Ръководството на ДПС коментира в Разград пресконференцията на Лютви Местан, дадено по рано днес в София. Мустафа Карадайъ, който е един от тримата членове на председателския съвет, избран след отстраняването на Местан заяви, че пронатовската и проевропейската позиция на ДПС не подлежи на съмнение.

ЛЮТВИ МЕСТАН: ВЛИЯНИЕТО НА ПЕЕВСКИ В ДЪРЖАВАТА Е ЗНАЧИТЕЛНО

"Пронатовската и проевропейската позиция на ДПС от нейното създаване досега някой се опитва да я присвоява. Всеки един, който се занимава с темата политика знае, че НАТО и пронатовската позиция на България първо беше изразена от ДПС чрез нашия лидер Ахмед Доган. България извървя пътя си, за да станем членове на НАТО по време на правителство, в което участваше ДПС като коалиционен партньор. А в последствие България стана и член на ЕС пак по време на правителство, когато ДПС беше коалиционен партньор", заяви Карадайъ.

Той определи като вътрешна лична работа на Местан дали ще прави нова партия или не. Според него обаче избирателите на движението държат хората, които не споделят ценностите на партията и не работят за нея, да напуснат парламента. В противен случай се подменял вотът на избирателите.

Тримата съпредседатели са в Разград като част от обиколката си в страната. В града, който е един от бастионите на ДПС те се срещнаха с местния актив.

КОЙ СВАЛИ ОХРАНАТА НА МЕСТАН И ЗАЩО ТОЙ СЕ УКРИ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО