Тримата председатели на ДПС Четин Казак, Рушен Риза и Мустафа Карадайъ ще говорят пред медиите днес в 17,30 ч в Разград след пресконференцията на изгонения бивш лидер на партията Лютви Местан в София. Това казаха за Клуб Z от ръководството на партията минути след края на изявлението на Местан.

ЛЮТВИ МЕСТАН: ВЛИЯНИЕТО НА ПЕЕВСКИ В ДЪРЖАВАТА Е ЗНАЧИТЕЛНО

Преди официалната среща с медиите политици от движението не искаха да коментират думите на бившия си лидер. Партийци очакват и общата реакция на думите на Местан по отношение на ДПС да е такава, каквато досега към хората, напускали движението - да не им се обръща чак толкова голямо внимание. Вероятно тримата водачи отново ще повторят тезата от обръщението си към избирателите на ДПС след Централния съвет, на който изключиха Местан от партията, че той "подменя истинските причини" за случилото се с разговор за алтернативен избор между Русия и Турция".

ДПС СЕ ПРЕБРОЯВА В КЪРДЖАЛИ

Според партийци неофициално Местан е предпочел да се обърне към обществеността и медиите по време на пресконференцията си, а не толкова към избирателите на ДПС, от което още повече губи.

Утре в Кърджали тримата водачи на движението и местния партиен актив ще отбележат 26-ата годишнина от учредяването на ДПС в областта. Честването ще мине без кмета на Джебел и дългогодишен лидер на структурата Бахри Юмер, в чийто дом е било учредяването й. Юмер е един от политиците, които застанаха редом до Местан. "Важно е кой ще дойде и кой - не, за да се види има ли наистина трус в партията след събитията около Лютви Местан", коментираха партийци след пресконференцията на изгонения лидер.