Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият зам.-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров е поискал разследването за пране на пари срещу него да бъде прекратено или внесено в съда, съобщи "Правен свят".

Бисеров се е възползвал от правото си по Глава 26 от НПК, тъй като от повдигането на обвинение изминаха повече от 2 години. Той и доведеният му син Ивайло Главинков бяха обвинени на 15 ноември 2013 г. Аналогично искане е направил и Главинков.

Според прокуратурата изпирането на пари е станало в периода 13 декември 2012 г. – 21 февруари 2013 г., когато Бисеров и Главинков в условията на продължавано престъпление са извършили финансови операции с $314 529 и €117 192, за които са знаели или предполагали, че са придобити чрез престъпление.

С разпореждане от 20 декември на съдия Атанас Атанасов от Софийския градски съд на прокуратурата е определен срок от 3 месеца, в който делото да бъде внесено в съда или да бъде прекратено.

БИСЕРОВ НЕВИНЕН. И ПО ТРИТЕ ЛЕКИ ОБВИНЕНИЯ

След първоначално повдигнатите обвинения, това за прането на пари не беше включено в обвинителния акт, с който Бисеров беше пратен на съд през пролетта. В него пък изобщо не фигурираше Главинков. Христо Бисеров беше даден на съд за три престъпления - неплатени данъци в особено големи размери (близо 19 000 лв.), нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари (около 700 000 лв.) по сметки в Швейцария, припомня "Правен свят".

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Десните реформатори само лапат мухите.

JEFF

От дпс никой никога няма да бъде осъден.Ако трябва да е осъден някой от тях, трябва първо да е Доган и после останалите наред.Така ще се разбие корпорацията дпс.Ама няма да стане никога, защото се пазени и защитени от кгб Путин.

Десни и реформатори

Десните са бивши ДС. хахах

socialen

След като ефективно осъденият на 2 инстанции престъпник Цветанов беше оправдан, то е редно и Бисеров да бъде оправдан.

socialen

След като престъпникът Цветанов е невинен няма никакво съмнения, че Бисеров е невинен.

кики

Един ден на тоя заспал народ ще му писне да го клатят и ще се лее кръвта на наглеци като Бисерчето.

djo

След като престъпника Станишев е невинен за"'изгубени"' секретни документи няма никакво съмнение, че Бисеров е невинен.

djo

След като престъпника Станишев е невинен за"'изгубени"' секретни документи няма никакво съмнение, че Бисеров е невинен.

Иска?

Кой е този мръсник, че да диктува на правосъдието какво да се случва?! Искал ... На всички ни е ясно какво точно е искал и правил. Зад решетките и да не излиза. Оттам да си иска, пък Доган нека решава дали да му даде (ако има как Доган да решава от съседната килия ...)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.