Падението на корпорацията ДПС е свързано с падението на Ахмед Доган, а то е факт от години.

Това заяви днес пред БНР Корман Исмаилов - председател на партия „Свобода и достойнство“, която е част от Реформаторския блок.

"Пеевски заедно с Доган е един от мажоритарните собственици на ДПС. Доган го създаде в тази му мощ и той се разви благодарение на този политически и икономически гръб", каза Исмаилов.

Според него част от хората в ДПС не осъзнават какви пионки са на шахматната дъска на Доган. Следващият председател щял да бъде пак кукла на конци.

"Очаквам това да бъде господин Мустафа Карадайъ", заяви Корман Исмаилов.

Той смята, че има логика сваленият наскоро лидер на ДПС Лютви Местан да търси сближаване с партията на Радан Кънев. Няма обаче хипотетична възможност ДСБ да намери общ език с Лютви Местан. Хората на Кънев имат категорично отношение към агентите на бившата ДС, които са навредили на българските граждани и на българските мюсюлмани.

"Позицията на Лютви Местан винаги е била много конюнктурна и той няма интегритет, за да се нареди в една редица до нас, за да водим една линия срещу хора в ръководството на ДПС, каквито има сега и срещу други партии, разбира се. Местан във времето изговаряше поредица от кьорфишеци", припомни Исмаилов.

Той допълни, че Местан е съзрял късно за някои истини и едва ли има ресурс оттук нататък в политиката.