Министър съм в коалиционно правителство и съм министър на Реформаторския блок такъв, какъвто е дал заявката си, за мен това е затворена тема, отсече Петър Москов пред Нова тв. Много скоро предстои подписването на анекс за управлението между ГЕРБ и Блока, обяви той.

Местан вчера каза, че ДПС трябва да се върне през парадната врата на управлението, а това минава през унищожението на Реформаторския блок и аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата нито пред Доган, нито пред Местан, категоричен бе Москов.

Министърът допълни, че стабилното политическо бъдеще на държавата зависи от трайна коалиция и няма човек сред реформаторите, който да има различен прочит за реалността и тежката отвратителна корумпирана среда, в която живеем.

С Радан имаме обективни различия, но начинът, по който ще се стигне до единна позиция, не е сюжет за пред публика. При ясното разписване на анекса в коалиционното споразумение няма причина Блокът да не вземе решение.

Тече тежък процес на разпад на всичко що е в опозиция, няма причина това да става и в управлението, подчерта Москов. Проблемът с ДПС не е свързан дали различни негови части имат различна геополитическа ориентация - това е алиби, зад което има безнаказаност и разхитително отношение към публичните финанси. Дълги години алиби бе либералната проевропейска ориентация на ДПС или пък опазването на етническия мир, уточни Москов. Няма добър в този спор. Проблемът е в етническия модел. Когато ги говорех тези работи още преди година ме наричаха фашист, припомни той.

Призакзите за това на кого е по-близък Пеевски - на Местан или Доган - нямат верен отговор. Свидетел съм на доброто взаимодействие между тези хора, каза Москов. При представянето на Пеевски за шеф на ДАНС нямаше мини или разни икономически интереси. Да си чистим образа със задна дата, не е добре. За мен решението е трайна стабилна коалиция между ГЕРБ и РБ, надхвърляща рамките на този мандат.