Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

МВР ще може да получава дарения от международни организации и държавни институции, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде радио "Дарик".

Въпросът е изяснен с приетия миналата година Закон за МВР, обясни Бъчварова. Тя потвърди, че в нейна заповед на министъра за правилата, по които се осъществява тази дейност, са изключени дарения от частни фирми и лица, а се допускат единствено международните дарения и от държавни институции. 

Преди ден в. "Труд" написа, че от февруари до края на септември 2015 г. МВР е получило дарения на стойност 2,583 млн. лв., като част от тях идват от общини и държавни фирми. Това станало със заповед на Румяна Бъчварова, която отменила наложената забрана за всякакъв вид дарения от бившия МВР министър Цветлин Йовчев през 2013 г.

Но според изданието частни фирми могат да даряват на общините гориво, имоти и консумативи, които след това да ги преотстъпват на вътрешното ведомство.

 

Ключови думи

Коментари

ааа

А от болниците може ли да взема

дебелян пеевский

Пременил се Рапоня, погледнал се - пак оперативно интересен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.