Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чеченският предводител Рамзан Кадиров сподели ценни указания към населението на кавказката република, населена основно от мюсюлмани за това как е правилно да се празнува Нова година. Той се обърна към стотиците си хиляди последователи във фейсбук със следните напътствия:

"Селям алейкум! Наближава Новата 2016 г.! Всяко семейство, всеки човек се готви за това събитие. Роднините и близките се събират заедно, споменават доброто и лошото през отиващата си година и молят от Всевишния Аллах да ги избави от болести, трагедии и се молят за добро, милост и благополучие.

В същото време хора, които са невежи в знанието си за исляма говорят, че празнуването на Нова година е голям грях, твърдят, че това е християнски празник. Затова ще кажа категоричното си мнение. Първо - Всевищният Аллах ще възнагради всички според намеренията си. Второ - Новата година отбелязва края на една календарна година и настъпването на следващата. Трето - Новата година, която отбелязваме на 1 януари, не е никакъв християнски празник. Даже обратното, истинските православни в това време държат 40-дневен пост, който приключва чак на 7 януари. Ние еднозначно признаваме пророка Иса (Исус), почитаме го, вярваме в неговото идване.

Но ако някой използва Нова година като повод за потребление на спиртни напитки, ето това вече е голям грях. А самата Нова година няма нищо общо с това. Дори и целият свят да започне да се върти наобратно, аз няма да правя това, което е в противоречие с Корана и Сунните."

Чечения е областта в състава на Руската федерация, в която на практика нямат никакъв проблем с алкохолизма. Изтрезвителите в автономната република от години са затворени, а в заведенията не се предлагат спиртни напитки. Продажбата на алкохол е разрешена само в малко на брой магазини и то само от 8 до 10 часа сутринта.

Ключови думи

Коментари

socialen

Трябва да даде България за негативен пример на чеченците.

Браво! Нещо, което да ми харесва! Друг е въпрос е, че за мнозина е неприемливо, неразбираемо и напълно против правилата и принципите, наред със стереотипите и разбиранията...

ЕС

Марш обратно в пещерата,неандерталец миризливъй!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.