия свят да обясняваме как не сме тези боклуци, за които ни мислят, а ние да отсъждаме с лека ръка, че всеки "чужд" е боклук. ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ, МАНИПУЛИРАТ ВИ!

Смешко

Иване бедров, покажи ми ти интегриран мюсюлманин. Ей така. Един само. За цвят. Толерантност не значи толерастия. Ако ти идеш в техните страни и ходиш с къси гащи а жена ти е с пола дали ще минеш и 20 метра? Айде по полека холан.

Johnny Long

Абе пич, бил съм много пъти в държавите им, по къси гащи, без проблем. Хората са толкова гостоприемни, че ще ти дадат най хубавата стая от къщата си, а цялото семейство ще спи заедно в другата. Не е като във ваща смешна държавичка...

---

Няма никакви "бежанци". Има нашествие от необразовани боклуци, които искат да живеят на лъскаво и хубаво място.

Български гражданин

Г-н Бедров, поздравления за статията. Коментарите на тъпоумните националисти само доказват правотата й. Те горките не четат и затова не занят, че ако след две години в Сирия и Ирак няма война, то бежанците не могат да останат в Европа или България, без друга причина. Освен това малките им мозъчета не могат да мислят логически и да стигнат до извода, че нито един бежанец, който не е станал български или европейски гражданин не може да влияе на законодателството, защо няма никакво право на глас. Също така не им стига акъла да осмислят, какво се случва още при приемането на бежанците, а именно снемане на отпечатъци на принципа "виновен до доказване на противното" или с други думи вески един от бежанците може да бъде проследен и идентифициран за "отрицателно" време където и да се намира в Европа. Смешни ксенофобски същества.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.