Джихадисти с фалшивите фамилии Бузид и Каял са направлявали от Брюксел атентатите в Париж на 13 ноември 2015 г., съобщи в. "Либр Белжик".

Това смятат белгийските следователи. Те са почти сигурни, че са идентифицирали двамата базирани в Белгия терористи, с които извършителите на атентатите са си разменяли продължително време SMS вечерта на 13 ноември. Тези хора са обявени за издирване със заповед от 4 декември 2015 г.

Двамата притежавали фалшиви лични карти и се подвизавали под имената Самир Бузид и Суфиан Каял. В момента те са изчезнали от полезрението. Полицията не знае каква е истинската им самоличност.

Издирваните са малко по-възрастни от самите атентатори. Те са минали австрийско-унгарската граница на 9 септември в компанията на Салах Абдеслам, който също е издирван за атентатите в Париж. Групата дошла от Будапеща.

Буазид и Каял са играли ключова роля в терористичните атаки. Те са били отлично подготвени, а нападенията са били извършени по нареждане на "Даеш" ("Ислямска държава") в Сирия.