"Смятам, че в България мнозинството от избирателите и от действащите политици са хора с искрени десни убеждения, които искат промяна. Въпросът е кога те ще могат да се съберат заедно, за да тропнат по масата и да я поискат заедно. Това биха били 50-60 народни представители с ясни, десни, реформаторски възгледи, които могат да създадат мнозинство около себе си".

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в интервю за БГНЕС.

Кънев поясни, че преди година той, РБ и ДСБ са дали доверие назаем на ГЕРБ, но сега са констатирали, че заемът не е върнат и са отеглили доверието си.

"Политическите партии са такива, за каквито гласуват българските граждани. ГЕРБ е доминираща партия в България и реформи могат да се правят само с тях. Опитахме с когото може, не успяхме. Оттук нататък на кого какъв му е генезисът е работа на историците, не моя", казва още Кънев.

Той обясни, че относно бъдещето на десницата няма да се правят бързи крачки.

"Както хода с излизане на ДСБ в опозиция беше отдавна обмислен и дълбоко политически аргументиран, далеч не емоционален, както се опитват да го изкарат, така и всички следващи крачки за конфигуриране на дясното пространство и изграждане на силна дясна алтернатива на ГЕРБ, ще бъдат предприети спокойно и не по празници", заяви Кънев.