Бургас няма да плати на фирмите, отговорни за почистването на снега, предупреди кметът на града Димитър Николов. Той обеща лично да прегледа отчетите им през следващите дни.

Според общината, не само основната "Титан", но и всички други фирми, наели се да почистват морския град, не са мобилизирали достатъчно хора и техника въпреки предупрежденията за силни снеговалежи. Затова ще бъдат орязани плащанията им за неделя.

"Ще проверим по GPS системите в кои улици са влизали и дали съответстват на представените разходи", обяснява пред в. "24 часа" Николов.

Заради лошата работа по почистването много от шосетата, особено извън центъра, бяха станали на изключително хлъзгави ледени пързалки. Така 10-сантиметровата покривка, каквато Бургас не е виждал от години, предизвика инстински транспортен хаос.

Премиерът Борисов тази сутрин помоли телевизиите да не притискат с репортажи кметовете, и обяви, че е нормално при толкова много натоварване да има проблеми. И отбеляза, че в САЩ при такива случаи "дори пъртини няма".