ЦСКА победи "Черно море" с 2:0 на "Българска армия" в мач от 35-ия кръг на "А" група, с което си осигури участие и на теория в турнира Лига Европа от лятото. Головете на "червените" забиха Иван Стоянов и Ивайло Чочев в 36-ата и 38-ата минута. Гостите могат да се чувстват ощетени, тъй като в 60-ата съдията Георги Димитров подмина 100-процентова дузпа, а трябваше да изгони вратаря на домакините Райс М'Боли в същата ситуация.

Това, а и други спорни отсъждания, изнервиха треньорът на "моряците" Георги Иванов-Гонзо. Докато даваше интервю на пистата след мача, бъдещият спортен директор на "сините" бе освиркван от фенове на "червените". На въпрос на репортера на TV7 дали вече се настройва за битка с ЦСКА, който този сезон победи неговия "Левски" рекордните четири пъти, един от кошмарите на армейците обяви: "Нека се радват феновете на ЦСКА, това ще са последните им победи."

На това Стойчо Младенов отвърна по следния начин: "Ще видим. Божа работа."

"Червените" се изкачиха на второто място с 67 точки. Лидер е "Лудогорец" със 70, докато "Литекс" заема трета позиция с 65. В момента двата тима играят един срещу друг в последен мач от кръга в Ловеч.